Interviu cu un dresor de lei

Cu ocazia ediţiei a treia a Festivalului Internaţional de Artă a Circului, am fost şi eu la un spectacol la Globus. M-am distrat ca un copil mic, nu atât din cauza poveştii răsuflate a dacilor şi a romanilor, cât din cauza acrobaţiilor şi dresurilor de animale care m-au lăsat fără aer. Datorită lor, cu siguranţă, Circul Globus a câştigat locul I din Festival.

 

 

Dresorul de feline Eugen Cîrneanu provine dintr-o familie de acrobați specializați la bara fixă, printre primii zece angajaţi ai Circului de Stat. Asta a fost și specialitatea trupei lui, Trupa Cîrneanu, împreună cu care a reputat câteva succese însemnate, cum ar fi Clownul de Bronz la Festivalul de Circ de la Monte Carlo în 2002. M-am dus la biroul lui și l-am felicitat pentru succes pe care continuă să-l aibă şi am încercat să aflu de la el secretele meseriei. Apropo, ştiaţi că şi leii torc?

Read the rest at Vice Magazine: INTERVIU CU UN DRESOR DE LEI – Vice la zi

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. dadatroll says:

  Vezi cai uitat sa pui casa ne uitam si la pagina 2 si 3 ca vezi casa nu uitam ca asai lumean ziua de azi uita.

 2. nume (necesar) says:

  io am auzit ca sunt de astia care achizitioneaza lei doar ca sa le felieze creierele…brrrr

 3. goodman says:

  “Voiam să fac ceva nou, o atracţie care să se bazeze pe tema gladiatorilor” – Eugen Cârneanu

  si a facut pe pizda ma-sii: na batzu, adu batzu, heiiii-HOP, cercul de foc…sa se rada prostii ca sa mananca si gura lui o shaorma.

  “Apoi, am cumpărat intenţionat numai animale născute şi crescute în captivitate (tigri albi, un ghepard, trei lei albi: doi masculi şi o femelă) – care să nu aibă suferinţele celor capturate din safari” – Eugen Cârneanu

  bou’ dracu nu-si da seama ca si proasta aia de ma-sa de-ar fi fost nascuta si crescuta intr-o captivitate fara masculi, tot ar fi tanjit dupa pula? racnetul ADN-ului se cheama chestiunea.

 4. lezbianu obosit says:

  nais articol si si mai nais ca ce tema misto. cat de mare era Pulica a lu’ omu’! pacat ca avea culorile’n’curcate, care nu stateau si ele ca lumea, fiecare la locu’ ei si se ‘nvartejau hotic pe tot cuprinsu’ matei. da’ poate’i trece.

  • lezbianu obosit says:

   *haotic

  • goodman says:

   propun sa ne inspiram de la pulica al mic si sa facem ceva cu “culorile’n’curcate” ale lui pulica al mare a lu’ omu’. spray negru se gaseste, unde-i circu se stie, nazdravani suntem.

   • lezbianu obosit says:

    ideea e sprintara. pisi-ciornaia arata bine rau. da’ nu e nitel cam prea radical? culorile lu’ citah sunt bune, numa’ ca ar fi mai cuminte sa fie juma’ neagra, juma’ cafenie, sau, ma rog, in ce proportie or fi culorile respective. asa cum e acum oboseste ochiu’…

    • goodman says:

     ok, cumpar tot curcubeul de sprayuri. si-o luam (!!!!pe citah!!!!!) pe incercate. de ex: mie imi place rosu aprins, ferrari, care merge cu negru precum mustarul la mici.
     mai putem incerca un ghepard tuning de scoala veche. cam asa:

    • goodman says:

     auzi, nu-ti pare ca citahu’ are coada prea mare?

    • lezbianu obosit says:

     e mare, da’ nu “prea mare”. e misto asa cum e. are gratie.

 5. nume (necesar) says:

  haha, fara HA razboinicii lupta nu freaca menta

 6. nume (necesar) says:

  Prietenii Camil stoenescu si Semanticus m-au pus de dimineata sa-i injur, asta ca sa aiba si ei circumstante pt ce au facut. Puteti sa le transmiteti ca nu mai e nevoie sa-i omor eu, pentru ca deja sunt morti.

 7. goodman says:

  @lorena @nedormitul

  unde sunteti, ce faceti, va futeti ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: