Nişte idei pentru iubitul nostru partid de la guvernare

Stăteam eu de vorbă cu nişte prieteni pesedişti, pe care i-am scos din liste pentru că le-a venit nefasta idee să susţină minciuni flagrante la mine pe perete. I mean, seriously. Te-o fi plătind pe tine PSD-ul să împrăştii rahat, dar nu mă plăteşte şi pe mine să-l halesc. Şi atunci mă insultă la inteligenţă presupunerea ta că pot pune botul la ceva atât de vizibil fals.

Nu, nu ne certam, să ne înţelegem. Eu nu mă cert. În secunda în care încerci să mă tratezi altfel decât ca pe o fată adorabilă, care îţi livrează fun din bunătatea inimii ei, şi încerci să înfoi tonul la mine, îţi închid telefonul / mesageria în nas şi gata, pentru că nu am de ce să suport eu consecinţele unei educaţii precare.

Deci, povesteam noi ca de la suflet la suflet, de n-ai fi zis că divorţasem pe Facebook cu o zi – două în urmă. Cam aşa păţesc şi cu ecşii, e o iubire mai mare după divorţ decât înainte. Şi mi-a venit ideea, din conversaţiile cu aceşti oameni drăguţi în fond, să le sugerez nişte idei guvernanţilor:

A) Nu mai încercaţi donaldtrumpisme cu noi. 

Spre deosebire de poporul american, care e complet depăşit de situaţie în faţa autoritarismului, noi avem vaccinul ceauşist prea recent şi încă ni se zbârleşte părul în anus când cineva încearcă să ne facă pipi în freză. Mai ales când e coafura nouă şi ai dat o gălăgie de bani pe ea.

Fără ordonanţe de noapte, fără manevre periculoase, fără şmecherii, că de data asta aţi scăpat cu flash moburi şi jocuri de lumini, dar data viitoare vă omorâm cu mâna noastră.

Abia am apucat să gustăm din libertate şi din şansa democraţiei reale, şi dacă va trebui să facem două băi pe zi în sânge de politician de orice parte a eşichierului politic să le păstrăm, o s-o facem.

 

B) Discutaţi cu noi subiectul pe care-l propunem, nu deturnaţi discuţia 

 

Noi ştim că aţi dat o ordonanţă la 1.15 noaptea, voi ştiţi că aţi dat o ordonanţă la 1.15 noaptea. Noi ştim ce conţine, voi ştiţi ce conţine. Deci, toată lumea ştie despre ce este vorba.

Nu mai încercaţi să ne prostiţi în faţă deturnând discuţia spre trădarea de neam şi ţară, apărarea votului şi alte vrăjeli. Serios, e iritant. Să fii luat de prost pe faţă e cumplit, dar cumplit de enervant. Să fii minţit de la obraz, când şi tu, şi interlocutorul, ştiţi că e o minciună sinistră, e absolut incalificabil de enervant.

Şi colac peste pupăză, vin căcaţii voştri de postaci: “Mă întreb de ce voi, tineretul, aveţi atâta ură?”

Ia ghici din trei şi eventual sună un prieten.

 

C) Nu mai faceţi exerciţii de ambiţie cu noi

 

“PSD-ul n-ar fi trebuit să cedeze în faţa voastră în problema ordonanţei”, mi-a spus ieri o fată frumoasă.

“De ce, iubito, îl urăşti atât de tare pe Dragnea încât îţi doreai să-l vezi orizontal şi cu mâinile încrucişate pe piept?” am întrebat-o.

Dacă nu dădeaţi ordonanţa aia 14 la timp, furia populară ar fi crescut şi v-ar fi explodat în faţă ca un uragan. Şi acum există o mare neîncredere şi 75590 de ipoteze alternative legate de paşii voştri următori.

Exerciţiile de ambiţie sunt bune acasă, pe moşia personală, cu familia şi cu apropiaţii. Nu cu poporul pe care ai fost votat să-l serveşti şi din ale cărui impozite eşti salariat pe următorii patru ani.

Puterea nu înseamnă gherţoială şi simptome de urcare a scroafei în copac, puterea înseamnă responsabilitate şi voinţă de a comunica. Cu cât eşti mai inflexibil în calitate de lider, cu atât eşti mai uşor de frânt.

 

D) Diversificaţi un pic publicul target 

 

Chiar vreţi să vă bazaţi DOAR pe vrăjeli populiste patriotarde, care nu ţin decât la cei mai proşti dintre noi şi la pensionarii pe care a încetat să-i mai intereseze? Ăia săracii ne părăsesc în maximum zece ani. Iar dacă asta rămâne strategia, o să muriţi şi voi cu ei.

Încercaţi să vă adresaţi puţintel şi omului inteligent. Dacă voi n-o faceţi, vor apărea partidele care o vor face. Nu, omul inteligent şi cu conştiinţă nu va pune botul la vrăjeala cu “eu îmi apăr votul meu” când nimeni nu-ţi ataca votul sub nici o formă.

E vital pentru voi în primul rând să nu ne mai trataţi ca masă de manevră. În fond, vreţi voturi şi peste patru ani, nu? Cât să vă voteze şi morţii ăia din Oltenia, săracii de ei?

 

E) Grijă mare la voi înşivă 

 

Tipul ăla de la Iaşi, Chirică, a făcut exact ce ar face orice tip cu iniţiativă când vede o corabie scufundându-se pentru că echipajul s-a îmbătat de putere. A găbjit oportunitatea şi a pus mâna pe cârmă. Un tip care a simţit “momentum”-ul prezentului şi îl călăreşte în forţă.

Mai trebuie să adune un grup de oameni lucizi în jur şi în curând voi, moşii, veţi fi pe linie moartă. Preşedinţi onorifici, ca Iliescu.

 

F) Şi ţineţi-vă glumele pentru voi 

 

În săptămâna asta în care aţi ţinut poporul în suspans şi frig cu ordonanţa voastră 13, ne-aţi umplut de mulţi, foarte mulţi, exagerat de mulţi draci. De aceea, o glumă ca aceea postată de  Firea ieri, cea din foto de sus, va detona ca o bombă cu fecale.

Ne-aţi enervat sinistru, înţelegeţi? Nu vrem glume cu voi. Spune-i unui tip de culoare un nigga joke şi te înjură o săptămână fără să se repete. Aşa şi noi cu glumiţele voastre idioate. Băgaţi-vi-le la locul umbros şi abţineţi-vă, ca să nu vi le băgăm noi.

 

G) Asumaţi-vă că aţi căcat-o 

Săptămâna trecută, cineva a lansat un fake news că reluaţi legea defăimării. În secunda imediat următoare, un număr mare de siteuri şi trei sferturi din lista mea de prieteni, 4.900+ şi urmăritori (aproape 20.000) s-au înfuriat la culme.

Nimeni nu s-a îndoit de verosimilitatea ştirii.

Asta înseamnă un singur lucru: neîncredere. O mare, mare neîncredere.

Aveţi de lucrat să recuperaţi teren în ochii noştri. Şi n-o veţi obţine nici cu protestele alea vădit înscenate de la Cotroceni, mai fake decât serbarea mea de la grupa mare, nici punându-i pe retardaţii siniştri de Ciutacu şi Badea să scrie tâmpenii perfect demontabile, nici pretextând că nu s-a întâmplat nimic.

De fapt, mie îmi convine să abereze Ciutacu, că uite. Îmi fac un munte de trafic numai luându-i textele la băşcălie.

Dar vă zic eu că vouă nu vă convine.

 

Dacă v-au ajutat aceste sugestii prietenoase, bine. Dacă nu, ignoraţi-le pur şi simplu. În fond, eu mă amuz când văd persoane dându-şi foc la valiză.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Emil Butnaru says:

    Lorena, găzduiește-mi un offtopic despre oarece furtișag intelectual. Cer acest favor ca unul care l-a „sfințit” și „tămâiat” binișor pe acel negustor de poloboace, de acum ceva ani, care îți FURASE MUNCA.
    La fel și la mine, chiar dacă m-am retras în turnulețul meu uranian de fildeș, nu suport să văd cum alții se împăunează cu IDEILE MELE formulate în mod dezinteresat, cu mult timp înaintea „ideiotului vizionar”, pe forumul Constituțional 2013.
    Rușinică, Moise!
    http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/02/wow-moise-guran-are-idei-ideile-altora.html

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: