De ce nu mi se pare grav că Dăncilă e în turul 2

Ieri seară, corul bocitoarelor facebuchiste jeleau de zor faptul că incredibil, domle, suntem încă 20 și ceva la sută de Dăncile în țara asta (lol, suntem minimum 40% pe puțin, doar vezi în jur nivelul de analfabetism funcțional), mă las de politică și plec în lume.

Iar eu stăteam, mă uitam ca tuta la pluă și mă întrebam pe ce norișor roz își imaginează oamenii ăștia că trăiesc.

Hai să încerce sora voastră să vă trezească la realitatea zilei de luni, 11 noiembrie, ora 10 și ceva dimineața:

A) Dăncilă e în turul doi pentru că Klaus acapara oricum majoritatea covârșitoare a voturilor de centru – dreapta. 

Sper că ne e evident tuturor că USR nu se bate pe felia de votanți ai PSD: cei foarte bogați care vor legi preferențiale și deals cu statul și împingătorii de dosare / asistații sociali. Ăștia nu vor o economie sănătoasă și legi aplicate corect, pentru că ei ar fi primii pe care o economie sănătoasă și legile aplicate corect i-ar parca pe dreapta.

Ăștia nu ar vota doar cu Dăncilă, ci, dacă PSD ar decide să promoveze în alegeri prezidențiale un balon roz în formă de delfin, ar vota și cu ăla. Orbește, pe stil ordinul-se-execută-nu-se-discută.

Lor le e absolut indiferent cine e președinte, și tot ce vor e să-și poată continua liniștiți matrapazlâcurile.

B) Dăncilă e în turul doi pentru că USR-Plus e încă mic. 

USR-Plus a crescut mult în acești ultimi ani, dar nu atât de mult încât să poată propune un candidat despre care Lelea Floare din Apahida de Sus să nu știe nimic și să-l voteze oricum.

Și sper că ne e foarte clar tuturor că Lelea Floare din Apahida de Sus n-o să dea un google să afle cine e Dan Barna.

USR-Plus ar fi avut un candidat real, cu un capital evident de popularitate, dar, cumva, nimeni nu s-a gândit la el. Iar omul acela e Dacian Cioloș. Eu nu aș vota cu Dan Barna, sau cu Nimeni Whothefuckareyou împotriva lui Klaus Iohannis; dar cu Cioloș aș fi votat.

De ce nu te uiți bine la tine-n curte să alegi omul adecvat?

C) Dăncilă e în turul doi pentru că au votat-o și o parte dintre penelei să fie în turul doi. 

Eu urmăresc cu deosebită simpatie, încă de la începuturi, ura cu spume pe care PNL o împroașcă spre USR. Dacă USR a ajuns să aibă rezultate de peste 10% la toate alegerile, o parte din promo le-a făcut-o și PNL.

Aceeași ură cu bulbuci ar arăta-o PSD dacă ar apărea un partid nou și cu potențial pe zona de stânga.

Sunt ca două curve bătrâne care s-au declarat stăpâne pe zona lor și dacă te duci tu, care acum ai terminat liceul, să te promenezi pe acolo, o să te ia de păr. Garantat.

Acum, dacă Barna intra în turul doi, Barna ar fi avut sprijinul necondiționat al PSD, și pentru prima oară în istorie am fi văzut tineri frumoși și liberi și cadre ex-comuniste plombând prompt gapul dintre generații.

Și abia asta ar fi fost o amenințare reală.

Veorik nu e o amenințare reală pentru nimeni. E ca o declarație în scris din partea PSD că își recunoaște greșeala de a fi ratat patru ani de guvernare luptând războaiele lui Liviu Dragnea și că vrea în opoziție să se regrupeze.

D) În definitiv, dacă ceva funcționează, de ce să-l schimbi. 

Sper că ne e clar tuturor că funcția prezidențială e mai mult una de reprezentare publică, decât o funcție din care să poți face multe pentru popor și patrie.

Iar pentru reprezentare, Klaus e perfect. Înalt, frumos, distins. Stau hainele pe el ca pe un bărbat, nu ca pe un butoi de varză murată sau ca pe gardul poliției. Maniere impecabile, discurs coerent și corect gramatical. Atacuri relativ puține (de unde și porecla Mutul de la o nație obișnuită să se mahalagească din orice), dar la obiect.

Nu s-a făcut de rahat cu vreo ignoranță sau vreo mitocănie, în patru ani, iar asta, din partea unui politician român, e top performance.

So: ce ar fi să nu ne mai dăm de ceasul morții degeaba și să privim lucrurile calm și obiectiv?

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

 1. Morbo says:

  Da, posibil ca la un tur 2 barna-Iohannis pesedistii sa se fi dat pe lângă barna, tactic ca să i-o tragă lui Iohannis și strategic ca să strice imaginea usr pt propriul electorat, pe care îl percep plin de zambile care se dezamăgesc ușor și nu mai vin la vot la parlamentare dacă li se pare ca partidul s-a murdărit.

 2. MupMup says:

  Oricum asta e telenovela prescrisa, ies in turul doi Dancila (personajul negativ) si mirobolantul Iohannis (si lumea se buluceste sa nu iasa Dancila). Oricum asa e trendul un guvernator (aaasta presedinte) pe 10 ani, 2 in unu, ce atata. ..

 3. antigelu says:

  Romane, voteaza linistit. Iohannis doarme pentru tine.

  USR-Plus au ratat sansa vietii lor cand nu au facut schimbarea Barna->Ciolos, asa cum au facut-o cei de la PNL-PD acum 15 ani (remember “draga Stolo”?).

  Oare cum ar fi aratat turul 2 si viitorul presedinte daca ar fi existat un “draga Dacian”?

 4. Sonyared says:

  Daca era Ciolos votam USR+ ul. Asa e. Plus ca dancilosi is mult mai multi asa cum spui si tu. Cumpanasi si ailalti pe care i-au votat doar familia. PSD ul nu moare repede, pentru ca inca avem multi, prea multi ce imbiba sistemul cu pile si relatii, angajati ce freaca menta; iar familiile lor nu vor vota cu altii, atata timp cat ‘leafa merge’ cat e la putere un anumit partid. Turul doi, sa nu stam acasa ca alfel…brr.Nici nu vreau sa-mi imaginez!

 5. Catalin says:

  Ce imi plac aceste subiecte, le gasesc extrem de educative, prin toate comentariile ce imi arata inca odata si inca odata toate motivele pentru care sa nu ma mai intorc in tara!

 6. antigelu says:

  Corek Căcăline.

  Asa imi arati si matale inca “o data” (nu odata, ca odata ai fost si tu prin Romania) motivele pentru care evit contactul cu atarnatorii de prin strainatate.

 7. C says:

  Johannis este cam singurul presedinte care ne-a făcut cinste ca prezenta (inter)nationala, pana în prezent. Pana la urma, președintele trebuie să fie mana în mana cu MAE, fiind oglinda noastră în lume. Romanii sunt obișnuiți cu multă vorbe și puține fapte, ca sa nu zic direct balci. Faptul ca o agramata care face parte dintr-un asemenea partid (cu tot istoricul lui) poate sa aibă tupeul sa candideze pt presedintie și sa mai fie și votata de 22% de alegatori handicapati, dpdv politic, spune multe despre o anumita parte din romani. Mesajele populiste nu pot prinde decât la prostime. Am tot respectul fata de țărani și bătrâni, și pt mediul rural în general. Dar nu și pt credulitate. Retarda asta are ceva din Anna Pauker.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: