O, nuuu. Nu și Schimb de mame…

Se pare că lipsa de inspirație și creativitate a celor de la Antena s-a cronicizat. Spun asta pentru că, pe grupurile de Facebook dedicate castingurilor, au început să apară anunțurile cu “căutăm familii de bun simţ pentru a apărea în emisiunea Schimb de mame”.

Premiul cel mare: o săptămână în Grecia. Asta dacă nu se mai declanşează o cocoaşă de infectări Covid, caz în care probabil că le vor trimite câştigătorilor doar nişte wall papers cu Acropole şi cu plaja din Zakynthos, să facă poze cu ele, să le pună pe Instagram şi să zică că au fost.

Iar eu întreb: cât de fomist, de rupt în orificiul din dos, de calic şi de fără perspective să fii, să-ţi etalezi toate rufele murdare, toate tigăile şi toate frustrările din familie pe un rahat de excursie în Grecia. Pe care nici măcar n-au avut bunul simţ s-o schimbe cu un premiu în bani sau măcar cu un frigider şi o maşină de spălat în barter cu Altex, să primească şi amărâţii ăia ceva util şi pandemie – appropriate.

Iar menţiunea aia din casting, “familii de bun simţ”, ne descrie cu totul mediocritatea produsului.

“Wife Swap”, reality show-ul mamă, din State, NU alege familii de bun simţ. Dimpotrivă. Schimbă orăşeni foarte trendy şi moderni cu familii tradiţionale din acelea hardcore, unde bărbatul nu mişcă nimic în casă. Schimbă un cuplu care o arde pe religie gravă cu un cuplu de gay fashionişti. Schimbă un cuplu care foloseşte baconul pe post de biblie cu unul de vegani feroci. Şi tot aşa.

Farmecul emisiunii, cel puţin în State, rostul pentru care ARE SENS să propui schimbul de neveste, mame, parteneri de orice tip, e provocarea creată unor oameni să se descurce într-un context absolut diferit faţă de ce au ei acasă.

Aşa se nasc situaţii cu adevărat interesante.

Când oamenilor le sunt puse sub semnul întrebării valorile pe care s-au bazat o viaţă.

Pe când copiuţa patetică, penibilă, jalnică şi fără nici un sens a Antenei ce face? O ia pe Rodica dintr-un apartament de bloc cu două camere din Urziceni şi o duce într-un apartament de bloc cu două camere din Medgidia, şi o aduce în locul ei pe Măgduţa, care are aceeaşi mentalitate de gospodină, aceleaşi dume de nevastă româncă şi aceleaşi haine luate de la turci ieftin.

Zero încleştare de valori, zero provocare, pentru că şi unii, şi alții duc nişte vieţi super banale de boomeri postcomunişti, care merg cuminţi la muncă, nevasta face ciorbă, apoi se ceartă cu bărbatul să ducă gunoiul și cu Ionel să-şi facă temele.

E atât de lipsit de miză, de varietate, de surpriză să faci Schimb de mame în România, încât am o sugestie destinată producătorilor Antenei.

Dacă tot săpaţi prin cimitirul de emisiuni moarte şi îngropate, readuceţi Curat murdar. Ăla da, specific românesc pur. Acolo, drama, şocul şi groaza nu erau mimate şi nu aveau cum să fie. Aia, da, era emisiunea la care te uitai siderat, cu gura căscată a “Nu se poaaate, domnule!”, în timp ce ştiai că ba da, se poate, şi că aşa are şi vecinul tău de dedesubt de la care îţi vin cu regularitate gândaci pe ţeavă.

Nu mai importaţi emisiuni pe care nu are nici un rost să le adaptaţi aici. Nu are cum să mi se fâlfâie mai glorios de Rodica şi de Măgduţa, şi de modul în care schimbarea nu aduce nimic nou în viaţa nimănui. Ce mi-e că face ciorbă de fasole la Urziceni, ce mi-e că face ciorbă de fasole la Medgidia.

BOOOOO-RING.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. ailioiu says:

    De cord, dar „Schimb de mame” e pe Prima.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: