“De ce postează fetele poze din vacanţe scumpe?”

Am mulţi prieteni bărbaţi, şi îi aleg pe baza calităţii interacţiunii.
Îţi oferă respect? Ţin cont de lucrurile pe care i le spui? Îţi respectă nevoia de intimitate? Te tratează ca pe un prieten, ca pe un om, ca pe un partener de business şi aşa mai departe? Nu încearcă să te agaseze, hărţuiască, facă pe interesantul, bruscheze, şi alte mizerii specifice jigodiilor? Cel mai important, nu încearcă să te fută, sau dacă încearcă, nu încearcă să se răzbune pentru că n-a mers?
Accept request.

Apoi, unii dintre ăştia îţi dau momente de “wtf”.
Nu direcţionate asupra ta, direct, ci în general. Unul dintre acestea este momentul în care dau statusuri de tip “de unde au bani fetele să călătorească în străinătate / de ce călătoresc singure în străinătate / de ce blablabla / de ce fac asta, asta şi asta?”

La asta, am mereu o întrebare, din străfundul viscerelor:
“De ce face grija amor cu tine?”

Mai ales dacă sunt fete pe care nu le cunoşti, care nu s-au angajat să-ţi ofere raport pe acţiunile lor, care sunt cetăţeni liberi ai unei lumi libere şi cărora, nota bene, nu ai nici o cădere să le spui ce să facă.

Ce anume te face să crezi că eşti în măsură să judeci alte persoane, care nu-ţi datorează nimic? Dacă, în loc să fie fete, erau bărbaţi postând peisaje exotice cu ei în mijlocul cadrului, nu-i aşa că nu aveai nimic de obiectat?
Bineînţeles că nu. Bărbaţii au voie să călătorească singuri, au voie să se distreze în Ibiza şi au voie să trăiască vieţi de lux şi distracţie, doar pentru că sunt bărbaţi.

Dacă, vreodată în viaţa ta, te-ai apucat să emiţi judecăţi legate de “fetele” (că, nu ştiu cum se face, mereu sunt fetele) care fac cutare, cutare şi cutare, îţi propun următorul exerciţiu cu tine însuţi:

a) Întreabă-te care e de fapt sentimentul care te mână în luptă.

E cumva invidia? Ai vrea şi tu să fii pe o plajă exotică şi nu ai cu ce?
În ce măsură crezi că remarcile toxice legate de “fetele” care îşi permit lucruri te aduc mai aproape de acest scop?

E cumva faptul că toate fetele care fac asta au feţe şi corpuri perfecte şi ai vrea şi tu pe una din aceeaşi ligă, dar realizezi că nu ai ce să-i oferi?
Din nou: în ce măsură crezi că remarcile toxice te aduc mai aproape de acest scop?

E cumva asumarea ranchiunoasă a propriilor limite?
OK. Şi ce vină au “fetele”? Te ţin ele cu sila şomer, în casă cu părinţii, ignorant şi neputincios?

b) Ce poţi face în privinţa asta?

Decât să fii un lurker inutil şi plin de resentimente, care deşartă ură pe Facebook pentru că alţii o duc bine şi el nu, fă tot posibilul să o duci şi tu bine.
Fă cursuri profesionale. Învaţă lucruri. Munceşte. Cunoaşte oameni. Propune-le businessuri. Livrează întotdeauna ceea ce promiţi. Fii un om de valoare în viaţa altora.
Sau, dacă nu poţi, asumă-ţi incapacitatea şi învaţă să sugi pula zeieşte. Se caută şi se remunerează.

Şi peste noapte, fără să-ţi dai seama cum, miraculos, vei fi şi tu pe o plajă în Tenerife. Categoric n-o va arde nimeni duşmănos cu “ce rahat caută Gicu în vacanţă la cinci stele”, pentru că, pana ta, tu eşti bărbat, şi prin urmare, liber de presiunile societăţii.

În ce mă priveşte pe mine: eu, de câte ori văd că o fată din lista mea postează imagini dintr-o vacanţă exotică, ştiţi ce fac?
Mă bucur sincer pentru ea. Înseamnă că experimentează, se distrează şi se simte bine. Înseamnă că face lucruri pentru propria ei fericire, nu stă să o frece grija de alţii. Ceea ce vă recomand şi dumneavoastră.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. Am o doamnă în listă extrem de mişto, cred că a bifat toate continentele în afara Australiei. Călătoreşte mult, de regulă singură, şi postează fotografii exotice cu texte interesante din locurile pe care le vizitează. E modul ei de a-şi înfrumuseţa viaţa, de a simţi că n-o ratează.

 2. Lorena Lupu says:

  aşa e frumos.

 3. GEORGE says:

  de ce posteaza? simplu. ca sa ne incurajeze si pe noi astia ramasi p-aici, sau pe facebook.
  in genu’ “puteti si voi, nu mai stati pe ganduri” sau “Dumnezeu iti da, da’ nu-ti baga-n traista”.
  fete de valoare, ce sa mai zic. da’ in cazu asta cred ca-si bat gura degeaba. 🙂
  n-au cu cine.

 4. Valentin says:

  Am auzit că pe croaziere se suge pula dumnezeiește de către bărbați. Bani buni.

 5. Lorena Lupu says:

  Cred că bărbații o sug mai bine by default, pentru că știu ce le place.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: