Poșta redacției: Ce fac de alegeri?

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Dragă Lorena, 

Nu știu ce să fac acum, de alegeri. Să mă distanțez social sau să mă duc să votez. Tu ce intenționezi să faci? 

X. 

***

Dragă X,

Aș vrea să renunți la mecanismul ăsta de gândire. Întreb pe altul ce face el, și copiez răspunsul. Răspunsul altuia legat de ce face el e valid pentru situația lui, pentru prioritățile, experiențele și nevoile lui, și adeseori, dacă reproduci mimetic ce fac alții, iei câteva dintre cele mai proaste decizii din viețișoara ta.

Astea fiind zise: evident, du-te și votează. E ușor să te speli pe mâini – ah, chiar recomand să te speli pe mâini și să te săpunești 20 de secunde, să nimicești anumiți viruși – dar e vorba de destinul acestei țări în următorii patru ani. Lucruri care par foarte dramatice azi vor părea complet ridicole și insignifiante mâine, și taman de aceea, e important să revezi tot ce s-a petrecut în ultimii ani și să iei decizia bună pentru tine.

Votul e modul tău de a alege cine să te reprezinte și cine să conducă țara în numele tău.

Acum, desigur, nu pot pretinde că există vreo grupare politică să mă reprezinte 100%, dar, pe de altă parte, eu sunt greu de reprezentat și o recunosc. Există însă unii a căror poziție e mai apropiată de a mea, și intenționez să-i votez.

Ceea ce recomand să faci și tu.

Nu îți spun opțiunea mea, special să nu faci ca mine. Fă-ți temele, informează-te și alege în cunoștință de cauză. Ia-ți propriile tale decizii pentru tine și ține-te de ele, ca oamenii maturi.

Mai ai două zile.

Sper că ți-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: