Piesa zilei: Bury a Friend

Bună, sunt Andreea şi administrez pagina Lorenei. Eu îi postez textele când are ban pe conturile personale. Nu vreau link la social media mea pentru că nu mă interesează celebritatea şi nici reports de la hateri, şi nici texte de la necunoscuţi.

Pasiunea mea este muzica. Şi nouă, şi veche, şi tristă, şi veselă, şi dance, şi pop, şi rock, şi de toate felurile. Tata şi mama mi-au poluat creierii cu winamp de când erau gravizi cu mine şi din winamp urla orice.
Eu o să vă postez o piesă pe zi şi o să vă spun ce simt eu în legătură cu piesa asta.

Azi o să ascultăm împreună Bury a Friend, de Billie Eilish.

Billie Eilish are 17 ani, șapte discuri de aur și două de platină, iar chestia asta e suficientă să te facă să te simți prost legat de viața ta.
(Notă Lorena: comparațiile cu alții sunt cea mai proastă idee, indiferent dacă e cu copiii săraci din Africa sau milionarii lumii întâi. Vezi ce poți face tu cel mai bine cu ce ai la dispoziție și ești mai fericit.)
A devenit virală acum patru ani cu o piesă pe care a publicat-o la ascultare gratis pe Soundcloud. Nu doar că are o voce ușor de ținut minte și foarte personală, că asta au mulți. O diferențiază modul foarte original în care compune, ritmurile ciudate și schimbările neașteptate și, ceea ce nu mai cere nimeni în zilele noastre, inteligența versurilor.

Piesa asta e de pe albumul ei de debut, When We All Fall Asleep, Where Do We Go? și vorbește despre anxietatea și angoasa specifice adolescenței. Când nu știi ce vor oamenii de la tine, de ce te plac ăia care te plac, de ce te urăsc ăia care te urăsc, și până la urmă, știi că totul se va termina după ce adormi.

Ce simt când ascult piesa asta?

Ce simt în fiecare zi. Frică de oameni, cred.

(Notă Lorena: Dar ce pot oamenii să-ți facă?)
(Notă Andreea: Să mă judece.)
(Notă Lorena: Tu nu ești suma a ce zic alții despre tine. Tu ești tu. Cu cât te detașezi, cu atât dispare frica și-ți câștigi libertatea față de alții și față de tine. Nice song choice.)

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

 

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: