Despre dialog prost

dialog

 

Tipul ăsta mi-e vag simpatic, deci nu scriu postarea asta cu răutate. Dar nu avem cum să nu remarcăm că scrie replici proaste ca o cizmă,  că orice om care va încerca să ia în gură chestia asta o să sune fals ca porcul şi iar  o să mugească haterii că nu mai avem actori talentaţi.

Oamenii fără experienţă încearcă să bage într-un dialog o mie şi una de idei, să arate că au şi că pot. În realitate – şi mai ales în film, care se îndreaptă mai mult spre iluzia realităţii decât teatrul – nimeni nu aberează atât dintr-o suflare, decât pe ruinele unui oraş distrus de lavă, unde el, Superman fiind, e singurul supravieţuitor. Sau dacă ţine speech la tribună. Dar în viaţa reală, când spui platitudini din astea, există 80% şanse ca de la a doua propoziţie să auzi o voce din off: “Da’ mai taci, fă!”

Nu e greu să scrii dialoguri bune. Trebuie, pur şi simplu, să vizualizezi situaţia şi eroii, să-i auzi conversând. Replici scurte. O ceartă cu platitudini despre o relaţie de căcat poate să sune savuros. Un monolog cu platitudini despre o relaţie de căcat e pur şi simplu inutil şi prost.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

 1. Gheara says:

  Nu e asa. Nu conteaza monolog,dialog,curolog.conteaza ce zici,daca te duce capu.

 2. Gheara says:

  Asta nu cunoaste femeia. Trebuia sa zica scurt- Iubitule… VREAU SA MI-O TRAGI IN CUR.

 3. Gheara says:

  Chiar,cum ar fi sa scriu eu o piesa de teatru,intitulata -VREAU SA MI-O TRAGI IN CUR? :)) dar nu cred ca s-ar permite acest titlu. Cum ar fi,la casa de bilete,la national,coada de oameni la bilete. ,,Pt ce asteptati doamna? Pt vreau sa mi-o tragi in cur.” sau – ,,mai aveti bilete pt sambata,la vreau sa mi-o tragi in cur?” :))

 4. Vlad Slavoiu says:

  Independent de valoare monologului: actor bun nu e (tocmai/si) ala care reușește sa scoată dintr-un text rau o interpretare buna?

  • Lorena Lupu says:

   Nu. Actor bun e ăla care se transpune convingător într-un personaj şi în situaţiile prin care trece acesta. Şi care rosteşte credibil vorbe scrise credibil.

   Nicăieri într-un manual de actorie nu scrie că actor bun e ăla care drege munca unui scenarist prost.

   • Vlad Slavoiu says:

    Hau-hau-hau!

    • Lorena Lupu says:

     Lătrat de ţopârlete meschin şi prost.

     Notă: doar nu eşti atât de cretin încât să-ţi închipui că te las să vii la mine-n casă şi să mi te caci pe covor. Sentimentele tale sunt fix problema ta. N-ai chef de blogul meu, nu-l vizitezi. Dar îţi interzic să mă latri cu toate retarzeniile unei minţi stupide şi goale.
     Ah, şi cu lătratul ăsta ai intrat iar în ban. Când am văzut, după nişte ani de la ultimele tale crize de animal prost, un comentariu civilizat dat pe un ton neutru, am crezut că au funcţionat pastilele sau ţi-a dat mă-ta educaţie între timp. Dar… nu. Deci, la tomberon, acolo unde e locul gunoiului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading