Idei de machiaj pentru zile ploioase

Ți se plâng prietenii, rudele, necunoscuții și frenjii de social media: vara asta e neobișnuit de rece și de umedă. Indiferent cum ai ieși din casă, există șansa ca, în cinci minute, să te prindă o rafală torențială și să te facă ciuciulete, iar efortul pe care l-ai investit în a arăta ca o prințesă se duce pe apa sâmbetei. Duminicii, lunii și a restului săptămânii.

E greu în aceste zile. E greu în acest anotimp. E greu în acest an.

Dar pentru că noi nu suntem genul care să cedeze ușor, avem propuneri.

A) Hidratează-te extern și intern 

Având în vedere că vremea ploioasă ți-ar putea face fondul de ten high coverage harcea parcea, nu te mai chinui să acoperi defecte, ci caută să le reduci. Bea apă până nu mai poți (e chiar o aplicație care îți piuie când cazul să mai gâlgâi niște apă) și folosește creme de față hidratante, hrănitoare și cel puţin un ser cu  acid hialuronic. Și din când în când, o mască hrănitoare cu vitamine.

O piele hidratată cum trebuie e o piele pe care nu prea ai de ce s-o îmbraci în straturi groase de produs pentru că e frumoasă în sine. Și partea bună e că hidratarea nu se duce de la ploaie, dimpotrivă.

Așadar, redu investiția în makeup și bagă skincare.

B) Pauză, fond de ten. Salutare, BB cream sau tinted moisturizer.

Conceptul de BB cream e furat de la coreeni. Apropo, să încercați produse de îngrijire pentru ten coreene. Sunt absolut incredibile. Femeile acelea nu arată la 60 de ani ca la 30 degeaba.

În original BB cream însemna beauty balm, pe românește balsam de frumusețe, iar rostul lui era să fie un produs de îngrijire a pielii cu proprietăți de corectare a defectelor. Așijderea, sora lui bună în versiune vestică, tinted moisturizer, sau crema de față “nuanţatoare”, adică dotată cu o cantitate minimă de pigmenţi, strict cât să uniformizeze nuanţa pielii.

Pentru că BB creams şi tinted moisturizers se absorb şi devin una cu pielea, se comportă ok în ploaie. La final, îţi tamponezi faţa cu un şerveţel, să te asiguri că absorbi ceea ce s-a deplasat şi ţii pe loc ceea ce rămâne şi eşti good to go.

C) Mergi pe anticearcăne stick 

Când ai insomnii şi cearcăne ca ale mele, foloseşti concealer şi să mergi la budă. Dar ploile de vară…

Ploile de vară tind să aibă un impact mult mai mic asupra produselor stick. Acestea sunt mai dense, mai groase, mai greu permeabile şi poţi să faci şi duş cu ele. Stau unde le pui.

“Lorena, cum să combini BB cream, care e next to nothing, cu concealerul stick, care e ca şi cum ţi-ai zidi o piatră funerară peste cearcăne?” aud deja patru makeup artişti dând ochii peste cap, pe buza infarctului.

Răspunsul, prieteni, e vânare de vânt, şi de asemenea, blending, adică estomparea marginilor. Dacă tu estompezi atât de bine marginile anticearcănului în BB cream, de nu-ţi dai seama nici cu lupa unde se termină unul şi unde începe celălalt, poţi pretinde că aşa te-ai trezit şi nu e nimic acolo.

D) Creioane, creioane, creioane… 

Îmi plac produsele gel şi pomadă pentru sprâncene, pentru că îţi dau “the instagram look”, adică sprâncene bine conturate, intens colorate şi arcuite, de zici că mi le-a aranjat compatrioata mea Anastasia Soare personal.

Ămda, dar nu pe ploaie.

Pe ploaie iei frumos un creion de sprâncene, dacă ai, sau chiar unul dermatograf (de câte ori nu mi-am desenat sprâncene cu dermatograful, hihihi), şi intervii mai degrabă subtil, să dai formă şi să compensezi zonele rare. Creionul, mai ales când e folosit minimalist, nu pleacă nicăieri.

Idem pentru ochi. Creionul e prietenul care nu te părăseşte. Nu e frumos şi edgy ca pigmenţii, tuşurile, glitterele şi alte blestemăţii de genul, în schimb, rezistă la intemperii. Îl aplici la baza genelor, şi sus, şi jos, îl blenduieşti cu un deget (Lorenaaaa!!!! aud deja vreo opt makeup artişti scandalizaţi şi icnind după aer cu mâna la inimă. Da, boss, mie îmi place cu degetul. Fac minuni cu degetul, şi nu numai în makeup 😉 ), rezultă un smokey eye noir, estompat şi poetic, care, chiar dacă e răpus de ploaie de la un volum de torenţi încolo, arată decadent şi sexy oricum.

Smokey eye ăsta noir pentru care am nevoie de cinci minute, un creion şi un deget, e genul de makeup pe care-l fac şi când mi-e lene să scot teşcălăul de pensule sau când sunt pe întârziere undeva.

Valabil şi pentru buze. Încearcă să porţi ruj pe ploaie şi. Ai belit. Cardanul. Lui Zeus.

Dar dacă iei un creion de buze şi îl aplici pe toată suprafaţa, ai culoare şi stabilitate. Apoi rehidratezi cu un balsam stick (eu folosesc balsamul de buze Nivea, lol, o chestie ieftină de supermarket) şi zici că ai un ruj de lux, care te-a costat 165 de lei la reducere.

De ce balsam şi nu gloss? Glossurile sunt mai lichide şi implicit mai vulnerabile la ploaie, pe când balsamurile stick, ca şi concealerele stick, stau fix unde le pui.

E) Rimel waterproof 

Pentru că nu vrei ca tot acest efort să plece la vale cu dâre de rimel negru, de zici că a murit gagică-tu în război.

F) Dacă vrei să conturezi 

Unii avem faţa lată, nasul lat, pomeţii aproape invizibili de la buhăială, etc. Contouringul cu o cremă / pudră etc mai închisă la culoare creează umbrele care nu există.

Dar când plouă?

Când plouă, conturezi SUB BB cream.

Va fi un contur mai estompat (obviously) dar cu un strat intermediar de rezistenţă şi, cum BB cream nu prea pleacă de pe poziţie, îţi ţine şi conturul pe loc.

G) Ia pudra şi bureţelul puff cu tine în poşetă 

După ce se termină potopul şi ai tamponat cu un şerveţel tot ce a plecat, te baţi pe faţă cu nişte pudră şi eşti zeiţă din nou. Şi cum acum există diverse pudre cu efecte de blurare şi uniformizare, multe ravagii cauzate de ploaie se corectează doar cu pudră.

H) Şi, pentru că paza bună face să treacă primejdia rea, investeşte în acel accesoriu niciodată preţuit corect, numit ŞAPCĂ. 

Sunt o grămadă de şepci unisex, oferite de toate brandurile, iar dacă te ţine tupeul, poţi tu să cumperi una monocoloră no name şi să coşi pe ea patternuri din ştrasuri pe cozoroc şi un trandafiraş decorativ într-o parte.

Foto: pixabay.com

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger