Poșta redacției: Îmi întrețin iubitul

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta (mulțumesc că ai pus diacritice, că mai sunt unii care trimit ditamai cearșaful și nu o fac, ceea ce presupune să le pun eu de mână. Și nu, nu mă luați cu aplicații, ele pun diacriticele complet random și fără sens):

Servus, Lorena,

Am și eu un mare bai îl las aici și decizi tu dacă vrei să răspunzi.

Am o problemă cu gagică-miu, în sensul că mă simt mai mult mă-sa decât femeia lui.

Cum îl conving să dea și el 2 bani pe casa în care stă și să pună osul la treabă, fără să mă facă să mă simt ca o muiere cicălitoare?

Exemplu: vineri dimineață, înainte să plec la birou, pun hainele la spălat.
8 ore mai târziu mă întorc, și ce văd? Păi viteazul meu nici măcar nu a apăsat pe buton să treacă pe ciclul de clătire, apai să le și scoată să le întindă pe sfoară? M-am ocupat eu (+ împăturit și pus hainele la loc).

Sau, în fiecare zi când ajung acasă, găsesc chiuveta plină. Mă apuc să spăl vasele, omul se ia la harță că de ce nu mă pot relaxa și de ce trebuie neapărat spălate.

(Închipuie-ți cum miroase o bucătărie plină de vase murdare, unde și fumăm, când afară îs 36 de grade).

Mai am exemple din astea. Prințul meu și-a luat o frumusețe de husky, care lasă păr peste tot. Ghici cine mătura zilnic după ea? Eu.

Și mai și pute. Îl rog să o ducă la râu să o spele (aș duce-o eu, dar nu am nicio șansă să o spăl, că nu-i place), zice “dada, o duc în weekend”. Suntem în iulie și o dată nu a dus-o.

I-am zis azi să mă ajute la curățenie, a zis că nu are chef. Că poate mai târziu. Și dacă mă deranjează așa de tare să curăț eu.

Până la urmă s-a dat pe brazdă, dar a trebuit să dau o tură după el să pun la loc aspiratorul, să arunc apa de la mop etc etc.

Dar s-a supărat pe mine că i-am zis că dacă îi mai găsesc o data penele de chitară împrăștiate, îi le arunc.
Crede-mă, le adun în fiecare seară când vin de la birou și îi zic frumos(cum mi-ar plăcea mie să mi se zică) să le strângă după ce nu mai cântă.

Sau dacă fumează în baie, lasă mucurile pe marginea căzii.

Dar eu îs de căcat, că îi vorbesc că unui copil.

Amu, îs obosită, jur. Prea obosita să vorbesc cu el (și nici nu mai prea am răbdare să vorbesc frumos).

El câștigă 1200 de lei pe lună. Lucrează de acasă 3 ore/zi cu SEO.

Eu ajung pe la 1000euro cu stat la birou 8 ore + încă 2 drumul până acolo că Timișoara și Robu e de căcat. Din care aproape jumate mi se duc pe chirie, facturi, întreținere. Că nu mi se pare fair să-i cer lui, când câștigă așa puțin.

Mi-am mai luat un proiect acuma, lucrez în weekend, ca să am bani de o vamă.

Îs nebună că mă aștept de la el să compenseze cumva faza asta cu banii printr-un pic de grijă față de casă?

Jur că în 80% din timp nu mă deranjează faza cu salariul. Aia e, plm, îs bani și nu pot să-i pun înaintea unei relații.

+ Că omul face site-uri moka toată ziua că vrea să învețe și să pună la portofoliu, să se angajeze în IT, să nu se mai chinuie pe salar așa mizer. Și îs mândră de el, așa că nu mi se pare o prioritate să se angajeze acum. Dacă îi iese treabă, o să-mi pară rău că i-am tot făcut scandal.

Dar după certuri din astea, că cine spală buda, parcă simt un pic de râcă acolo în suflet.

Am încercat să-i fac un calendar din ăla de “uite, săptămâna asta speli tu vasele și eu duc gunoiul (că și de ăla uită. Îl rog să-l scoată când scoate câinele, dar uită. Îl duc tot eu) dar nu-l bagă în seamă”.

Am încercat să nu mai strâng după el și să nu mai fac curat, dar am cedat nervos după vreo 2 săptămâni. M-am luat și am stat la o prietenă o perioadă, dar tot eu am curățat până la urmă.

În afară de căcatul ăsta, e un băiat de zahăr. Cu iubire, cumpărat de ciocolată când îs pe stop, ținut în brațe când plâng, mers la magazin că mie mi-i lene. D’astea. Și îmi place să hang Out cu el. E fain.

Zi și tu. Cum îl trezesc la realitate?

Am încercat cu frumosul, cu urâtul, cu zbierete, cu pupici, cu de toate.

Dar recent îs extenuată și prefer să curăț pe jos cu limba decât să mai ajung o dată acasă și să văd că iar a uitat să scoată hainele din mașină.

L-aș trimite la mă-sa, dar n-are (long story)

Plm, ce mult am scris (dacă ai rezistat eroic până aici, felicitări, ești o femeie mai cu răbdare decât mine).

Aș aprecia dacă m-ai ține anonimă pe blog (în caz că ajung până acolo)

Și dacă nu răspunzi, mersi că exiști.

X. 

*

Dragă X,

Știi că există și Carrefour Online care îți livrează ciocolată și orice altceva la ușă când ești pe stop, tot tu plătești și nici nu-ți face mizerie în casă?

Honestly, simt că tu mi-ai scris pur și simplu să-ți confirm ceea ce aveai nevoie să mai auzi de la un om: e cazul să-i dai papucii individului.

Nu văd nici o problemă în faptul că aveți exact opusul familiei tradiționale: tu aduci banii acasă și el e nevasta întreținută. Dar văd o problemă majoră în faptul că el nu e dispus să facă nici cel mai mărunt efort. Nevasta tradițională ținea casa lună, la schimb cu faptul că avea cazare, masă, întreținere și etc. gratuit. În cazul vostru, tu ești și providerul, ești și partenerul domestic, so… care mai e rostul lui?

*

Dacă îi spui unui om o dată să facă anumite lucruri și nu le face: poate a avut alte treburi. Dacă îi spui de două ori: poate a fost ocupat. Dar dacă îi faci painfully clear să facă anumite lucruri și nu le face: VORBIM DE UN REFUZ.

Ăsta REFUZĂ să facă treburile casei, chiar dacă nu spune “NU”. Pur şi simplu, NU VREA să coopereze.

Şi având în vedere că tu dai şi banul, relaţia asta a voastră îmi sună a cazul clasic de “şi-a găsit proasta”.

*

Relaţiile “şi-a găsit proasta” arată în felul următor: găseşte gigel pe una. Aia bagă tot efortul în relaţie. Face de una singură toate muncile, şi pe cele care presupun venit, şi pe cele domestice. Iar lui gigel i se pare că plua lui haurită e atât de valoroasă, că I SE CUVINE TOTUL.

De aceea, orice efort al tău pentru a comunica, şi frumos, şi urât, şi subliminal, şi direct, se loveşte de un zid. PENTRU CĂ TIPUL REFUZĂ SĂ COOPEREZE.

Singura soluţie pe care o văd este:

a) un ultimatum de despărţire. 

De acum, îi laşi dimineaţa listă cu ce treburi are de făcut în casă, până ajungi tu acasă. Şi dacă nu găseşti treburile făcute, rupi relaţia.

Dar nu îl iei cu miau-miau, cu cum ţi s-ar plăcea ţie să ţi se vorbească şi alte dulcegării. La nivelul ăsta de nesimţire şi misecuvenism, trebuie daţi jos din pod morţii de mamă. Cum adică să pleci tu de la tine de acasă, unde plăteşti tu tot, să se prindă vita că e cazul să spele vasele????

b) rupi relaţia. 

Ceva îmi spune că, la entitlementul de care suferă gigel, va fi sub demnitatea lui închipuită să facă treburile din lista pe care i-o laşi şi îl vei zbura din casă.

Nu e treaba ta că nu are unde să se ducă. Nu e responsabilitatea ta. Nu eşti Serviciul de Asistenţă Socială şi nici mama răniţilor, iar gigel are nevoie de nişte lecţii de viaţă şi de nişte muie karmică, să se prindă că nimeni nu-i datorează să şi plătească întreţinerea, să şi spele vase după curul lui slinos.

Părerea mea e că după câteva luni, se va întoarce cu botul pe labe, umil şi spăsit, şi cu skilluri de home economics la care nici n-ai fi visat. Şi chiar dacă nu o face: singurătatea e oricând mai bună decât un mascul inutil din toate punctele de vedere, setat doar pe modurile în care poate profita de tine.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

 

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

12 Responses

 1. Morbo says:

  Nu e inutil și nu are rost dacă fata se simte bine cu el. Iar el nu o pune la munca (în casa, faptul ca trăiește pe banii ei mi se pare mai rușinos, dacă as fi în locul lui). El vrea sa o convertească la lene și dezorganizare. Dar, pt faptul ca ea îl întreține cu bani și îl ajuta sa devina mai bun la ce face, ar putea și el sa o înțeleagă ca ii e greu sa devina mai careless la curățenie și alte alea. Oricât de băiat de zahar ar fi, totuși, e nesimțire sa insiști cu mentalitatea ta, când ai văzut ca s-a ajuns la punctul în care ea pleacă de acasă. Dar cunosc mentalitatea asta din familie. Când nu vrei sa faci rău dar nu vrei sa înțelegi nicicum ca pt celalalt ordinea și curățenia înseamnă mai mult decât pt tine.

 2. Lorena Lupu says:

  Din mailul ăsta lung tu ai înţeles că se simte bine cu el, lol?

 3. Morbo says:

  Pai a zis clar ca ii place sa hang out cu el. Acolo e problema, ca îl place îndeajuns încât să-l accepte asa. Ca vad ca îl accepta. Simte ca nu ar trebui, dar nu se poate rupe de el.

 4. antigelu says:

  Ala ce face in alea 10 minus 3 ore cat freaca menta solo acasa? Canta la chitaruşcă sau plimba cainele prin parc?

  Si daca isi gaseste in final ceva bunicel in IT, ea crede ca el se va dedica si mai intens curateniei si ordinii din casa?

  Hang out poate sa faca si cu prietenii, nu trebuie sa intretina pe cineva acasa, cu bani si curatenie, spalat haine, etc. Sa-i explice artistului cum sta treaba si daca ala crede ca e prea boem sa puna buretele si axionul pe o farfurie, ciao bao.

 5. Nici n-are conteaza says:

  Lorena Presedinte!

 6. Morbo says:

  Cred ca stie și ea ca pt hang out exista prietenii. Dar oamenii nu sunt asa intersanjabili. După vitriolul din comentariile de pe fb, începe să-mi fie mila de trantor 🙂 asta poate va fi și efectul asupra ei, ca pare boema și ea, totuși. Numai ca trebuie sa facă ceva de acum. Poate în viitor nu o sa mai fie asa atrasa de el și o sa rămână doar părțile negative. Mai bine acționează decisiv acum.

 7. Canadianu' says:

  Loreno, ești cam ipocrită. Dar asta știam deja. Dacă el o fute bine și alte alea, ciocolata, lugu lugu, de ce să-i dea papucii? După cum îmi ziceai ieri, omul, spre deosebire de mine și de alții, poate e sexy, deștept (prost nu e dacă știe SEO și să facă siteuri), are pula mare, știe tango plus alte calități care-l recomandă să fie întreținut… tu de ce te bagi? Tipa poate să angajeze o menajeră și a rezolvat problema, de ce să arunce tot package-ul pentru un mic defect?

  • Lorena Lupu says:

   Prostul dacă nu denaturează situația conform ideilor lui puține și fixe parcă nu e prost destul.
   Eu mă bag sau ea mi-a scris o lungă scrisoare să se plângă de el?

  • Lorena Lupu says:

   Altminteri, dacă era un mascul care o întreținea pe una care nu făcea nimic, te aliai să guiți despre femei profitoare și nesimțite, este?

 8. Canadianu' says:

  Tu te-ai “băgat” in sensul in care i-ai recomandat să scape de el. Puteai să-i recomanzi să-si angajeze o menajeră, cum am făcut eu… de ce ar fi soluția ta singura valabilă și cea mai bună?
  ps : dacă era vorba de un mascul care o întreținea pe una care nu făcea nimic, iar masculul își permite fără probleme, iar pizda nu face mofturi gen “ce mult muncești și pe mine nu ma bagi în seamă seara când vii rupt de la job” sau “vreau și eu un Lambo de ziua mea” atunci nu ziceam nimic, fiecare e liber să-si fută banii câștigați cinstit cum vrea, indiferent că e vorba de bărbați sau femei

  • Lorena Lupu says:

   Stai un pic. Vine omul să te întrebe ce să facă și când îi spui sincer ce crezi, se cheamă că te bagi? Lol.
   Soluția mea e cea pe care a cerut-o tipa, nu pe a ta, so…
   PS: dacă ar fi vrut o menajeră, probabil că și-ar fi angajat una. Dar ea nu voia menajeră, voia să se mobilizeze ăsta să facă treabă. Care e partea neclară?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger