Poșta redacției: Am întâlnit și bărbați generoși

De data asta, poșta redacției va fi atipică, pentru că cititorii de Trollywood sunt pe toane. Sau îmi afundă mailboxul cu probleme personale, sau nu trimit nimic cu săptămânile.

În schimb, zilele astea am avut o inflație de mesaje private. Pentru că degeaba îți pui intro și dai status din trei în trei zile: “Nu trimite mesaje private!”, lumea va ignora asta cu seninătate. Dacă e tehnic posibil, ce contează dacă celălalt nu vrea?

Dar, cum eu sunt mereu omul soluţiilor, vom trata în câte un articol temele de mesaje private care mi s-au părut interesante.
Şi nu “cf păpuşea, te antalneşti” nu e printre ele. N-am cont pe Tinder şi în continuare mă interesează cititori, nu orbiteri.

Legat de articolul meu cu bărbaţii de altădată, am primit următorul mesaj:

Există bărbaţi minunaţi, care lasă femeile să-şi facă joburile lor şi care vin să completeze veniturile acestora, din drag şi din iubire, care le fac cadouri şi le plimbă prin lume.
Există, rar, şi o educaţie tradiţională. Dar există.

X. 

Dragă X.,

Ok, ştiu că există bărbaţi care te acoperă de bani şi cadouri, şi nu se poartă ca porcii pentru că îţi oferă bani şi cadouri. Dar ţin să aduc prima obiecţie.

A) Acest fel de a fi nu ţine de o educaţie tradiţională, ci de posibilităţi şi de caracter. Nu era ca şi cum în vechime erau toţi generoşi şi buni, şi acum sunt toţi rupţi în koor şi mâncători de sub unghii. Puţinii donatori bărbaţi ai acestui blog sunt, în majoritate de 80%, tineri. Masculii trecuţi de 40 sunt de cele mai multe ori ocupaţi să-mi explice în secţiunea de comentarii rolul meu biologic de femeie: cratiţa, fătatul şi să zâmbesc în poze.

Deci a echivala generozitatea unui bărbat cu educația tradițională e prima și cea mai gravă greșeală din acest scurt mesaj.

Zgârciți lamentabili au existat în trecut gârlă, și cum educația tradițională era pe linia: femeia să fie supusă și toate eforturile ei ți se cuvin gratis, mai erai și legată de ei pe viață.

Acum, dacă nu-ți convine cum te tratează X, te ridici pur și simplu și pleci, iar asta e adevărata putere.

 

B) Accentul din afirmația ta este pe RAR. 

Da, există bărbați care te și încurajează să faci ce-ți place și te și bombardează cu bani. Dar sunt RARI. FOARTE RARI. Cele mai multe femei nu vor întâlni un astfel de bărbat niciodată.

Și atunci, decât să educăm fetele că undeva la capăt de curcubeu e un bărbat cu mulți bani care va face totul pentru ele, nu mai bine le educăm să se descurce singure în viață, și dacă de undeva apare acest bărbat, să fie mai degrabă pe post de cadou din partea vieții decât de “ce te vezi făcând în următorii cinci ani”?

Să te bazezi că apare acest tip de bărbat e ca şi cum ai face planuri de viitor bazate pe speranţa că o să câştigi la Loto.

OK, e posibil, dar cât e de probabil?

Faptul că ne creştem fetiţele în ideea că fiecare dintre ele merită un astfel de Făt – Frumos e ca o condamnare la nefericire. Cam ca atunci când educăm băiețeii că fiecare dintre ei merită o iubire necondiționată, pe care o pot pretinde cu tupeu de la necunoscute.

Fetițele o să întâlnească bărbaţi cu mai puţine posibilităţi şi mai puţină dare de mână şi o să înceapă să-l hărţuiască să fie Făt – Frumosul din mit. Şi nu se va întâmpla.

Fetiţele devenite femei vor trăi în profundă nefericire, şi de vină va fi educaţia lor. Iar asta pentru că:

 

C) Acest tip de generozitate vine de la sine, nu se şantajează şi nu se impune. 

 

Unii, rari, te răsfaţă şi îţi cumpără tot ce vrei. Alţii nu.

Dar generozitatea e genul acela de chestie care dă bine doar dacă vine din iniţiativa celui în cauză. Dacă trebuie să-l strângi tu cu uşa pe individ să marcheze banul, există nu una, ci două consecinţe negative.

a) ăla rămâne cu perpetue frustrări că ăvaaai, te-ai folosit de el și de banii lui, și femeile e toate profitoare și curve. Mai grav, rămâne cu de-astea chiar dacă n-a marcat nimic.

b) Nici ţie n-o să-ţi cadă bine un cadou extras cu pistolul la tâmplă. O să suni ca o japiță entitled și o să te simți ca și cum ai extrage măsele de minte cu un cleștișor de rufe. Nimic nu ucide erotismul mai crunt decât să tragi de un calic.

D) Acest tratament dă o dependență accentuată. 

Nu ai nici o garanție că omul care aruncă în tine cu bani și cadouri nu va întoarce foaia la un anumit moment dat și să îți dezvăluie ce ar trebui să faci tu să te revanșezi. Hint: lucruri care nu-ți plac. Sau să intri în genul de relație în care el comandă tot ce faci.

Dar să presupunem de dragul dialogului că nu e cazul, că le oferă pe toate strict din iubire față de tine și că are cele mai nobile intenții.

De te faci când îi trece, și dispare un val de bani, cadouri și atenții cu care te-ai obișnuit și pe care începuseși să mizezi?

Mai ales dacă ești o persoană slabă, relația e extrem de vulnerabilă la abuz, pentru că vei închide ochii la din ce în ce mai multe, să nu pierzi beneficiile.

E ca un job din care poți fi concediat zi de zi și nu există codul muncii să te apere.

Nu mai bine îți asiguri cariera, să ai un venit stabil, și să nu ai de atârnat după bunăvoința altuia?

E o temă serioasă de meditație.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger