Pe surse: Deşi e focar Covid, Antena îşi cheamă în continuare oamenii la muncă

Acum câteva zile, au început să curgă ştirile cu toate vedetele care s-au îmbolnăvit de Covid pe platourile Antenei 1, la filmările emisiunii “Te cunosc de undeva”. Marcel Pavel, care a ţinut capul de afiş, suferă de nişte complicaţii, care au rezultat în dublă pneumonie.
Antena a anunţat că ia măsuri stricte de protecţie, că îşi închide sediul pentru dezinfecţie şi că îşi trimite oamenii să lucreze remote.

Ceea ce nu e greu, şi chiar se poate face, cu un pic de bunăvoinţă. Dacă mari vedete de televiziune americane, ca Ellen DeGeneres şi Jimmy Fallon îşi pot filma showurile de pe canapeaua de acasă, discutând pe Zoom cu invitaţi, dacă finala unui show de anvergură, ca RuPaul’s Drag Race, showul numărul 1 de reality competition pe ultimii cinci ani, s-a putut filma pe Zoom din casele vedetelor, înseamnă că SE POATE FACE.
Cu un pic de responsabilitate şi bunăvoinţă. Şi de preocupare pentru viaţa şi sănătatea oamenilor.

O sursă din interiorul trustului îmi spune, însă, că, din angajaţii televiziunii, singurii care nu vin la muncă sunt cei aflaţi în prezent în spital. În rest, prezenţa la serviciu ar fi obligatorie, în pofida faptului că sediul respectiv a găzduit unul dintre cele mai mari focare Covid din showbizul românesc. În plus, setul de măsuri de protecţie pus la dispoziţie de trust… ar fi inexistent. “Colegi din alte trusturi au primit măşti şi au dezinfectant la dispoziţie. Noi, cei responsabili, venim cu măştile de acasă”, relatează sursa, care doreşte să-şi păstreze anonimatul.

Un alt motiv de nemulţumire constă în faptul că, în martie, când guvernul a anunţat starea de urgenţă, compania ar fi luat decizia să scadă salariile personalului cu 20%, având în vedere scăderea de venituri pe lunile care urmau. Dar, în pofida faptului că, între timp, conform Europa Liberă, trustul Intact primeşte 3,3 milioane de euro de la Guvern pentru campania de informare, decizia de scădere a salariilor ar fi rămas valabilă pentru restul anului 2020. “E frustrant să afli din presă  că, de fapt, ne scăldăm în bani, dar nouă să ne fie “ciupite” veniturile, în loc să primim o compensaţie pentru faptul că ne expunem zi de zi riscului de a face Covid”, a încheiat sursa.

Am trimis un mail în care am cerut poziţia oficială a trustului legat de aceste afirmaţii. La ora publicării acestei ştiri, n-am primit un răspuns.

De asemenea, lansez o invitaţie deschisă persoanelor care îşi pot asuma destăinuiri cu nume şi prenume să-mi scrie pe birou@lorenalupu.com.

***

Dacă îţi place acest blog, fii un partener la menţinerea lui.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. June 23, 2020

    […] am dat o știre pe surse, care acuza neglijența gravă a Antenei 1 post-Covid și scăderile salariale substanțiale […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading