Faptul că o parte din PSD ia atitudine e un lucru bun şi ar trebui tratat ca atare

Eu tind să mă satur să scriu politică pentru că de doi ani, e exact aceeaşi poveste. Unii fac toate mizeriile pe care nimeni nu le-a crezut vreodată posibile. Dar totodată, măresc nerealist, din pix, salarii şi pensii de bugetari, prin urmare, îşi asigură peste 50% din voturi. Sunt inculţi, agramaţi, au tupeul să modifice legile după cum li scoală.

Cam câte articole poţi scrie pe această temă, fără să ai senzaţia că te repeţi precum o placă stricată?

Şi nu mai simt să reiau, pentru că, de doi ani, e exact aceeaşi poveste.

Lorena (sau orice alt blogger): M#¤e PSD!
Cor de comentatori: Şi duhului tău.
Lorena (sau orice alt blogger): M#¤e PSD!
Cor de comentatori: Şi duhuuuuluuuui tău.
Lorena (sau orice alt blogger): M#¤e PSD!
Cor de comentatori: Şi duhuuuuuuuuuuuuluuuuuuuuuuui tău.

Zici că suntem la biserică şi oficiem slujba. Ne lipsesc doar tămâia şi patrafirul.

Dar nu există un efort solid, organizat şi de anvergură pentru construirea unei opoziţii viabile, cu potenţial de preluare a puterii în doi ani. Faptul că USR filmează cu mobilul gafele din Parlament nu ţine loc de program economic sustenabil. Faptul că nişte oameni stau în gară şi-ţi cer semnătură pe #fărăpenali nu ţine loc de un program economic sustenabil. Faptul că Mălin Bot zbiară ca apucat de boala lui Calache pe la proteste nu ţine loc de un program economic sustenabil.

Dacă azi s-ar organiza alegeri anticipate, PSD le-ar câştiga fluierând. Şi nu doar pentru că a dat o sută de lei în plus la pensie, ci pentru că lumea nu cunoaşte alternativă.

În aceste condiţii, noi, mâna asta de protestatari, vorbim în pungă, să auzim tot noi mai încolo, şi efectul e strict terapeutic. “Jos chestiile de genul ăsta.” “Jos cu ele”.

Singurul adversar care, în contextul dat, poate avea un impact real în manevrele PSD e chiar PSD. Mă doare s-o spun, dar e realitatea. Singurul cenzor al manipulării PSD e chiar PSD. Singura conştiinţă care poate stopa fărădelegile PSD e chiar PSD. Singura opoziţie cu forţă reală a PSD poate fi doar cea care vine tot din interiorul PSD.

Tocmai de aceea, faptul că PSD găzduieşte nişte eforturi de autoresponsabilizare şi tentative de epurare e un lucru bun şi trebuie salutat ca atare.

“Păi da, Lorena, dar vin alţii şi mai nehaliţi la ciolan”.

OK. Dar acei alţii nu vor avea gradul de înverşunare şi de cramponare în proiect pe care-l au cei de acum. Cei de acum sunt în punctul în care nu mai au absolut nimic de pierdut, şi dacă şi-ar putea vinde mama tranşată în pungi de-un kil să scape de închisoarea potenţială, ar face-o fără să clipească.

Acei alţii vor căuta, măcar într-o primă fază, să-şi tempereze foamea şi să facă treabă, măcar pe la începuturi. A, da, şi să reţină numele capitalelor pe care le vizitează.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading