De ce să-ţi bagi pula-n oameni dacă încep să se comporte ca nişte cretini

Dacă eşti genul nesimţit, care se comportă oricum ca animala şi crede că i-a câştigat pe ceilalţi la belciuge, felicitări şi totodată la revedere, textul ăsta nu e pentru tine. Dacă eşti genul fraier, care investeşte infinit în alţii, chiar când ăia acordă întregului univers o importanţă mai mare decât lor, bagă o geană încoace.

Oamenii sunt ca porcii. Râmă până unde se poate. Dacă tu îi laşi să se ducă până în pânzele albe, guess what? o vor face. Probabil că nici bărbaţii ăia din tabloide care-şi bat nevestele n-au început direct prin a le sparge capul cu toporul. Întâi au dat şi ei cu ceva mai uşor. O cărămidă, de exemplu.

Săracele femei. Cu ce au contribuit ele la starea prezentă a lucrurilor? Cu faptul că AU STAT. Nimeni nu te bate a doua oară dacă nu mai eşti acolo.

Poveştile despre iubirea şi prietenia necondiţionată ţin doar pe terenul propriu.

Adică, realmente nu e ok să-ţi condiţionezi fiul să facă medicina, deşi o urăşte, să-ţi condiţionezi prietenii să nu se vadă cu oameni – lucruri care-i privesc pe ei. DAR AI TOT DREPTUL DIN LUME SĂ CONDIŢIONEZI PE ORICINE ÎN PRIVINŢA LUCRURILOR CARE TE PRIVESC PE TINE. Nu ai chef să accepţi anumite lucruri? Nu le accepta. Dacă omul nu înţelege de vorbă bună că nu accepţi să scuipe în ceaşca ta de cafea, încearcă vorba rea, inversatul ceştilor de cafea şi, în ultimă instanţă, marşînmorţiimătii.

De asemenea, cere ce consideri că e dreptul tău. Aici, pot apărea diferenţe de percepţie asupra drepturilor. Dar tot e mai ok să constaţi dacă diferenţele sunt ireconciliabile şi să rupi o chestie care funcţionează greşit, decât să stai într-o aparentă conexiune în care fiecare dintre părţi, de cum bea două votci peste normă, o înjură cu năduf pe cealaltă.

Ajustează distanţele faţă de oameni în funcţie de ceea ce fac.

Ăsta e modul infailibil de a da peste nas genului de om care are impresia că şi-a găsit prostul. Pentru că foarte mulţi oameni sunt ca taică-miu: “De ce să mai fugi după accelerat, dacă l-ai prins?” Important e să faci omul să înţeleagă că nu ajunge să prindă acceleratul; mai trebuie să şi stea în el. Nimic nu modelează caracterul uman mai frumos decât ideea că acceleratul poate să îl lase în staţia imediat următoare, dacă nu-şi măsoară cuvintele şi atitudinea.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

42 Responses

 1. jademan says:

  Sfaturi gratiiiiiiis!!! Uiii!!! Mulţumesc frumoos!… 😀

  • Ştiu că de obicei de astea îmi bat eu pula cel mai grav. Diferenţa e că, aici, tu vii să citeşti – şi o faci opţional. Le iei în măsura în care te interesează. Pe când, dacă vine câte un prost să latre la mine, mi le bagă pe gât fie că e cazul, fie că nu.

 2. Cristina says:

  Exista oameni carora le-ar prinde bine sa-si tatueze sfaturile astea in frunte. Simple si de efect dar complicat de pus in aplicare daca esti bou si inghiti cum altfel decat ca boul: galeti de muie.

 3. un cetățean scandalizat jos corupția din fruntea statului și masoneria internațională says:

  cum le zici mata puiule mai rar

 4. rox says:

  mda, citat vis a vis de mine de la cea mai buna prietena: ” cand o sa poti zice tu Nu, cand o sa ai tu Nu in vocabular, pliz, mie sa mi dai prima telefon”. Inca nu pot sa mi bag psiusilsia :d si nici nu cred sa apuc ziua :)).
  Sarmana oricum!

 5. gheorgica says:

  Daca ai sa culegi de pe drum un caine flamand si ai sa-i oferi o viata indestulata, n-o sa te muste niciodata…
  Asta este deosebirea dintre caine si om.

 6. crestin_ortodox says:

  Posturile pe care le faci ma ingrijoreaza. Te-ai indepartat cam mult de Iisus. Sunt multe dovezi ca iadul exista si ar fi pacat sa ajungi acolo. Incearca sa nu mai injuri si poate mergi si la un preot sa te spovedesti. Daca-i ceri iertare lui Dumnezeu iti va ierta pacatele. Eu vreau toti oamenii sa ajunga in rai dar din pacate sunt si multe dovezi ca unii sunt in iad din cauza pacatelor pe care le-au facut.

  De ex. o clarvazatoare l-a vazut pe Michael Jackson cum se chinuie in iad. http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1819194/pg1
  “It wasn’t easy to see how this man was being tormented and how he would scream….While approaching that place of flames, I noticed many demons in a circle, and within that circle there was somebody being tormented. He extended his burning hands and was yelling, “Help! Help!” I could understand the language he was speaking.
  I wanted to help him so badly, and I could see how the demons would raise him up and force him to dance and sing as he did on Earth. The demons mocked him and threw him into the flames. They would pick him up and whip him. He screamed in terrible pain. Oh, how horribly he was being tormented.”

  Alta clarvazatoare i-a vazut in iad si pe cei care fumeaza sau au facut sex inainte de casatorie si nu le-a parut rau. Si near death experiences e o alta dovada ca Iisus exista, dar si ca iadul exista. Se pare ca si profetul Mahomed tot in iad e. Uita-te la clipul asta. http://www.youtube.com/watch?v=EHr8-TjFJog

  • Nu pot să cred că există un om care nu se semnează Vasile, Gheorghe sau Mircea, ci creştin ortodox. Pe bune?? Asta e tot ce eşti?

   Iar clarvăzătoarea cu Michael, îţi zic după ce descrie ea acolo, era drogată. Două pătrăţele de LSD şi poţi şi tu să ai viziunile ei, ba chiar şi mai şi.

  • Alin Ropan says:

   Bai, cretinule ortodox, da, Iadul exista, doar ca mai nou are o alta denumire : ROMANIA. Pariu ca nu stiai ?!

  • un cetățean scandalizat jos corupția din fruntea statului și masoneria internațională says:

   Ba nu-i adevărat, profetul Mohammed și eu știu din surse sigure că e în iad, și încă de mult timp, sînt indicii cum că a devenit între timp șef de grup de cazane sau ceva între timp. Vă rog să nu mai ridiculizați omini credincioși, rog seriozitate.

  • jademan says:

   Lori hani e în rai atunci când atrage atenţia – aşa cum o atrage – şi vede că o ascultă cineva. 😀 Aşa că argumentul dumitale este invalid. 😀

  • jademan says:

   Îmi pare rău, greșești. TU te-ai îndepărtat de Iisus. Mult. Cu doo mii de ani. Întoarce-te! Poate reușești să-L mai prinzi. -_-

 7. crestin_ortodox says:

  Sam Parnia e un om de stiinta si medic care demonstreaza stiintific ca religia are dreptate: http://www.wired.com/wiredscience/2013/04/consciousness-after-death/all/ si ca near death experiences sunt reale. Sunt multi oameni care l-au vazut pe Iisus, sunt multi musulmani care l-au vazut pe Iisus si le-a spus ca islamul e o religie falsa. Nu e niciun musulman care sa-l fi vazut pe Mahomed.

  • Nea says:

   Publicul: Gagarin, acolo, în cosmos, l-ai văzut pe Dumnezeu?
   Gagarin: Da.
   Publicul: Şi ce ţi-a spus?
   Gagarin: Să vă spun că Dumnezeu nu există.

  • epo says:

   l-am vazut si eu pe domnul iisus, crestine, e adevarat ce spui. daca tii neaparat iti ofer si detalii.

 8. guinness says:

  M-ai uns la inima cu articolul asta. Eram in depresie de vreo cateva zile si nu-mi gaseam pacea. Esti cel mai bun medicament, se pare. Multam, Lorena. Te pup si spor la scris.

 9. Lorena, iubirea-i iubire, ca să vin eu cu o măreață concluzie, și necondiționarea ei n-are nimic de a face cu exteriorul. Într-adevăr, nu cred că iubești vreodată ”pentru că”, dar alegi să ai o relație ”pentru că”, și nu poți avea o relație fără anumite repere.

  Cât despre broscoii excitați la bibilică, plini de impresii cel puțin de tauri comunali, dacă nu de armăsari pur-sânge, ei există, într-o anumită măsură, doar în condițiile în care le dăm noi spațiu să respire prin preajma noastră. Altfel, nu-s decât niște biete paiațe fluturându-și jegul.
  Oricine face parte din universul nostru personal în măsura în care i se permite.

 10. Alin Ropan says:

  Imi place cum gandesti. Ai sange-n coaie, desi esti femeie. Una pe gustul meu 🙂

 11. crestin_ortodox says:

  “Nu pot să cred că există un om care nu se semnează Vasile, Gheorghe sau Mircea, ci creştin ortodox. Pe bune?? Asta e tot ce eşti? Iar clarvăzătoarea cu Michael, îţi zic după ce descrie ea acolo, era drogată. Două pătrăţele de LSD şi poţi şi tu să ai viziunile ei, ba chiar şi mai şi.”

  Nu e important numele meu, ci numai religia crestin ortodoxa, care e Calea spre mantuire.
  N-am citit cu atentie articolul ala, e mai grav decat sa fie clarvazatoare (s-ar fi putut insela), e o femeie obisnuita care a experimentat near death experience. Citeste aici: http://www.radiounison.ro/editorial/imparatia-iadului-si-a-raiului-si-revenirea-lui-isus-hristos.html

  Printre celebritatile intalnite cand Iisus a dus-o in iad sunt Papa Ioan Paul al II-lea, Michael Jackson, John Lennon si Selena.
  Papa e si el in iad pentru ca nu a invatat oamenii despre iad si rai si i-a facut sa creada ca iadul nu exista. Asa ca sa nu credeti ca daca pupati toata ziua icoanele si va rugati tot timpul scapati automat de iad. O alta idee falsa de-a papei si de-a catolicilor e purgatoriul.

  “Eu am întrebat: „Doamne, dar el de ce se află aici? El le predica oamenilor în biserică!”. Isus mi-a răspuns: „Fiică, nici un curvar, nici un idolatru, nici un lacom şi nici un mincinos nu va moşteni Împărăţia Mea” (Efeseni 5:5).
  Eu am spus: „Eu ştiu asta, dar el de ce a ajuns aici? Pe Pământ a predicat la mulţimi de oameni!”. Isus mi-a răspuns: „Da, el spunea multe lucruri, dar niciodată n-a spus adevărul aşa cum este el. El a cunoscut adevărul, dar chiar dacă l-a cunoscut, n-a rostit tot adevărul, pentru că el a preferat banii mai mult decât salvarea altora. El n-a spus despre realitate, că Iadul şi Raiul există, şi astfel acum el se află aici!”

  De iad nu scapa nici copiii: “Instantaneu, Domnul mi-a arătat un băiat de opt ani fiind chinuit în foc. Băiatul striga: “Doamne, ai milă de mine, ia-mă din acest loc, nu vreau sa fiu aici!”. El striga şi ţipa. Am văzut demoni în jurul acestui băiat, care semănau cu figuri din desene animate. Erau Dragon Ball Z, Ben 10, Pokemon, Doral, etc. “Doamne, de ce este acest băiat aici?” am întrebat. Isus mi-a aratat un ecran mare cu viaţa acestui băiat. Am văzut cum îşi petrecea tot timpul în faţa televizorului, vizionând aceste desene animate.
  Isus a spus: “Fiică, aceste desene animate, aceste filme, aceste telenovelele care sunt văzute zilnic la televizor sunt instrumentele lui Satan să distrugă omenirea”

  John Lennon incerca sa-i ceara iertare Domnului dar Domnul s-a intors cu spatele la el.
  “The Lord allowed us to see a man who was inside of one of the cauldrons. He was upside down and the flesh on his face was falling in pieces. He remained watching the Lord intently; and then started to shout and call on the name of Jesus. He said, “Lord have mercy! Lord give me a chance! Lord take me out of this place!” But the Lord Jesus didn’t want to look at him. Jesus simply turned his back on him. When Jesus did this, the man started to curse and blaspheme the Lord. This man was John Lennon, the member of the satanic music group “The Beatles.”
  http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1602130/pg1

  Iadul e ca un loc unde tot corpul iti arde dar numai ca nu mori. Osanda e vesnica, nu o sa se termine niciodata. Dumnezeu e bun si fiecare om care se pocaieste are sansa sa fie mantuit.

  • vreau şi eu să fumez ce fumezi tu.

   • jademan says:

    Şi eu!!!

   • crestin_ortodox says:

    Desi e adevarat ca un om viu poate avea halucinatii un om aproape mort nu mai poate avea. Stiinta nu poate explica aceste near death experience, sunt doar niste teorii care scartaie destul de mult.

    Citeste aici de pe un site stiintific sa vezi ca momentat nu s-a adus nicio explicatie stiintifica plauzibila: http://science.howstuffworks.com/science-vs-myth/afterlife/science-life-after-death.htm

    “Science, too, has made its own headway toward explaining these weird phenomena. Two studies on the separate aspects of Reynolds’ experience were conducted in 2007. Each seems to explain how a person can have an OBE or a NDE, but do they hold up in explaining experiences like Reynolds’?”

    “Both Blanke’s and the University of Kentucky theories explain OBEs and NDEs. But what about when you put the two together as an explanation for experiences like that of Pam Reynolds? This still does not resolve how Pam Reynolds and others like her view themselves outside of their bodies while they were brain-dead.” http://science.howstuffworks.com/science-vs-myth/afterlife/science-life-after-death1.htm

    “NDEs may be a result of REM intrusion, triggered in the brain stem. But OBEs are controlled by a region of the higher brain, which is clinically dead when NDEs occur. What’s more, it seems logical to believe that the higher brain must still function in order to interpret the sensations produced by the REM intrusion triggered in the brain stem.” “If neurology does come up with the definitive explanation for NDEs, the mystery may still remain. Science could explain the “how,” while leaving the “why” unanswered. Discovering an explanation for NDEs may reveal a door to the metaphysical world, which could possibly be unlocked — and explored — by science.”

    Ateii sustin in continuare ca pot fi explicate stiintific, dar daca citesti ce ti-am scris o sa vezi ca e mai mult “wishful thinking” si ca momentan nu pot fi explicate.

   • Nu fuma. Omul te-a învățat clar că dacă fumezi, mai ales înainte de căsătorie, ajungi în iad, să te tortureze dracii îmbrăcați în Ben10 și Pokemon.
    Asta se întâmplă atunci când un bolnav psihic rămâne în grija familiei – de cele mai multe ori nu-și ia medicamentele.

  • ralucahippie says:

   Nene, daca papa, John Lennon si un copilas de 8 ani care colectioneaza pokemoni merita toti sa fie prajiti in focurile iadului, nu vreau sa-mi imaginez ce fel de psihopat sadic e dumnezeul dumitale….

  • Sage says:

   Maaaa, niciun “crestin”- ortodox (whatever…) care se respecta, n-ar putea redacta asa un “cretinism”, cum ca “Domnul” intoarce spatele cuiva… Domnul nu intoarce spatele nimanui virtuosule, nici lu’ Lorena ca injura, nici tie ca te faci vinovat de ignoranta crasa si prostie in cea mai pura forma, nici mie ca-mi omor timpul sa-ti semnalizez cum te scuipi singur in freza … Inainte sa-ti fi bagat degetul in cur ca sa stai mai drept, mai bine citeai mai atent Noul Testament…
   Du-te si ti-o trage singur sa te detensionezi, iti promit io ca nu ajungi in Iad…

 12. Foarte bun (și) articolul asta. Ceea ce nu știu și nu înțeleg: de unde îi aduni pe toți flăcăii ăștia care comentează pe aici? Zici că ai magnet. :)))

 13. jademan says:

  Şi eu!!!

 14. E adevarat ca nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara consimtamantul tau, dar totul tine de ceea ce crezi ca meriti. Daca ti-a fost bagat in cap de mic faptul ca meriti ce-i mai rau, o sa suporti ce e mai rau, fara sa te gandesti o clipa ca ai putea sa schimbi lucrurile. Sau daca iti trece prin cap, o sa te agati de chestii de genul casa, copii, gura lumii, etc., pentru a ramane intr-o situatie din asta. Daca tac’tu’ batea la ma’ta dimineata, la pranz si seara, asta ai invatat ca e normal, ca meriti, si asta accepti. Doar daca nu vine cineva si reuseste sa te convinga de faptul ca meriti mai mult. Sau, daca reusesti in astfel de conditii sa evoluezi pe plan intelectual si sa devii capabil de introspectie, macar la un nivel superficial, poate ai noroc si realizezi singura ca nu meriti. Are sens ce spun?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger