Cine mai are nevoie de Burlacul

Pentru că le era lene să creeze idei originale de emisiuni interesante, Antena 1 a luat o cârpă și a șters praful de pe un format de show care a dat o dată chix pe piața românească. Vorbim, desigur, de Burlacul.

Pentru cine nu știe cum e Burlacul: sunt selectate în jur de 50 de dudui însetate de atenție, care să se dea dornice de iubirea unui starlet de popularitate dubioasă. Ăsta le scoate la întâlniri în grup, întâlniri one on one, le aburește la un loc și separat, iar ele trec prin nu știu câte probe în ideea că, la final, Burlacul rămâne cu una dintre ele.

Și eu întreb: cine mai are timp și răbdare de mizerii de genul, în 2021?

Care e miza? Să te dezbraci de caracter la tv, să te cerți cu alte femei, să le sapi, să le vorbești de rău și să te guduri ca un cățel abandonat pe lângă Maskulul Ferok, prezentat drept premiul cel mare?

Cât de jalnic și de nemotivant.

Dincolo de costume, decoruri și trandafiri, e un peisaj trist. Care arată femeia în cea mai dezavantajantă ipostază în care poate apărea: aceea de atârnătoare după p**a unui mediocru.

Și numitul mediocru decide dacă te mai ține un episod sau haipa.

În tot acel timp, te poate mozoli pe tine, le poate mozoli pe altele, tu știi că le poate mozoli pe altele, chiar sub nasul tău, și nu poți face absolut nimic în privința asta. Trebuie să iei fazele de genul ăsta ca pe ceva natural, și cel mult, să pui un pic mai mult ruj data viitoare, să speri că o să câștigi tu atenția.

Ca să nu citez ipostazele când Burlacul face amor cu concurenta și apoi, alege pe alta.

Și în tot acest timp, tu trebuie să zâmbești tâmp în continuare, să-l tratezi pe ăla ca pe premiul cel mare și să nu ai nici o problemă că tocmai a avut întâlnire la cabană cu Rodica și s-a dat în bărci cu Janeta.

Să îi explici iar și iar de ce meriți să te bage în seamă, în timp ce el bagă în seamă (și nu numai) alte treizeci de individe. Care zâmbesc tâmp, exact ca tine, și mimează că nu e o problemă.

Și oricum, la final, ceea ce contează e doar aspectul fizic.

Serios, ce rost mai are o emisiune de acest gen în 2021?

Mi se pare atât de jenant pentru femei, atât de umilitor, atât de lipsit de demnitate, încât, între o participare la o emisiune ca Burlacul și un job în videochat, aș recomanda versiunea a doua.

Măcar în videochat, tu ești regina canalului tău, figura centrală, tu alegi cine pleacă și cine stă, și nu trebuie să te guduri pe lângă absolut nimeni în mod special.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. Iulian says:

  Daca se difuzeaza, inseamna ca exista cerere. E un rau mic pe langa tonele de circ gretos care se revarsa zilnic de ani de zile pe diverse alte posturi si care sunt pline de jigniri, misoginism, minciuni, manipulare, rasism si tot felul de alte discirminari. Totul in prime time. Si, cum bine spune o cunostinta, toate merg ca unse. Hai Romania!

 2. Radu says:

  1. Tipul chiar e foarte frumos, poate unele se duc pentru asta, dar nu prea cred.

  2. Se duc ca sa apara la TV(si ele si el).

  3. Eu pot sa bag mana-n foc ca tipul ala nu o sa fie intr-o relatie mai mult de cateva luni cu oricare dintre concurentele alese in final.
  Tipul ala fie ajunge vreo vedeta consacrata, fie isi va alege o femeie cu bani pana la urma.

 3. Adelina says:

  Se duc pt bani, pentru premiul oferit, plus ca sunt platite bani frumosi si pe parcursul concursului. Oricum numai pitzipoance o sa vezi sa participe la genul asta de emisiune. Ca inca sunt difuzate genul asta de programe e vina celor care se uits si care le fac audienta. E valabil peste tot in lume, nu doar la noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: