Piesa zilei: Vogue

TEL AVIV, ISRAEL - MAY 18: Madonna, performs live on stage after the 64th annual Eurovision Song Contest held at Tel Aviv Fairgrounds on May 18, 2019 in Tel Aviv, Israel. (Photo by Michael Campanella/Getty Images)

Mică precizare: azi, Andreea are treburi multe pe cap, astfel că piesa zilei v-o voi livra tot eu.

Și vom dedica această rubricuță fără pretenții de pe site-ul nostru reginei popului, Madonna. Madonna, care și-a luat o intensă și apoteotică m***ie pentru prestația de la Eurovision, parțial pe bună dreptate (a falsat grav) și parțial din corectitudine politică plictisitoare.

Legat de falsat: nu îmi dau seama real de ce, la vârsta asta care presupune maturitate, Madonna s-a trezit într-o zi cu soare cu iluzia că este Adele. Și a încercat să cânte. Și nu oricum, ci într-un corset extrem de strâns, care blochează taman respiratul în diafragmă, necesar pentru cântat. Lucru pe care l-ar fi aflat și Madonna, dacă până acum n-ar fi făcut playback majoritar în toate aparițiile ei pe la gale și premii, precum și în propriile concerte.

Legat de restul: Madonna a fost mereu regina mesajului politic șocant. A promovat mereu imagini tari, puncte de vedere lansate fără rezerve și a mers pe shock value. Să te miri de Madonna că face statement social – politic e ca și cum te-ai mira de o vacă că face mu.

Și cum nouă aici ne plac artiștii controversați și reginele în dizgrație, dăm jos praful de pe unul dintre marile hituri ale Madonnei din anii 90.

Piesa asta prefațează climatul androgin și fluid cultural și sexual al zilelor noastre într-un mod uimitor. Și asta o face pe Madonna icon pop, nu vocea ei aproximativă. Madonna a fost mereu un performer (în sensul de artist de performance), nu o cântăreață, și e cazul s-o celebrăm ca atare.

Când Madonna promova comunitatea de ballroom din New York şi dansul numit vogue-ing cu clipul ăsta, era vorba de un fenomen cultural obscur, accesibil doar iniţiaţilor. Azi, toată lumea are o perucă, un corset şi un evantai acasă.

Long live the queen.

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: