Cea mai importantă întrebare pe care s-o pui alesei tale

Image by Michael Schwarzenberger

Flăcăi, postarea asta este pentru voi.

Ai crede că întrebările importante pe care trebuie să le pui unei femei sunt: “Mă iubești?”, “Vrei copii?” sau “Ne mutăm împreună?”

Din câte se pare, nu. Chiar nu.

Înainte de toate, întrebarea vitală este: “Îţi place să primeşti bani cadou?”

Această conversaţie e revelatorie:

 

Nu, băieţi, nu toate femeile sunt la fel, şi după cum se vede, o chestie pentru care una se supără fleaşcă şi te ţine în silenzio stampa două săptămâni e fix opţiunea preferată a alteia.

Eu adooor să mi se transfere mie decizia. Tu dă-mi banii, gift cardul, mita, şpaga, bacşişul, verdeaţa, lovela, că din acel punct încolo, mă descurc.

Mult timp din viaţa mea, cât eram mică şi nu înţelegeam că diversitatea e un lucru frumos, oamenii care făceau drame la un gift card sau un plic de bani mi se păreau entitled b*tches. Copii răzgâiaţi care le-au avut pe toate de mici şi de aceea nu ştiu să se bucure de un cadou generos. Ia să fi primit voi cadou şosete, haine urâte cu spume şi alte cadouri anticlimactice de Crăciun, să vedeţi ce tare v-aţi bucura de un gift card sau de o sumă de bani. Primul cadou de care m-am bucurat pe bune în viaţa mea a fost când cineva mi-a dat o bancnotă de 50. Măcar din ăia mi-am putut cumpăra ceva care să mă bucure.

“Alţii se vaietă că au primit cadou o sticlă de vin băută pe jumătate sau a 4578-a cană ironică şi asta are o dramă că a primit un gift card? WTFFF??” ar fi exclamat caustic Lorena de la 20 de ani.

Acum, pot înţelege că pentru unii oameni, factorul surpriză e mai important decât plăcerea sau utilitatea concretă a obiectului, şi nu-i mai judec atât de sever. Snntem diferiţi şi e ok.

But still. Panica primirii unui cadou de tot rahatul mă urmăreşte din cea mi fragedă pruncie. E ceea ce nu-mi mai doresc să experimentez vreodată. Prefer să nu primesc cadou deloc. În concluzie, dacă ţii neapărat să faci un cadou, dă tu banii, că fata ştie exact ce să-şi cumpere şi de unde.

Aleasa ta cea nouă poate fi ca mine, sau poate fi ca Andreea. Poţi să-ţi iei două săptămâni de istericale zilnice de la una exact pentru ceea ce îi va aduce o bucurie imensă celeilalte.

Taman, de aceea, nu lăsa loc de presupuneri. Întreabă.

***

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. E says:

    Daca am invatat ceva de la generatiile anterioare, este ca bielourile, canile, esarfele fara gust, vazelele decorative dar impractice, iti umplu casa de praf, pe langa aspectul kitchos in caz ca alegi sa le expui. Daca alegi sa nu le expui, iti ocupa spatiu de depozitare. La fel si produsele cosmetice de care sunt pline supermarketurile. Nu avem nevoie de atatea.

    La mine cadou inseamna bani – e posibil ca omul respectiv sa aiba nevoie de inca o suma ca sa isi cumpere o masina de spalat spre exemplu. Inseamna eventual un cadou doar daca stii ca mergi la sigur si persoana respectiva chiar isi doreste. Si ar mai fi cadourile practice din sfera culinara + bauturi. Personal, prefer bani sau o invitatie intr- o excursie in strainatate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: