Jurnal de vaccinare – 4

Salut, sunt Lorena Lupu şi m-am vaccinat. Da, cu AstraZeneca, asta se găsea la faţa locului. Nu, nu am făcut cheag pe creier, ca dovadă că acum scriu acest articol.

Documentez experienţa şi efectele adverse pentru că sunt astmatică şi cu alergii multiple, drept care, o persoană predispusă la reacţii mai intense decât omul obişnuit.
Episoadele precedente sunt: ziua vaccinului, prima zi şi a doua zi. Azi, va fi ultimul episod dedicat primei doze şi voi continua serialul doar dacă apar modificări neprevăzute, sau dacă nu, la rapel.

Azi, m-am trezit cu un 37 de dimineaţă, care a coborât la normal pe după-amiaza. Dar, în continuare, mă dor picioarele, mâinile, spatele, genunchii, umerii, şoldurile şi mi se tot pun crampe. Cea mai neaşteptată: în palmă. Neam de neamul meu n-a avut crampă în palmă, dar după ce am trăit-o, schelălăind de durere, am înţeles de ce sunt atât de frustraţi gigeii de internet. E dificil să te usture atât de tare palma.

Bine, suspectez că astea sunt şi rezultatul deshidratării şi pierderii electroliţilor din organism, pentru că, zilele astea, având şi febră, am transpirat ca un cal breaz.

De adăugat pe lista celor necesare: suplimente cu minerale, calciu, magneziu, potasiu, fier. Dacă le transpiri, asigură-te că le înlocuieşti. Şi ca să le completezi şi din alimente, recomand iaurt cu cacao pudră şi banană. Unul dintre puţinele combinaţii de alimente pe care le tolerezi pentru că, dacă ţi-a fost rău, ai stomacul sensibil şi nu ai mânca sarmale sau jumări, de exemplu.

Apoi, pe la ora prânzului, mi-a venit şi ciclul. Cu o săptămână mai devreme. Din nou, nu cred că e doar vina lui AstraZeneca, ci a stresului intens de dinainte de vaccin, din perioada de recuperare şi a efortului organismului de a produce anticorpi.

Starea de spirit a fost de intensă iritabilitate toată ziua. OK, nici asta nu e doar vina lui AstraZeneca, ci a nenumăraţilor conspiraţionişti ai lui peşte, care mi-au urat călduros să mor de la vaccin şi altele de genul. Oamenii ăştia sunt atât de proşti şi atât de gunoaie, încât ar merita o pandemie spectaculoasă, ca lepra, ceva să-i umple de bube supurânde şi să cadă părţi din ei. Altfel, e inadmisibil cum lumea se bate pe ultimul pat de la ATI şi tu umpli în continuare netul de minciuni şi propagandă de rahat.

Dar iritabilitatea e preferabilă letargiei şi epuizării din zilele trecute.

Am încercat să fac un pic de stretching, să mai atenuez durerile. Încă nu mă simt în formă. Am dat puţin cu aspiratorul şi am şters praful. Mai e şi mâine o zi. Încă nu mă simt în formă.

Trecând peste chinuiala de moment: În linii mari, simt că am depăşit greul.

Probabil că, în prima zi în care nu voi avea deloc febră, mă voi duce la o şedinţă de masaj corporal viguros. Pentru că nu înţeleg de ce nu se atenuează durerile fizice. Nu vreau să mă transform într-un moşneguţ reumatic. Exact aşa mă mişc acum. Şontâc – şontâc.

Am căpătat un cu totul nou respect faţă de oameni în vârstă şi de lupta lor zilnică cu aceste dureri. Să trăieşti zilnic cu ele, să mai faci un pas, deşi nici glezna, nici genunchiul, nici şoldul nu ţin cu tine, e o formă de eroism.

Probabil că va trebui să caut un program de gimnastică de recuperare.

Mi-a accentuat vaccinul alergiile şi astmul?

Nu.

Dar mi-am luat tratamentul pentru fiecare în parte. Am avut ceva tuse productivă şi am strănutat de câteva ori, dar nu în exces.

Cel puţin pentru prima doză, greul e în spatele meu. Şi e bine că ştiu la ce să mă aştept pentru rapel.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Morbo says:

    hmm, asta cu e inadmisibil…mi s-ar fi parut mai urat daca era vorba de ceva care nu li se poate intampla si respectivilor. dar cat timp cei care raspandesc minciuni si propaganda de rahat pot ajunge sa se bata si ei pe ultimul pat de la ati, mi se pare cumva echitabil ce fac. chiar daca o fac pt ca nu cred ca o sa ajunga in situatia aia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: