Politicienii violenți

Ieri, Dacian Cioloș a scris despre Felicia Ienculescu – Popovici, consilierul USR amenințat și bruscat fizic de consilierii locali ai altor partide. Femeia a filmat incidentul, cel puțin până în punctul în care i-a fost smuls telefonul și a fost trântită pe jos. Am vrut să-l văd și eu, l-am căutat pe YouTube și mi s-a ridicat părul în cap.

Modul în care se comportă indivizii respectivi, consilieri PNL și PMP, cu colega lor, egala lor, ajunsă în aceeași funcție prin același proces de votare, e absolut incalificabil. Începând cu întrebările personale agresive (de unde te privește dacă e doamna căsătorită sau dacă are copii), continuând cu acuzațiile fantasmagorice (cum să pună ea presa să îți sune familia? presa sună din proprie inițiativă, dacă vede un potențial subiect) și cu gaslightingul ăla agresiv: semnaţi, dar nu ştiţi ce semnaţi, ignorând că femeia i-a spus de vreo patru ori că ea a printat documentele, care au fost întocmite pe computerul ei. Şi culminând cu ameninţările şi violenţa fizică. Recunosc, eu pe la al treilea “semnaţi, dar nu ştiţi ce semnaţi” care să ignore senin informaţia pe care tocmai o furnizasem, l-aş fi întrebat: băi, tataie, eşti surd sau îşi face alzheimerul ravagiile? n-ai auzit, f*tu-te-n botul ăla format dinte – gaură – lipsă – pauză, că eu cu mâna mea am printat documentele?? Nu te mai repeta ca placa stricată, că rişti să rămâi aşa.

De asta nu intru eu în politică. N-aş tolera genul ăsta de comportament. Aş ajunge Vadim Tudor al doilea în nici şase luni. M-ar goni televiziunile să culeagă perle şi să le facă virale.

Nonşalanţa absolută a indivizilor, siguranţa lor că pot agresa relaxat şi pot călca în picioare persoana cu care stau de vorbă, denotă un singur lucru: convingerea absolută că au spatele asigurat şi că nu vor exista con

Sper că doamna a depus plângere şi la poliţie, şi la tribunal, să forţeze partidele să ia atitudine împotriva grobianismului şi agresiunii. Pentru că e nevoie de o schimbare majoră de mentalitate. În politică. Unde diverşi cocalari ajunşi la putere devin şi mai cocalari pentru că puterea le sporeşte relaxarea. Şi în viaţa de zi cu zi. Inclusiv pe pagina lui Cioloş, unde se presupune că vin mai ales simpatizanţi USR, care în mod normal ar trebui să strângă rândurile, multe comentarii sunt la modul E treaba poliţiei, nu a noastră / Dar how about diverse alte nenorociri recente, de ce scriem despre asta şi nu despre alea / Să lăsăm tribunalul să-şi facă treaba.

În continuare, o grămadă de indivizi nu văd nici o problemă cu o femeie abuzată şi brutalizată, consideră că nu e cazul să empatizeze şi că e o problemă minoră, neglijabilă.

Iar acest lucru trebuie schimbat.

Sper din suflet ca doamna Felicia să nu renunţe şi să îşi facă dreptate.

Altfel, atâtea guiţătoare care aberează că valorile vestului te fac sclav şi îţi încalcă demnitatea nu văd cum nişte boi o tratează pe egala lor în funcţie ca pe o sclavă şi cum comportamentul lor de gorile misecuveniste cocoţate cu pile în vârful bananierului îi încalcă acesteia taman demnitatea.

Şi la final, subliniez: e absolut irelevant pentru mine de la ce partid e doamna şi de la ce partid sunt agresorii. Acest comportament TREBUIE penalizat corespunzător.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. oanab says:

    Acestia sunt politicienii nostri, alesi de noi? Niste brute ordinare, facand uz de forta fizica? Asa se exprima ei, la nivel de bufet comunal, dupa bautura? Sper sa fie dati in judecata, probe exista.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: