Nu-mi doresc să fiu muma microagresiunilor

Azi dimineaţă, stăteam de vorbă cu mama la telefon. Şi, pe la final, promiţându-i că îi rezolv o mică problemă cu cineva nesimţit, i-am zis în glumă: “OK, dau eu această muie în numele tău, dar trebuie să creşti mare şi să începi să-ţi dai propriile mui.”

Glumă, glumă, dar în ultima perioadă primesc exagerat de multe mesaje private de la oameni care se vaietă. De ce a zis X, de ce a zis Y, de ce fac X şi Y, de cum se poartă X şi Y şi de ce comentează X şi Y pe net.

Da, ştiu, ţin un blog care dedică mult spaţiu şi timp fiinţelor abuzate, dar trebuie să ne înţelegem: eu pot doar să-ţi spun să renunţi la zahăr şi prăjeli, nu ţi le pot extirpa cu toporul din dietă. Munca trebuie s-o faci tu. Schimbarea de atitudine care să nu mai dea apă la moară altora să se şteargă la anus cu tine trebuie s-o faci tu.

Nu rezolvăm nimic în faţa nesimţirii dacă stăm să o înghiţim ca oile, apoi dăm mesaj privat Lorenei să ne plângem, în timp ce noi înşine NU FACEM NIMIC.
Dacă ai o problemă că altul îţi încalcă “boundaries” sau te insultă, ACŢIONEAZĂ, în pula mea. Ia-i morţii în pulă direct. Nu mi te plânge mie. Spune “nu!” şi ai în tine coaiele să impui acel “nu”. Stabileşte reguli clare în limita cărora accepţi să fii solicitat(ă) de alţii, şi nu lăsa ţărănia şi tehnicile de manipulare să ţi le calce în picioare. Spune clar ce vrei în schimbul a ce ţi se pretinde şi ţine cu tine însăţi.

Nu te mai chinui să pari o doamnă cu oameni care nu te tratează ca pe una. Nu există “a ignora”. Dacă, după ce cineva ţi-a făcut o idioţenie şi nu i-ai răspuns, îmi dai mie mesaj privat şi mi te plângi, înseamnă că ignore-ul tău a fost fals.

Unii suntem flegmatici şi avem o înclinaţie naturală să nu ne pese, alţii suntem colerici (zodii de foc, deh) şi ne irită lucruri. Respectă-ţi temperamentul, iar dacă el îţi cere să fuţi mama idiotului, fute-i mama idiotului. Dacă REAL ţi se fâlfâie, atunci fâlfâie-te cu talent. Dar când nu ţi se fâlfâie real, lipsa ta de reacţie constituie comportament de oiţă pasivă. Şi gunoiul uman va reveni. Va reveni pentru că a constatat că ţine figura. Faptul că mi te vaieţi mie nu schimbă asta, atâta timp cât nu ACŢIONEZI CONCRET.

E viaţa ta. Nu am cum s-o trăiesc eu pentru tine. Nu am cum să fac eu abdomene să slăbeşti tu, nu am cum să mă fut eu să ai tu orgasm, şi nu am cum să stau eu la plajă să te bronzezi tu.
Pot doar să te învăţ să pescuieşti. Să îţi ofer poveşti ale unor oameni care au greşit în pescuit, sau ale unora care pescuiesc cu succes. Dar omul care ia undiţa în mână şi râme în rucsac trebuie să fii tu.

Foto: Bogdan Panait.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: