Femeia care intimidează

Vai, dar mă intimidezi.

Propoziția asta m-a iritat de fiecare dată când am auzit-o, în special în situațiile complet neutre, în care nu aveam nici un chef de conflict, și în care îmi vedeam strict de treaba mea.

Asta până în momentul în care am remarcat ce femei o primesc over and over again pe asta cu “mă intimidezi”.

În general, femeile inteligente şi care ştiu ce vor. Una proastă de dă în gropi şi uşor de dus cu zăhărelul nu intimidează pe nimeni, pentru că nu are de ce. Una pe care o faci din vorbe nu intimidează pe nimeni, pentru că nu are de ce. Una uşor de combinat şi uşor de manipulat nu intimidează pe nimeni, pentru că nu are de ce. Una de care gigeii se folosesc când şi cum vor ei, şi care nu are curaj să formuleze propriile ei aşteptări, ci doar speră că meritele ei vor fi la un moment dat remarcate – ceea ce, evident, nu se întâmplă, pentru că nimeni nu va lucra să îmbunătăţească o ofertă care merge şi aşa – nu intimidează pe nimeni, pentru că nu are de ce.

Gâştele basic nu intimidează pe nimeni, pentru că nu au de ce. Da, gigeii vor prefera să se cupleze cu ele, pentru că, după cum am punctat, sunt uşor de folosit şi low maintenance, dar experienţa lor alături de numiţii gigei va fi extrem de frustrantă. Vor livra totul şi nu vor primi nimic.

Şi de ce intimidezi tu, chiar când vii cu intenţii bune şi fără fărâmă de conflict?

Pentru că transmiţi putere şi fermitate.

Cine crede că e un lucru rău ca o femeie să transmită putere şi fermitate?

În general, cretinii retrograzi, care au pretenţia că femeia datorează tuturor şi oricui trece pe acolo graţie, amabilitate infinită, plăcinte şi o felaţie moca.

Şi în particular, cretinii retrograzi care ar vrea să te f**ă, dar ştiu că nu merge aşa uşor.

Pe cine interesează ăştia? Nu pe tine, dacă eşti un om stăpân pe mijloacele tale, şi nu te interesează să stai în cap să te placă toată lumea, pentru că întâi te uiţi la om, şi după aceea, la ce spune.

Dar mai e un aspect, foarte parşiv şi pervers.

Arareori, ăia care spun că se simt intimidaţi de tine nu sunt cu adevărat intimidaţi. E doar o tehnică penală de manipulare, care să te facă să îţi micşorezi tu personalitatea, să fii mai uşor de încălecat.

Cum parezi manevra asta?

Printr-un simplu:

-Excelent. Ador să intimidez impostorii.

-Adică, adică ce vrei să spui, că eu sunt un impostor?

Nu te grăbeşti să răspunzi la asta şi în nici un caz nu te disculpi. Vaaai, nuuu, nuu am vrut să zic asta, oioioi. Nu crea patternul în care tu te milogeşti să fii iertată pentru simpla existenţă.

După ce laşi o pauză, îi spui:

-Nu ştiu, că nu te cunosc suficient. Urmează să descopăr. Momentan, faptul că te dai intimidat aşa uşor nu îmi inspiră încredere.

Şi îl laşi pe intimidat să vină el cu scuzele şi cu vaaai, nuuu, nuuu am vrut să zic asta, oioioi. Dacă vine. Dacă plusează cu altă insultă, e un bou. E un bou din viaţa ta personală? Te ridici, pleci acasă şi nu-i mai oferi timp. Dacă ţi-l cere, îi spui că te simţi intimidată. E un bou din viaţa ta profesională? Rezumi interacţiunea la minimul necesar şi în rest, îl ignori.

Măcar să-i dai motive reale să se simtă intimidat.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. beatrixk says:

  Excelent aziujual! 💞

 2. Ramona says:

  Am plecat dintr-un sat din Argeș și am terminat studiile la Yale, eu zic că am fost destul de puternică. Nu mi-a zis nimeni niciodată că sunt intimidantă, nici în România, nici în state.

  Nici nu îmi pot imagina cum decurge dialogul ăsta. Orice om cu un minim orgoliu nu va folosi “a intimida” la persoana a II-a singular. Mai mult suspectez că e, cum ziceai tu, ironic. Îmi pot imagina că cineva vrea să îți transmită că emani falsă duritate și lipsă de politețe fără rost, deci de aici “mă intimidezi”.

  • Lorena Lupu says:

   Păi cei din Argeş nu sunt suficient de şmecheri s-o folosească pe asta cu intimidatul, iar cei din Yale nu au de ce.
   Pe de altă parte, pe baza comentariilor de până acum, mă îndoiesc că ai impresionat suficient pe cineva vreodată, încât să aibă motiv să te provoace.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: