Despre plângeri retrase

Poate cea mai tristă ştire de ieri este că nevasta lui Focşa a retras plângerea referitoare la caftul domestic la care a supus-o minunatul ei soţ. Despre asta am scris mai pe larg aici.

Ţin minte un amănunt din ştirile referitoare la incident. Şi anume, că doamna Focşa a mai depus în trecut plângere, tot pentru violenţă conjugală, şi tot aşa, a retras-o în câteva zile.

Şi da, acum spune că divorţează, dar la cât de uşor s-a răzgândit şi cu plângerea, instinctul meu de fată mare spune că nu se va întâmpla. În schimb, ştiţi ce se va întâmpla sigur-sigur?

Următoarea bătaie.

Indecizia şi speranţa nerealistă că, dacă tu dovedeşti înţelegere şi iubire, celălalt o să vadă că eşti un om minunat şi o să înceapă într-o bună zi, hodoronc-tronc, să te trateze aşa cum merită un om minunat ca tine – speranţa asta nerealistă e cea care le ţine pe victime în capcana relaţiilor abuzive.

Nu, nu te va trata mai bine.

Te va trata mai bine câteva zile, până când îţi retragi plângerea, să nu-i creezi probleme cu autorităţile, apoi îşi va relua comportamentul abuziv.

Dacă un om te iubeşte şi te respectă, se poartă decent din start şi rămâne decent pe durata relaţiei. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai ai divergenţe de opinie, priorităţi şi preferinţe diferite, dar niciodată acestea nu îl vor face să înceapă să dea în tine. Relaţia armonioasă înseamnă să vreţi amândoi să găsiţi soluţii la eventuale probleme şi să găsiţi soluţia care să vă facă mai fericiţi pe amândoi.

Dacă indvidul nu îţi oferă de la sine acest tratament – care să dovedească faptul că preţuieşte prezenţa ta în viaţa lui – te zbaţi în gol. Tot ce faci tu pentru el i se cuvine de la sine, pentru că tu eşti câştigată la belciuge, şi în loc să vadă efortul investit zi de zi pentru relaţie, o să-ţi caute motive de ceartă din toate rahaturile. Şi cu cât tu cedezi mai mult, şi crezi că prin asta îţi confirmi sufletul minunat care merită iubire, cu atât te poziţionezi singur în ipostaza sacului de box care îndură orice.

O repet: un om îţi oferă de la sine ce are cu adevărat de oferit. Iar modul în care te tratează curent e modul în care poate şi vrea să te trateze.

Eforturile tale îi demonstrează doar că modul în care te tratează în prezent e numai bun pentru a te struni şi domina. Pentru că în relaţiile abuzive e vorba de dominaţie, nu de iubire.

Iar plângerile pentru violenţă fizică NU trebuie retrase. Niciodată. Nu există scuză pentru a lovi un om. Nu există scuză în general, dar mai ales nu există scuză când omul se presupune că e partenerul tău ales pentru o iubire de o viaţă, la bine şi la rău.

Nemernicii care fac asta trebuie să suporte consecinţele comportamentului lor.

***

Dacă doreşti mai mult pamflet, poţi să şi susţii blogul. Aici.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe Tiktok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. mujina says:

  Exaaact. Am văzut că femeia a spus că „nu vrea să se răzbune”. Doamne bunuțule, cât pacifism. Cât de convenabil ne ascudem noi după acest „pe mine nu mă interesează, eu nu vreau răul nimănui, vreau doar să-mi văd de viața mea”. De parcă de răzbunare era vorba. Cei/cele care își retrag plângerile în situațiile astea nu înțeleg (fiindcă nu i-a învățat nimeni, dimpotrivă) că nu e vorba doar de ei. Nu e răzbunare, e cauză și efect. Faci ceva rău, plătești.
  În plus, în orice situație în care lași un abuzator să scape fără consecințe (că e vorba de violență, furtișag la serviciu, abuz în funcție), ești răspunzător față de victimele viitoare, la care omul o să ajungă mai ușor, pentru că știe că nu există urmări. Așa cum și ție ți-a făcut ce ți-a făcut pentru că n-a suferit urmări de la alții mai înainte, începând probabil cu doamna mum-sa.
  Aici de obicei sare lumea cu gura „vai, ce naiv/ă ești, tu crezi că ăla se mai schimbă dacă-l pedepsește cineva, oricum nu se schimbă nimic”. Foarte posibil, dar tot nu e un argument. Doar o scuză ca să faci parte din problemă, că din soluție n-ai cum.

 2. Doru Florin says:

  intr-un an-doi o sa aflam ca in „grădina Maicii Domnului” electoratul apreciază cu vot multiplu asemenea iesiri în lumina reflectoarelor.
  Că veni vorba, a mai auzit cineva ceva despre dosarele penale ale pestisorului filmat cand agresa o femeie care din nefericire ii era amanta?

 3. bea says:

  Mă bucur mult că scrii articolele astea. Nu știu de ce, nu prea găsesc pe nimeni în spațiul românesc care să scrie echilibrat despre discriminarea pe care o trăiesc femeile și cei din comunitatea lgbt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading