Catastiful de remarci intruzive: Vai, dar vouă vă plac frumoşii!

Din cele mai vechi timpuri, bărbaţilor le-au plăcut femeile frumoase. Numai pe ele le-au răsfăţat, numai pe ele le-au cântat în poezii şi ode, şi numai în ele au aruncat cu bani, cadouri şi onoruri.

Până în ziua de azi, anunţurile de pe grupurile de casting sunt: “căutăm bărbaţi în vârstă de…” şi “căutăm femei atrăgătoare / cu aspect fizic plăcut / alt adjectiv care să sugereze ‘urâtele să stea dreq acasă’ în vârstă de…”

Legat de femeile cu defecte fizice, au dezvoltat un veritabil regim de hărţuire şi teroare, cu insulte infinite, pe categorii: dacă e grasă. Dacă e slabă. Dacă e scundă. Dacă e înaltă. Dacă are coşuri. Dacă are riduri. Dacă are exces de operaţii estetice. Dacă e machiată. Dacă e nemachiată. Dacă poartă fustă scurtă. Dacă poartă fustă lungă. Dacă…

Şi atenţie: acum nu vorbim de femei care candidau la atenţia lor. Da, dacă una te doreşte sălbatic, te califici să-i spui: Nu te supăra, nu eşti genul meu.

Dar 90% din acest bullying pe criterii fizice are loc legat de femei care trec şi ele pe acolo. Pe stradă sau pe internet.

Apoi, aceiaşi bărbaţi se trezesc să facă procese de intenţie femeilor pentru că, UIMIRE MARE, şi ele preferă exemplarele frumoase fizic ale sexului opus.

Până acum am asistat pe pereţi de terţi la discuţii de genul: “Aha, mie nu-mi răspunde la mesaje private, dar dacă era Brad Pitt, răspundea.”

Şi de fiecare dată mi s-a părut ceva de genul: NORMAL. ŞIIIII?? DE CE E PROBLEMA TA?

Femeia aia care nu-ţi răspunde ţie la mesaje nu e subalterna ta, să aibă să-ţi dea ţie raport cui răspunde, cui nu şi de ce. Viaţa privată se numeşte “privată” pentru că priveşte un singur împricinat: pe cel în cauză. Nu e subiect de referendum. Singura parte din “cui răspunde ea la mesaje private” care te priveşte direct este: NU ŢIE.

Dar azi s-a încumetat un gigel să vină şi la mine pe perete cu procesul de intenţie:

“Întreb şi eu, nu daţi cu pietre… dacă era Brad Pitt, doamnele sau domnișoarele ar mai fi fost aşa revoltate că sunt deranjate de acesta în privat?
Sigur, multe vor spune că ele, fiind deja cu cineva, l-ar fi ignorat.
Realitatea însă stă puţin altfel și nu o spun din auzite.”

AŞA, ŞIIII?

Femeilor le place mai mult Brad Pitt decât Costel Căcat. Care e problena?

Diferenţa între mine şi Linda Evangelista este că, în tinereţe, Linda Evangelista era cvadruplu mai frumoasă. De aceea, ea a avut o carieră de model care s-a întins pe trei decenii şi cinci continente, şi a fost milionară în dolari, iar eu am o pagină de Facebook cu 20.000 de cititori şi stau într-o garsonieră din Bucureşti.

Atâta avem, cu atâta defilăm.

Cât de penibil ar fi din partea mea să încep să-i hărţuiesc pe Versace, pe Dolce & Gabbana şi pe toţi angajatorii Lindei Evangelista că sunt nişte superficiali că nu o cheamă la defilări pe Lorena???

Fie că ne convine, fie că nu, ăştia de 7 nu vom avea niciodată şansele care unui om de 10 îi pică din cer, şi procesele de intenţie făcute altora nu-i vor determina pe ăia decât să ne urască degeaba.

Nu mai bântuiţi pe pereţi de femei să le frecaţi la icre că preferă frumoşii. În primul rând, EVIDENT CĂ PREFERĂ FRUMOŞII, de vreme ce, de obicei, femeile pe care le molestaţi cu genul acesta de reproşuri sunt şi ele cel puţin decente ca look. Încă n-am văzut vreun gigel să molesteze o naşpetă că preferă frumoşii. Ele au voie.

În al doilea rând, nu ştiu de existenţa agenţiei naţionale caritabile “Salvaţi urâtul cu guşa albă”, iar dacă există, EU UNA NU M-AM ÎNSCRIS ÎN EA. Nu mă interesează să practic cote afirmative când vine vorba de viaţa mea privată, nu am de integrat 30% urâţi şi nu am de dat raport, socoteală, explicaţii, sau de cerut aprobarea naţiunii când vine vorba de intimitate.

Preferinţele fiecărui om în parte sunt preferinţele fiecărui om în parte. Problena lui privată. TREABA LUI PERSONALĂ.

Next thing you know, gigel începuse să mă certe că criteriile mele sunt foarte triste. Triste din punct de vedere al cui? Că din al meu sunt impecabile. Iar tema fiind viaţa intimă, poziţia lui Fănel din Avrig este ABSOLUT IRELEVANTĂ.

Ce plua calului e greşit în noi ca naţie, când vine Marceluş Rahat să-ţi explice pe cine ar fi cazul să footz, tu fiind o persoană absolut necunoscută???

Libidoul e ceva atât de profund personal, atât de intim codat în fiinţa umană, atât de bine definit, încât pretenţia tuturor fiilor ploii că-ţi fac reguli pe ce să te excite şi ce nu frizează ridicolul. De unde şi până unde vii să îmi spui tu ce să-mi placă şi cum?

Mai ales că la intervenţia altei doamne curajoase, care a confirmat şi ea că nu-i plac urâţii cu spume, gigel deja ne dădea reţeta, ca un medic numit de ăhă, fix nimeni:

“Urât cu spume e un termen destul de relativ.
Poate fi urât, dar nu chiar cu spume, dar manierat, spiritual și uneori chiar si un bun amant.”

“Poate fi urât” pentru cine? Poate pentru tine?? Poate îţi faci coming-outul ca gay pe pagina noastră, ok, mulţumim pentru încredere.

Dar senzaţia mea e că încerci să ne dictezi nouă că “poate fi urât” pentru noi.

Well, boss, asta nu mai e decizia ta, ci a noastră. Şi dacă noi am spus că “nu poate fi urât”, ghinion, aşa rămâne. Nu poţi impune altuia ce să dorească, ce să-i placă, la ce să viseze şi care să-i fie criteriile.

Şi da, dacă mi-ar scrie Brad Pitt, jur că i-aş răspunde. Dar cum Iohannis nu a făcut încă referendum pe tema “Cui să răspundem în mesaje private”, se pare că până una-alta, femeile preferă frumoşii. Şi ştiţi ceva? E DREPTUL LOR.

Viaţa privată nu e spaţiu de integrare a năpăstuiţilor soartei, nu e cutia milei, nu e cantină socială şi nu e seminar de corectitudine politică. Iar când o să-mi pese dacă opţiunile sau criteriile mele sunt juste pentru terţi care nu au nici o treabă cu mine, jur să vă dau de ştire.

Între timp, lăsaţi procesele de intenţie adresate femeilor şi uitaţi-vă într-o oglindă. Voi v-aţi foote pe voi? Obiectiv, sincer. Şi dacă voi nu, noi de ce ar trebui?

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. Ana says:

  Umbla ideea ”iubirii neconditionate” ca forma suprema de noblețe. Mai ales unei femei ii sade bine sa ”iubeasca neconditionat”. Ce femeie e aia care se uită la un aspect fizic frumos și ingrijit? Superficiala lumii. Numai curvele si profitoarele au standarde.

  Cu cat femeia e mai frumoasa, cu atat mai neconditionat trebuie sa iubeasca, asa-i sta bine unei femei 😀

 2. Rory Marin says:

  Amin, Lorena!
  Amin, Ana!

 3. Bubu says:

  Se stie din familie ca femeia trebuie sa fie gospodina, frumusica, aranjata, insert bullshit here si barbatul doar putin mai frumos ca dracul. El trebuie sa aiba doar bani/ statut. Poa sa fie oricat de mizerabil, cu caracter oricat de infect. Doesn’t matter.
  Tu vrei acum sa infirmi aceste adevaruri?

 4. antigelu says:

  Te inseli Bubu, barbatelul trebuie musai sa aiba si mamica. Altfel cine ii gateste mancarica preferata, fute nora/prietena la icre si ai si unde sa il trimiti cand sare calul.

 5. Dacă te măriţi din dragoste, la sfârşit de săptămână te aşteaptă: şmotru, gătit, călcat, spălat, lecţii, datorii sociale.

  Dacă te măriţi din interes, la sfârşit de săptămână te aşteaptă: excursii, spa, masaj, şopping…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: