Deci, cum?

Nu ştiu exact pe ce cale şi cum, dar am ajuns să primesc zece mii de newslettere de la zece mii de siteuri de nutriţie, sănătate şi virtute. Ei mă învaţă că porcul nu e legumă, dar nici cartoful animal, şi că păscutul e un lucru frumos, mai ales când e soare afară, că altfel e noroi. Pe scurt, toate truismele pământului.

Azi însă am tras un râs cu bulbuci, de mi-a dat lapte pe nas.
Două newslettere. Primul intitulat: “De ce să bei apă la toate mesele”.
Al doilea: “De ce să nu bei apă în timp ce mănânci”.

Unul sub altul.

Să bei apă. Hidratarea e mama, tatăl şi trei bunici ai sănătăţii. În plus, dacă bei apă, te saturi mai repede, zice primul.

Să nu carecumva să dea dracu’ cel cu două coarne să bei apă când bagi la ghiozdan, pentru că apa îţi diluează sucurile gastrice, nu mai digeri şi mori de drum lung precum câinele, zice al doilea.

Şi dacă aveam newsletter şi de la un site de fotomodele, sigur ar fi zis aşa: “De ce să bei apă ÎN LOC DE toate mesele”.

Şi abia atunci m-aş fi încurcat îngrozitor.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

9 Responses

 1. balta zar says:

  Pai e clar, nu e bine sa bei apa in timp ce mananci, pentru ca trebuie sa bei vin, bere, sau ce mai vrea muschiul fiecaruia.

 2. Nicoleta says:

  din experienta cobaiului care-mi sunt de “jdeani” stiu ca NU e bine sa beau apa în tumpul meselor; de mica nu o fac în mod natural

  în rest, pace si multi bani celor ce vor sa-i aiba, uneori în pofida bunului simt (acelora le doresc sa aiba un sac cu bani în desert dar nu apa dupa o zi de mers).

 3. Joker says:

  Eu zic ca te-au mirosit ca trisezi, esti deja pe o lista cu din aia periculosii care gandesc cu propriul creier, asa ca te-au pus in situatia de a te incadra ori nu in publicu’ lor tinta. Asa ca, daca vrei sa nu te pedepseasca exemplar, anulandu-ti abonamentul la newsletter-ele lor, fa exact ce te sfatuiesc ei, in exact ordinea mesajelor primite.
  Mai intai bei apa la toate mesele, apoi te abtii sa mai si mananci, ca sa nu faci indigestie de la sucul gastric diluat. Simplu.
  Daca rezisti vreo saptamana fara sa lesini prea des, o sa remarci ca ai si slabit intre timp. Fara ca macar sa-ti propui. Tare, sau cum?…

 4. Dan says:

  Se zice ca zilnic trebuie sa bagi in tine cel putin doi litri de lichid. Nu se precizeaza de care. Eu prefer vodka.

 5. ILUZIA says:

  nici macar foarte inainte sau imiediat dupa. Imediat dupa masa se poate bea o cescuta (100 ml) de ceai neindulcit sau apa calda.

 6. Deci,da..deci,aveam o bicicleta si era galbena…:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: