Alo, CNCD? Alo, ITM?

În anul Domnului nostru 2019, televiziunea publică, aka reprezentanta în media a noastră a tuturor face o emisiune numită Viaţa Satului. Şi în Viaţa Satului, intervievează pe un individ, care deţine o fabrică de vinuri. Acest individ povesteşte cum, pentru strivitul strugurilor, angajează sezonier fete virgine. Dar nu aşa, oricum. Le trimite pe candidate la ginecolog, să aducă certificat de virginitate. Nope, nu se precizează în material dacă vizita medicală e pe banii lui sau ai domnişoarelor. În orice caz, emisiunea tv difuzează cu fală cum individul răsfoieşte certificatele de virginitate ale tinerelor femei, de parcă ar fi, habar n-am. Analiză de laborator la mărfuri?

Partea cea mai tragică mi-a relatat-o un cercopitec bătut în cap, care avea impresia că această informaţie slujeşte în apărarea ticălosului care cere la angajare certificat de virginitate. Multe dintre domnişoare au sub 18 ani. Sunt minore. Pentru această angajare, şi pentru testul ginecologic, au nevoie de acord parental. Iar o parte din părinţi se duc ei personal cu fetele lor la acest examen.

Şi da, adeseori, în această ţară, educaţia de umilinţă şi minimalizare a femeii, reducerea ei la o simplă marfă care e evaluată în funcţie de faptul că are sau nu sigiliul intact porneşte de la părinţi proşti ca noaptea: o mamă care nu ştie că poate fi mai mult de atât şi un tată abuziv care a profitat toată viaţa reducând femeile din jur la statutul de simple obiecte utile.

*

Tocmai de aceea, atât Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, cât şi Inspectoratul Teritorial de Muncă ar trebui sesizate: de victime, de rudele cât de cât sănătoase cu capul ale victimelor, de un spectator al emisiunii sau, eventual, să se autosesizeze. Şi să-l amendeze pe patronul jegos până se învaţă că angajaţii, permanenţi sau sezonieri, bărbaţi sau femei, sunt OAMENI. Oameni cu dreptul la viaţă privată, oameni care nu au de dat socoteală pe detaliile intime ale anatomiei lor, sau pe opţiunile lor de viaţă. Oameni care nu au de dat examene fizice umilitoare, fără legătură cu jobul prestat, pentru a satisface curiozităţile bolnave şi perverse ale unui gherţoi cu bani.

Şi, desigur, să amendeze TVR pentru promovarea acestui individ bolnav.

*

Şi pentru că deja a sărit un prost făcut grămadă să apere această practică sub pretenţia “tradiţiei”: bărbaţi care citiţi acest textuleţ: cum v-ar conveni să vi se condiţioneze un job de existenţa sau absenţa prepuţului? De numărul de hemoroizi sau forma lor? Să fiţi trimişi la urolog sau proctolog pentru examene lipsite de respect şi care vă încalcă demnitatea, exclusiv în numele unei eventuale tradiţii bolnave?

Da, multe din apucăturile trecutului erau bizare, grosolane şi dezgustătoare. Iar aceste apucături TREBUIE SĂ ÎNCETEZE.

Şi perpetuatorii lor, cei care se folosesc de pretextul “obiceiului” să treacă cu tăvălugul peste intimitatea altora, ar trebui să răspundă pentru asta.

Virginitatea unei femei nu e treaba satului, nu e treaba comunităţii, nu e impozit să privească în mod egal pe toată lumea şi nu e temă de raport.

De ce nu i-au administrat fetele un şut în ouăle alea fleşcăite nenorocitului care a avut tupeul ordinar să le pretindă certificat de virginitate?

De mici şi naive.

Din supuşenie faţă de părinţi idioţi. Sau de părinţi ticăloşi, care s-au folosit de pretextul acestui examen ginecologic să seteze un nou nivel de control şi invaziune peste fiicele lor adolescente.

Dar instituţiile care apără drepturile omului au datoria morală să intervină.

Foto: Dora Constantinovici.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Mihai says:

    Ce nu reusesc eu sa inteleg, este de ce virginitatea are vreo relevanta pentru patron. Ca are pentru un barbat care vrea sa ia o fata de nevasta, asta e, e dreptul lui sa vrea asta, tot asa cum altii vor femei blonde sau femei slabe. Sau cum o femeie vrea un sot frumos sau cu simtul umorului. E o chestiune strict privata. Insa pentru un potential angajator, ce relevanta are chestia asta?

  2. Vlad says:

    Ummm, carne kosher nu o poti prepara daca ai preput si nu tipa nimeni discriminare.
    Daca un nebun vinde legal vin facut de virgine care si-au dat consimtamantul si altii cumpara un astfel de vin, nu vad care-i problema.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading