Poșta redacției: N-am succes la femei!

Image by Vishva Navanjana from Pixabay

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Dragă Lorena, 

Îți scriu pentru că tu ai spus că ai soluția la toate problemele. Poate ai soluția și pentru viața mea, haha. 

Pe scurt, femeile nu sunt interesate deloc de mine. Vor doar să fim prieteni, iar eu am destui prieteni. Nu văd nimic atrăgător în mine, îmi resping orice încercare, unele politicos, altele mă ignoră pur și simplu. 

Chestia asta mă frustrează foarte tare și mă face să mă întreb ce e greșit cu mine. Nu vreau decât o iubită, atât.

Poți să mă ajuți? 

X. 

***

Dragă X.,

În primul rând: eu nu am scris nicăieri că am soluția la toate problemele. În niciun caz. Am zis “căutăm o soluţie”. Dacă a avea şi a căuta ar fi acelaşi lucru, nu aş fi fost silită să schimb patru telefoane în ultimii doi ani.

Să trecem acum la problema ta.

Strict de curiozitate: Te resping așa TOATE femeile? Toate-toate? Sau cumva atenția ta este orientată doar spre cele cu adevărat superbe, cele cotate drept 9 și 10, care au 4643334 de planuri de viață și nu-și doresc o relație să le limiteze?

Mbun.

Un prim pas pentru a găsi iubire este să n-o mai cerşeşti foarte evident şi gălăgios. 90% din oameni, şi bărbaţi, şi femei, găsesc chestia asta profund respingătoare şi n-o doresc la un partener de viaţă. Individul care, de cum primeşte accept la o cerere de prietenie pe Facebook, se înfiinţează prompt în mesageria privată cu “bună dimineaţa, eşti foarte frumoasă, iubire!” e cel care nu primeşte replică, sau dacă doamna are şi oarece sechele, primeşte block instant. Tipa care, de cum o scoate unul la un date, schimbă statusul pe Facebook în married to Fănel, e cea care e married din trei în trei zile cu alt Fănel, şi niciunul nu stă.

Asta pentru că disperarea e urâtă şi nesexy. Şi pentru că oamenii simt că ţie nu îţi place în mod particular de ei ca persoane, ci doar cauţi şi tu “pe unul / una”, unspecified. Să fie poziţia de iubi ocupată, să te simţi bine cu tine.

Dar uite un mic secret.

Te poţi simţi bine cu tine şi fără un iubi. Sau o iubi. 

Dacă începi să manifeşti mai mult respect faţă de propria persoană, dacă îţi rezolvi problemele emoţionale şi de ce nu, materiale (nu mi-ai spus care e situaţia ta. Stai în continuare cu părinţii? Mai grav, ai cumva 30 de ani şi stai în continuare cu părinţii? Că asta ar fi o explicaţie completă pentru viaţa ta privată), vei descoperi, pas cu pas, echilibrul care vine din liniştea interioară şi relaxarea legată de conştientizarea a cine eşti ca om şi  ce reprezinţi.

Şi atunci, nu mai fugăreşti disperat femei, pentru că nu vei mai agăţa confortul sufletesc şi sentimentul împlinirii de existenţa uneia în viaţa ta.

În secunda în care nu mai fugăreşti disperat femei, nu le vei induce silă şi reacţii defensive, şi vor avea timp să te şi cunoască. Dacă sunt foarte ocupate să “se scoată” sau să caute butonul de block, nu prea au cum să te cunoască, ştii?

În secunda în care nu mai fugăreşti disperat femei, poţi să îţi concentrezi timpul şi atenţia să creşti tu ca om, şi să devii mai bun. Ca persoană, ca membru al societăţii, ca profesionist, ca orice. Şi vor avea ele motive reale să te remarce.

În secunda în care nu mai fugăreşti disperat femei, poţi şi tu să începi să te bucuri de alte lucruri mărunte şi frumoase care ţi se întâmplă în viaţă, şi pe care nu le observi, din ciudă că Marioara nu ţi-a răspuns la mesaj.

Dacă vrei ca viaţa ta să fie despre asta: Gigel de care nu sunt atrase femeile, e opţiunea ta. Dar cum ar fi să schimbi parametrii de evaluare? Gigel, care e un foarte bun *insert aici domeniu în care eşti foarte bun*. Gigel, care salvează pui de pisică şi le găseşte familii. Gigel, care citeşte copiilor de la orfelinat. Gigel care chiar face lucruri faine.

Priveşte fugăritul de fuste ca pe o simplă opţiune, nu ca pe o obligaţie. Doar pentru că e modelul de viaţă al unor bărbaţi, nu e obligatoriu să fie şi al tău.

Şi când îţi vei găsi o prietenă? Când vei fi pregătit în mod real să ai una. Simplul fapt că o vrei nu echivalează cu abilitatea de a răspunde tuturor situaţiilor şi nevoilor unei relaţii.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

 

 

 

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

 1. Radu says:

  Exista oameni, unii mai mult decat decenti, care nu au nimic “gresit” si totusi sunt singuri.

  Apoi expresia “eu am destui prieteni” e un cliseu din manosfera, acolo e un fetis al razbunarii, dar in realitate iti da impresia de barbar iesit din padure.
  Poate daca ar avea si niste prietene pe bune, ar mai dezvolta niste abilitati sociale.
  Apoi, daca nu poti fi pe bune prietenul unei femei, de ce crezi ca poti fi intr-o relatie amoroasa cu o femeie?
  Crezi ca o relatie cu o femeie e compus doar din dat la buci?
  Daca nu poti stabili limite sanatoase cu o prietena si te simti folosit, de crezi ca ai putea sa o faci cu o iubita?

  “Gresit” e ca insa ca nu are experienta de viata care sa-i spuna realist ce calitati vrea el de la o femeie si ce calitati ar putea sa vrea acea femeie de la el.
  “Vreau doar o iubita” e ataat de gresit din atatea puncte de vedere.
  E si o minciuna grosolana, sunt convins ca sunt miliarde de femei pe care nu le-ar vrea absolut deloc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: