PSD își face curățenia de primăvară.

Am fost acolo pe 10 august, am luat gaz lacrimogen în freză, am urmărit pe Facebook cazul jandarmeriței muribunde care de fapt nu avea nici pe dracu. Un întreg lanț de violențe, minciuni și dezinformare în stil bolșevic autentic.

Și realitatea e că privirea lui Carmen Dan are ceva bolșevic autentic. Ochii ăia tăioși și reci îți spun că femeia ar călca pe cadavre fără să ezite o secundă. Cum a și făcut-o, cu fostul ei soț. Buzele acelea subțiri și strânse într-o perpetuă grimasă a încordării îți sugerează că femeia are idei extrem de puține, dar foarte fixe. Şi pe care le va impune prin orice mijloace va fi necesar.

În schimb, demisia de azi a fost un act de “ejaculare politică”, în cuvintele neuitatului Vanghelie.

Nivelul repudierii se poate vedea în următoarea mică situaţie.

La plecare, Carmen Dan a recitat eterna poezioară a tuturor pesediştilor trecuţi pe banca de rezerve: Iohannis e de vină. (binomul, statul paralel, agenturili străine.)

Cumva, poezioara asta cu “Iohannis e de vină” e ceva intrat în inerţie. Ca un “Cu plăcere” după “Mulţumesc”. Ca un “La revedere” după o convorbire telefonică cu cineva de la RCS pe care n-o să-l vezi în viaţa ta. Ca un “Am fost bolnav” când un prieten nu îţi vine la o petrecere.

Deja te aştepţi ca un pesedel să-ţi spună că Iohannis e de vină când e parcat pe dreapta. E scuza formală oficială. E scutirea la sport. E minciuna albă ultimă a politicii.

Ştii că destinul lui Carmen Dan e definitiv şi iremediabil tufut când intervine Dăncilă în persoană s-o contrazică: “Nu, Iohannis n-are nici o legătură”.

Ceeeee?

Nu doar că o arunci peste bord pe prinţesă, dar îi mai şi negi scuza veşnică clasică devenită clişeu??

*
“Doamna Carmen Dan cred că este dezinformată dacă a făcut această afirmație. Niciodată PSD nu va ceda presiunilor președintelui. Intrăm într-o campanie împotriva președintelui Iohannis, deci în nici un caz nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai PSD nu au învățat nimic și au crezut că dacă vor ieși în spațiul public înainte de a se exprima în forurile statutare, îi va aprecia cineva. Am cerut fiecărui coleg, colege, ca să facă acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii e mai mare. Nu este singura remaniere. O să vă spun, după ce am votul în forul statutar”.

*

Wow. Asta e versiunea lungă pentru “Jet, fă, distruso, salută-l pe tac-tu Dragnea din partea mea.”

Şi “Nu te califici pentru privilegiul de a pleca cu baliverne, te dăm noi pe uşă afară şi o anunţăm public, să te ştieeee.”

De aici ştim că nota de plată pentru 10 august vine curând. Şi promit: condamnarea lui Carmen Dan va fi filmul meu porno preferat.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: