Jurnal de vaccinare – 2

După cum am precizat ieri, m-am vaccinat. Detalii, în primul episod

Nu știam că nu e voie cu baie. Nu mi-a zis nimeni asta. Am făcut o baie caldă, mi-am preparat un ceai, pentru că mi s-a spus că vor fi două săptămâni de abstinență de la alcool, și m-am băgat în pat.

M-am uitat la niște documentare pe YouTube, apoi am stins lumina și am încercat să dorm. Dacă tot dormisem în stația de metrou și la metrou, am presupus că va merge de la sine, în pat.

WRONG.

După o scurtă ațipeală, m-au trezit brusc niște dureri chinuitoare de spate, șolduri, genunchi, noadă. Parcă întregul meu corp începuse o revoluție. Și bonus,  frisonam de frig.

Am luat tubul de Diclofenac. De durere fizică, nu reușeam nici să deșurubez capacul. M-am uns pe tot corpul, apoi am zidit deasupra plăpumii toate păturile mari și mici pe care le aveam în casă.

Degeaba.

Indiferent în ce poziție mă întindeam, mă durea câte ceva. Ba spatele, ba umărul, ba brațul, ba glezna, ba călcâiul, ba talpa. Apoi, când mă înveleam cu tot mormanul, mă lua o căldură sufocantă. De cum mă dezveleam, dârdâiam de frig.

Mi-am petrecut toată noaptea frichinindu-mă de colo – colo de durere. Pe la 5, am reușit să ațipesc.

M-am trezit pe la 8. Casa se legăna în ralanti cu mine. Am simțit că îmi ard obrajii. Am pus mâna pe frunte. Febrăăă. Măsurat. 39 cu 2. M-am împleticit până în bucătărie, gemând de durere ca un moș înțepenit, mi-am făcut cafea cu lămâie – elixirul care îmi dă viață. Am luat parasinus, aerius și medicamentele pentru astm. Apoi mi-am mai masat o tranșă de diclofenac. Locul vaccinului durea cu spume.

Am hrănit motanul, i-am curățat litiera. Apoi am luat cafeaua și m-am băgat înapoi sub plăpumi. Am scris articolul de azi dimineața.

Noaptea trecută, motanul, deranjat de cât m-am zvârcolit, mă părăsise. Acum, atras de faptul că stăteam locului, și, probabil, de faptul că eram mai fierbinte decât caloriferul, s-a lungit pe mine și a început să toarcă.

Când se lungește o pisică peste tine și începe să toarcă, singura reacție a organismului tău este somn instant. Am dormit cu intermitențe până acum. M-am trezit cu o durere de cap de zici că băusem vodcă de contrabandă de la basarabeni. Încă mă doare tot corpul, dar parcă nu chiar așa. Nu am nici un fel de foame, sau chef de a mânca, și nu mi-e poftă de absolut nimic. Am mai luat un parasinus, un aerius și o tabletă de multivitamine.

Cred că mă bag înapoi în pat. Am nevoie să-mi mai toarcă motanul o tranșă, să pot dormi. Contactul blând și delicat cu corpul lui ar trebui prevetat drept un medicament în sine.

E rău. Noroc că trece.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Sykophantes says:

    Multumim de informatii. Locuiesc in strainatate si pentru ca apartin unei grupe cu risc, reusisem sa ma programez pentru vaccinul Astra Zeneca undeva in Aprilie. Dar tara mea de resedinta a suspendat vaccinarile cu acest ser iar probabilitatea sa fiu trecut la altul este practic nula, daca nu se clarifica/deblocheaza cine stie cand voi putea sa ma vaccinez. In ciuda scandalului din ultimul timp si a eficacitatii mai scazute a Astra Zeneca, in balanta mea nu as avea nici o retinere sa fac vaccinul, riscul sa fac Covid-19 cu complicatii este statistic mult mai mare decat sa am un incident cu tromboza care nici macar nu e clar daca e legat de vaccin. Ar fi interesant un articol despre cum ati reusit sa va programati, ati scris ca ati mers la o clinica privata, ati reusit programarea din cauza problemei cu astm-ul sau exista cai de a face vaccinul daca apelati la o clinica privata chiar fara a fi intr-o grupa de risc ? Intreb pentru familia din Romania, pe parinti am reusit sa-i programez si au facut vaccinul Pfizer la inceputul lui martie (rapelul la sfarsitul lui martie) dar sora mea, cumnatul meu si nepotii mei ar fi interesati sa se vaccineze.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading