Flegma de aur

Guest post de Sasha Dimitrov. 

*** Asta este un post despre scuipat, despre flegma cu muci si despre arta. Si despre cum ma enerveaza pe mine ca altii sunt platiti sa scuipe si o fac mai prost decat mine, care flegmez pe gratis. ***

Acuma, cand zic arta, ma refer la cinematografie, iar cand zic flegma cu muci, ma refer la flegma cu muci. Scuipatul pare sa fie “radarul de fake” pentru actorii de prima mana, fie ei romani de-ai nostri, fie staruri de la Holiuud.

Tone de bani investiti in universitati si studiouri de arta dramatica, workshopuri, ateliere, tehnici si metode – si nu ati invatat sa scuipati? Ce dracu’ sunt flegmele alea anemice, de le trageti prin filme? In special Bucur, in spotu de la Rosia Montana. Adevaru e ca Dragos e nume de sisilau, daca il chema si pe el Ilie, probabil nu mai avea problema asta. (*Lorena’s note: Sau daca il chema Bredpit Ionescu.)

Unii actori iau cursuri de manuitul armelor si de arte martiale, ca sa dea mai bine in filme – si nu ia nimeni cursuri de flegmat? Nu e cine stie ce tehnica asiatica de spart lemne cu degetul mic, e bunul si batranul nostru scuipat stramosesc, frate cu raul, ramul si cu frunza de brusture folosita pe post de tampon. Scuipam seminte la meci, scuipam pe strada, scuipam in san, scuipam sa nu ne deochem, altii ne scuipa-n cap. Iar Dragos al nostru nu stie a stuchi?

Dintr-un film al carui nume l-am uitat:

Corabie, pe mare, gagica legata de catarg, un pirat imputit ii propune un targ imoral, in schimbul vietii ei. Tipa vrea sa ii arate indeaproape ce a mancat de dimineata, mai exact cu niste salam pe retina. Adica sa-i schimbe culoarea irisului in verde mucilaginos. Dar nu! Il scuipa stil “Ptui!”, asa, slab, nevolnic, ca o tocilara virgina. Apai, in pula mea, ultima chestie pe care o faci e sa iti flegmezi adversaru si tu faci ca o tasnitoare cu teava infundata? Cred ca ma slobozesc mai tare si mai departe decat scuipa aia. Si cu un sunet mai realist!

Actorii care nu stiu sa scuipe isi bat joc de ei insisi. Ba, chiar mai mult,  fac sex oral prost. Nu de alta, dar flegmatul tonic, sportiv, de cartier, necesita un bun control al limbii.  Scuipatul e nemesisul actorilor de prima mana – ati vazut cat de bine scuipa aia in filmele porno? Serios, acuma. Depp ar trebui sa ia cursuri de la Siffredi.

Pentru alte cugetări profunde, marca Sasha Dimitrov, vizitaţi www.leuldeoras.ro/blog

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

  1. livium says:

    no, serios, pe chiersic l-ai vazut cum scuipa? vrea sa para dur, dar e slab. si ca actor de film mi se pare la fel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: