Despre femei moderne şi bărbaţi aşa-şi-aşa

De ceva vreme, autoarea Otilia Ţigănaş mă tot îmboldeşte să ne certăm şi noi pe facebook, să se uite lumea în gura noastră ca la dentist, să ronţăie popcorn şi să ne simţim eroine. Iar eu îi tot zic că nu pot mima că mă cert. Sau mă cert, sau nu mă cert. Nu există cale de mijloc.

Bun, şi azi, după ce a renunţat la ideea de a se certa cu mine mimat, Otilia a dat un status cu care să mă pot certa. Un status care învinuieşte femeia modernă de faptul că e modernă, şi că nu-i permite bărbatului să se simtă bărbat, de aceea nu poate el s-o facă să se simtă femeie.

Dragă Otilie, istoric şi isteric vorbind, femeia cât de cât răsărită şi-a dorit din cele mai vechi timpuri să fie modernă. Aşa ajuns să lupte să meargă la şcoală, să ajungă directoare, să aibă drept de vot şi să poarte pantaloni. Şi multe alte plăceri, dintre care cea mai intensă e tocmai asta:

SĂ NU FIE SILITĂ DE SOCIETATE SĂ SE SIMTĂ FEMEIE CONTRAR VOINŢEI EI.

După cum bine ştie orice femeie care a experimentat minimum o dată o interacţiune vie cu un bărbat, nu există eforturi pe care un bărbat să le poată depune în aşa fel încât să te simţi mai femeie sau mai puţin femeie. Unii te fac să te simţi femeie dintr-o simplă privire. Alţii pot să stea şi-n cap şi-n fund, să etaleze câtă musculatură vor şi tot nu-ţi umezesc fântâniţa dorului. Pentru că nu e nimic acolo.

Şi oricât ai fi de modernă, emancipată, libertină, coioasă, puloasă, self-made, self-taught, self-achieved şi alte selfuri, ştii să fii instinctiv femeie cu un bărbat care îţi inspiră asta. E în aer. Şi bărbatul care îţi inspiră asta ştie că îţi inspiră asta, de aceea nu face pe disperatul, nu se dă cu fundul de pământ, nu devine agresiv şi nu simte că ar trebui să faci tu trei paşi în spate să se vadă el mai înalt şi mai luminos. Cel care îţi cere asta o face pentru că ştie că nu te poate face natural să te simţi femeie şi atunci încearcă şi el prin mijloace complementare.

Pe scurt, un bărbat care e destinat să te facă pe tine personal să te simţi femeie are cum. Şi nu, soluţia nu e să baţi tu în retragere. Soluţia e o formă de comuniune care vine de la sine atunci când e cazul.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

10 Responses

 1. Lotus says:

  Asta nu-i ceartă.

 2. best poet around says:

  The grammar nazi on call:
  “facebook” -> “Facebook”
  “răsărită” -> “Floarea Soarelui”
  “Aşa ajuns” -> “Aşa _a_ ajuns”
  “self-achieved” -> ???

 3. Laura Mureșanu says:

  Orice s-ar zice și orice s-ar povesti, luciditatea face bine. Și am un feeling paranormal că e soră geamănă cu bunul simț. Și cu logica, firește.
  Și mi-ai făcut seara, așa că, mulțumesc frumos!

 4. carmenica07 says:

  Mulți bărbați au adânc inscripționat în ADN-ul lor oboseala strămoșească și pentru că acu câteva mii de ani au vânat mamutul și au inventat roata în timp ce cu cealaltă mână duceau războaie, consideră că e natural să aibă pe cineva care să le spele, gătească și calce drept răsplată pentru efortul milenar depus. Problemele au apărut în momentul în care femeia, nemaivăzând vreun mamut la orizont, a hotărât că datoria a fost plătită.

 5. Nautilus says:

  nu face pe disperatul, nu se dă cu fundul de pământ, nu devine agresiv şi nu simte că ar trebui să faci tu trei paşi în spate să se vadă el mai înalt şi mai luminos

  După cum ar fi zis răposatul doctor Freud, cel care face toate astea încearcă să compenseze pentru alte lipsuri 😀

 6. ciorgan says:

  ”Răposatul Freud”!…ce patetic! El care vroia să le posede pe toate, inclusiv pe mama si pe sora sa. El care a crezut tot timpul în familie si în supunerea femeii. A cărui teorie se fundamentează pe falus, adică doar reprimarea instinctelor sexuale conduce la sublimare, si conceptul oedipian, ascuns în noi toti, înseamnă tot o asemenea reprimare.Freud si psihanaliza sa, a cărui leac pretinde că este, nu are ce căuta în discursul unei feministe. Si, în fine, să nu uit; le-a întrebat cineva pe femeile acelea din premodernitate ce-si doreau? Poate vroiau fuste, nu pantaloni. Of, ce filosofie!….de dor mă întorc din Lumea cealaltă, de dor de femei, ca să mor cu capul plecat pe un sân angelic.

  • Dozator says:

   Bonus: Freud considera ca orgasmul clitoridian este un semn al imaturitatii si regresiei emotionale. Megalol. Anyway, feministele il urasc pe Freud oricum. Probabil ptr ca au invidie de penis sau complex Electa and so on and so forth

   8=======) patriarchy! (=========8

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: