Ești prea frumoasă pentru mine, adio

Azi am văzut pe reddit un link la o știre de acum un an. Asta. În octombrie anul trecut, un individ a divorțat de nevastă-sa pentru că era prea frumoasă și zâmbitoare, și sigur atrăgea și alți bărbați.

Pentru mine, e ca o glumă tragicomică. Fiind actor și blogger din fragedă tinerețe, cu o pagină de Facebook relativ populară – până în anii în care mi-a dat Marcu zuccuri înnădite și, practic, a trebuit s-o iau de la zero, fiecare poză a mea a atras mereu puhoi de gigei. Din care unii îmi reproșau absurdități: că sunt grasă – când eu am avut mereu cel mult o greutate medie, adecvată pentru înălțimea mea, că „am avut o noapte grea” dacă nu eram machiată până în ultimul por de pe șina spinării, că am nasul prea mare, dacă stăteam mai din profil, că am gura prea mare, că sunt „prea tristă” (era o poză în care nu zâmbeam, pentru că nu sunt fana zâmbitului obligatoriu în poze) și tot așa.

Multe femei sunt perpetuu hărțuite și jignite cu defectele lor infime, sau existente doar în ochiul privitorului, în timp ce ele sunt perfect în regulă așa cum sunt. Și la o simplă examinare, e ușor de constatat că ăla care le terorizează cu nemulțumirile lui e departe de a fi perfect la rândul lui, dar hei, ăla e bărbat și bărbații se consideră mereu perfecți.

Și e ușor să crezi că, dacă ai fi mai frumoasă, ai avea parte de un tratament mai bun, mai respectuos, mai uman.

Dar iată că nu.

Și femeile frumoase, în interacțiune cu cine nu e cazul, au parte de abuz interminabil, pentru că ăla nu le poate ierta faptul că sunt mai carismatice, mai grațioase, mai captivante decât el și, implicit, oamenii se apropie cu drag de ele. Lumea vorbește mult despre femei castratoare, cele care cicălesc un gigel până în punctul în care-și pierde complet cheful de viață și energia de a urma scopuri mai înalte, dar vorbește prea puțin despre bărbați castratori, cei care încearcă mereu să te înghesuie în colț, să nu te vezi, să nu te auzi, să nu ai succes, să nu fii mai bună decât ei, pentru că, în mintea lor, e o competiție între voi, și fiecare succes al tău e o dovadă că el e un eșec. Sau ceva de genul.

Cel mai celebru caz de acest tip a fost al prințului – acum rege – Charles și al prințesei Diana.

Concluzia mea e că ăla care a divorțat de femeia frumoasă i-a făcut de fapt un serviciu.

Și că indiferent cum arătați, undeva sunt oamenii care vă pot aprecia pentru personalitatea, bunătatea, inteligența și implicarea voastră. Care vă vor examina prin prisma a ce aveți, nu prin prisma a ceea ce vă lipsește.

Iar aceștia sunt singurii care merită timp.

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Sykophantes says:

    Frumusetea are un defect major: e trecatoare. In schimb, uratenia nu numai ca nu e trecatoare dar chiar se accentueza cu timpul. Traiasca uratenia !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading