Cum să trimiţi newslettere cu care să nu-ţi enervezi cumpărătorii

Am o grămadă de cunoscuţi care, de cum aud în vis cuvântul “newsletter” se trezesc urlând: “Dispaaari, Simona de la Elefant!”. Îi am şi pe alţii care nu ar da subscribe la nimic, din groază că o să fie frecaţi la cap până se predă scalpul de unul singur. În cele ce urmează, hai să examinăm cum trimiţi newslettere cu care să le scoli interesul, nu cheful de a juca geamparale pe spinarea ta.

1. Dă-le rare

Nu, Emag, nu eşti bărbatul meu plecat la război, şi nu vreau să aflu de mai multe ori pe zi că n-ai căzut răpus de mişei. Ştiu exact unde te găsesc, şi ştiu să caut pe tine produsele pe care le vreau.
Nu, Realitatea, nu vreau să am impresia că suntem îndrăgostite. Nu vreau patru (!!!) newslettere pe zi de la tine. Chiar dacă făceai sex oral ca o zeiţă, momentul în care începeai să mă fuţi la cap toată ziua era dealbreakerul absolut
Un exemplu pozitiv era Farmec din Cluj. Dădeau un mail lunea, cu promoţiile săptămânii, şi unul miercurea, cu campania surpriză a săptămânii. Între timp, au trecut şi ei la frecangeală.
Oricât de mult ţi-ar plăcea produsele cuiva, când firma devine hărţuitoare ca fostul tău prieten atârnache disperat, dai un pas în spate.

2. Dă-le inteligente

Obiceiul îngrozitor al Realităţii era să bage acelaşi articol (adeseori un clickbait imbecil cu zero conţinut) în toate cele patru newslettere de azi, în trei de mâine şi în două de poimâine. Da, coaie. Am înţeles. Artistă celebră, devenită zombi. În noul film Sânge pe pereţi de Carlos Trujillo Almaverde Gutierrez. Acum mă laşi în durerea mea?

3. Nu fi creepy

Căutam gene false. Şi am intrat pe un site drăguţ de cosmetice, unde mai cumpărasem şi eram logată cu mailul. Cum mă uitam eu la produs, în secunda următoare a venit notificare de mail nou. Era siteul de cosmetice şi zicea: Cumpără-ţi produsul preferat – şi link la genele false – cu exact suma afişată pe pagina shopului.
De ce plosca mă-tii ai face una ca asta? Eram pe produs, îi vedeam preţul. Nu mi-ai trimis o reducere de 10%, să aibă sens deranjul. Şi m-ai şi îngrozit de perspectiva de a vizita 20 de produse şi a primi 20 de mailuri, aşa că mi-am comandat gene din altă parte.

4. Personalizează

Vezi şi tu ce a cumpărat omul şi trimite-i oferte bazate pe sfera lui de interes. Nu, mulţumesc, nu vreau minipompă telescopică, şi nici trusă de chei tubulare.

5. Ţine cont de ce îţi spune clientul

Discutam zilele trecute cu un băiat care lucrează la un astfel de magazin online şi i-am zis: Vezi că exageraţi cu frecvenţa şi cantitatea.
Şi-mi răspunde: “Dă unsubscribe”.
Really, nigga?
Ăla te plăteşte să-i alungi baza de date?
Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, dacă aş avea un shop şi aş avea clienţi abonaţi la newsletter (oameni care PLĂTESC), aş vrea să-i ştiu fericiţi.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Val says:

    Am şi eu o lampă de vânzare. Cu picior. O dau ieftin… 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger