Poșta redacției: Scrie-mi și mie un articol

Image by 이정임 lee from Pixabay

Periodic, oferim iubire cititorului nostru, când ne scrie despre problemele lui. Periodic, cititorul nu vine cu probleme, ci cu pretenții, și atunci se întâmplă ceea ce veți vedea mai jos:

 

Bună, 

M-am gândit că ești foarte potrivită să îți scriu mesajul de mai jos, pentru că ai viteză și aderență la un public mare. Ajută-mă. Dacă vrei, evident, și ți se pare oportun.

Vreau să scriu un articol despre cifrele statistice și despre faptul că o mulțime de indivizi care nu au avut vreodată treabă cu cifre, seturi mari de cifre, isi dau cu părerea deodată, pe genul : sunt idiot, dar dacă vorbesc, par deștept deodată. Nu am timp și exercițiu să îl scriu cum trebuie ca să fie digerabil și cu destul “smanes” ca să fie și urmărit până la capăt.

(…) 

X. 

***

Dragă X,

O  croitoreasă are atelierul chiar peste drum de blocul meu. E foarte potrivită să-mi creeze un costum. Are viteză, are clientelă. Mă poate ajuta. Exact ca tine, am ideea de costum, dar exact ca tine, nu am timp și exercițiu să croiesc materialul singură, și nici tehnică să finisez piesa.

Diferența dintre mine și tine e că nu întreb dacă vrea – în fond, croitoria e meseria ei, așa cum scrisul e a mea. Și nu o întreb dacă i se pare oportun. În fond, croitoria e meseria ei, așa cum scrisul e a mea.

O întreb CÂT MĂ COSTĂ. 

Sau, dacă sunt într-o perioadă nu foarte bună, îi spun, doamnă, am doar x lei, vă rog din inimă să îmi faceți asta și promit să îmi repar toate fermoarele și să-mi ajustez toate sacourile la dvs. în următorii doi ani.

Nici prin vis nu mi-ar trece prin minte ca, în calitatea mea de nepriceput, să deranjez un om cu o meserie și să-i pretind o gratuitate.

Din ce se presupune că trăiește croitoreasa aia, dacă și eu, și vecina mea Maria, și vecina mea Ioana, suntem niște vaci nesimțite și calice care o mocangim?

Și da, tratez gratuit subiecte, dar în două situații.

A) Caz social sau situație de viață dificilă 

F***ing not your case, tu doar vrei pe cineva să transpună în cuvinte ceea ce nu poți. Ghinion, nu e un motiv de gratuitate.

B) Donatori regulați 

Nu, dacă ai donat o dată 2 euro la oha, nu poți să-mi pretinzi să scriu articole pentru tine. Dar sunt oamenii care donează lună de lună, și nu trei lei. Dacă unul din aceștia îmi cere să-i ajut la rândul meu cu un articol, plăcerea va fi de partea mea. No further charges, pentru că sunt o lady cu cine e gentleman sau lady cu mine.

Încă o dată, f***ing not your case.

Nu mai încercați să mocangiți oameni pe care nu-i cunoașteți și care nu vă datorează nimic.  Că de aceea vă ține Dumnezeu în sărăcie eternă. Vă bate pentru zgârcenia voastră.

Așadar, în măsura în care te interesează cât te costă, sau vrei tu să-mi propui un buget, putem colabora. Dacă te interesa să storci doar o mocangeală și eventual să și agăți. Sorry. New phone who dis.

Sper că ți-am fost utilă,

Lorena.

 

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Valentin says:

    Foarte corect. O observație dacă-mi permiți: să nu scrii pentru toți “gigeii” care vor doar să fută și-și bat joc de femei.

  2. antigelu says:

    “Vreau să scriu un articol despre cifrele statistice și despre faptul că o mulțime de indivizi care nu au avut vreodată treabă cu cifre, seturi mari de cifre, isi dau cu părerea deodată, pe genul : sunt idiot, dar dacă vorbesc, par deștept deodată.”

    “Cifre statistice”, “seturi mari de cifre”, “sunt idiot, dar daca vorbesc par destept deodata”.

    In rezumat: “vreau sa imi scrie Lorena un articol despre studii de caz / statistica, ca sa par mai destept deodata. Sunt idiot. Te rog scrie-l repede, ca ai viteza. Si sa aiba smanes”.

    Pentru noi astia, care am deschis calculatoarele mai tarziu in viata, ce vrea omul sa spuna cu “smanes”?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading