Poșta redacției: Un aventurier sau un neînțeles?

Image by StockSnap

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gigele, fără slinoșenii și apropouri, că dacă mă interesau alea, la ora asta aveam casă de toleranță în centru. Versiunea în care oferim iubire e precum urmează: tu îmi confesezi o problemă de viață, de muncă, de orice, pe birou@lorenalupu.com, preferabil cât mai amănunțit, apoi eu vin cu idei și soluții în replică. Da, musai articol, pentru că nu sunt consilierul tău privat. Nu ai buget să mă ai pe mine consilier.

Regret că trebuie să le repet pe astea două de fiecare dată, cei care citiți zilnic blogul ați prins aceste idei, dar nu vă pot descrie iritarea pe care mi-o stârnește un “cf, frumoaso” (apelativul generic şi depersonalizant “frumoaso” îmi dă bube) sau un mail de 35 de paragrafe cu finalul “dar te rog să nu publici pe blog.”. (Ok, versiunea fără blog e 500 de euro plus taxe, hai să vedem dacă-ţi mai convine să nu public pe blog.)

Misiva de azi este:

Bună, Lorena,

Am 32 de ani, mare parte mi i-am petrecut singură pentru că mă organizez mai bine aşa. În puţinele relaţii pe care le-am avut, m-a deranjat atât de tare că planul meu zilnic de to do era dat peste cap şi că mereu trebuia să explic lucruri, că am preferat să îmi văd de muncă şi de un cerc nu foarte mare de prieteni, pentru că astea îmi aduceau mai multă satisfacţie. Părinţii îmi spun că sunt ciudată. Dar prefer să fiu ciudată şi fericită, decât normală şi în continuu furioasă pe un bărbat. 

De un an şi ceva l-am cunoscut pe Y. Am avut un prim date extraordinar, într-un loc superb, mâncare demenţială, vin excelent, conversaţie minunată, totul superlativ. M-am simţit nemaipomenit. După aceea, m-a dus acasă. 

Am povestit prietenelor ce seară minunată am trăit, am disecat fiecare minuţel. Cum fac fetele. Dar nu m-a sunat a doua zi. Nici a treia. Nici a cincea. Când am crezut că nu e interesat, m-a sunat, peste trei săptămâni. 

Am ieşit din nou. Seară de nota zece, totul ok. Chimie de zile mari. De data asta ne-am şi sărutat foarte romantic. După aceea, tot aşa, m-a dus acasă. Am glumit ceva de genul: “Iar nu mă suni trei săptămâni?” A râs şi şi-a cerut scuze, mi-a zis că a avut treabă. N-am simţit nimic forţat sau fake, chiar l-am crezut. 

Din nou, nu m-a sunat un timp mai lung. Şi iar m-a invitat în oraş. De data asta l-am refuzat, că mă gândeam că mă joacă. A acceptat foarte drăguţ şi amabil şi m-a făcut să mă simt prost, mai ales că mie îmi plăcea de el foarte tare. 

L-am sunat eu peste trei zile. L-am invitat eu într-un loc care-mi plăcea mie. Mi-a zis că nu poate acum, că nu e în oraş, dar revine la sfârşitul săptămânii. Şi chiar a revenit. Ne-am văzut, şi cumva, din satisfacţia că a cedat invitaţiei mele, s-a creat acea magie. Ne-am dus la el acasă şi am făcut sex. Sex excelent, foarte tandru, cu mult preludiu, şi, pentru că mă şi atrăgea atât de tare, am avut un orgasm fabulos. 

Dimineaţa, am plecat la muncă. Am aşteptat numai al naibii să dea el primul semn. Nimic. Nimic timp de alte două săptămâni şi jumătate. Când deja mă enervasem, m-a sunat. Foarte cald, foarte iubitor, de parcă nu trecuse tot acest timp. Şi ştiu că e o prostie, dar când i-am auzit vocea, mi-a dispărut instant furia, ne-am văzut în oraş, altă seară excelentă, altă partidă de sex. Chiar mai bine decât prima oară, că e genul de tip care se prinde ce-ţi place şi insistă. 

Long story short, că deja cred că te-am plictisit, asta e dinamica relaţiei. După Covid, când s-au închis restaurantele, pregăteşte date nights la el acasă, tot cu mâncare bună şi vin. Dar tot aşa, la trei săptămâni sau o dată pe lună, ca un f***boy. Numai că, spre deosebire de un f***boy, el e mereu afectuos şi foarte cald, îşi cere mereu scuze şi spune că stă prost cu timpul, dar că într-o zi vom avea relaţia pe care mi-o doresc. 

Eu, după un an, încep să nu cred asta, dar, pentru că îl iubesc foarte tare, sufăr şi visez în secret la cum îi blochez numărul de telefon şi toată social media. Şi nu pot să fac asta, pentru că-l iubesc. 

De fapt, joacă teatru cu mine, nu? 

X. 

***

Dragă X,

Părerea mea umilă e că ăsta nu-şi doreşte o girlfriend, ci o girlfriend experience.

Care e diferenţa? o să întrebi tu.

Bună întrebare. Iată şi răspunsul.

Un bărbat care îşi doreşte o prietenă e foarte prezent în viaţa femeii respective. Vrea să te vadă, să ştie ce faci, să te cunoască, să îl cunoşti, şi aşa mai departe.

Girlfriend experience e o expresie folosită în escort service, şi presupune că un tip se duce în general la aceeaşi prostituată, cam cu regularitatea cu care vine ăsta la tine, sau te duci tu la el, iar prostituata cu pricina mimează că e prietena lui. Îi oferă mângâierile, tandreţea, conversaţia unei prietene, el răspunde la acest role play cu pasiunea şi răsfăţul pe care le oferă un iubit, dar totul e o convenţie.

A doua zi dimineaţa, îşi văd ambii de vieţile lor.

Aşa se explică faptul că investeşte atâta preocupare pentru ca serile de date să fie perfecte şi sexul de nota zece, te tratează mereu sensibil şi atent, apoi dispare ca măgaru-n ceaţă.

Cum faci din el un iubit full time?

Sincer, nu  ştiu, că nu-l cunosc.

Ţin doar să te previn că în ipostaza de iubit full time nu va putea menţine imaginea asta mereu sexy şi mereu misterioasă, şi că abia atunci o să-i descoperi adevărata personalitate. Care s-ar putea să-ţi placă sau nu. Şi apoi o să-mi scrii mail cu Vai, dar ce s-a schimbat.

Dar dacă el te voia de iubită full time, semnaliza ceva în sensul ăsta într-un an, mai ales că, din câte văd, tu i-ai tot arătat că vrei asta.

Ce poţi face?

A) Discuţie lămuritoare, la o cafea, în timpul zilei. 

Dar ceva îmi spune că o să se eschiveze de la chestia asta. Pentru că el vrea doar “experienţa” unei prietene, nu şi complicaţiile care apar o dată cu apariţia uneia reale. Aşa cum şi tu ai stat singură pentru că voiai să eviţi complicaţiile pe care le aduce un bărbat în viaţa ta.

B) Renunţi şi îi explici că tu vrei ceva stabil, nu un roleplay. 

Dar dacă renunţi, o faci cu convingere şi cu asumarea faptului că totul se poate încheia. Nimic nu e mi lame decât femeia care anunţă melodramatic: “Te părăsesc definitiv, Dorele”, ăla zice aha, ok, o să caut să supravieţuiesc, lol, şi peste trei seri, ea boceşte la interfonul lui.

Jalnic şi lipsit de demnitate.

Din secunda în care îi spui că s-a terminat, blochezi şi număr, şi whatsapp, şi contul lui de tinder, şi cel de pe sentimente.ro, pentru ca posibilitatea să te mai contacteze vreodată să fie zero.

C) Ce e atât de rău în tipul de aranjament pe care îl vrea el, până la urmă? 

Înţeleg că investeşte un pic de efort în serile acelea, deci sunt o experienţă şi pentru tine. Mai înţeleg şi faptul că sexul e excelent. Aspecte deloc de neglijat, dacă priveşti realitatea cu pragmatism şi nu prin prisma filtrului “totul sau nimic”.

Dacă poţi face acest shift, să nu-l mai vrei pe ăla cu căţel şi purcel, ci să fii parte din role play, fără sentimente rănite dacă nu sună – poate fi un aranjament chiar ok pentru o tipă care scrie: Dar prefer să fiu ciudată şi fericită, decât normală şi în continuu furioasă pe un bărbat. 

Uneori, Dumnezeu, norocul, karma – alege tu prietenul imaginar – ne dă cadoul de care avem nevoie. Depinde de noi să-l recunoaştem.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

 

 

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

 1. antigelu says:

  Ceva pute. In era asta a informatiei, sa nu dai vreme de 2-3 saptamini un semnal de viata unei fiinte dragi tie, pe motiv ca “nu ai timp”, mi se pare cam tras de par.

  Dureaza exact 1 minut sa dai drumul la watsapp, sa trimiti un smiley si o inima, plus 2-3 cuvinte. Omul pare capabil de multitasking, asa ca nu cred ca nu poate face asta in timp ce are un timp mort (defecheaza, asteapta liftul, sta la coada, etc.). Sau in timp ce fugi la masina parcata, dai drumul la skype/facetime/etc si vorbesti 1-2 minute, etc.

  Cumva parca isi compartimenteaza viata si experientele. Posibil sa aiba si altele, in rotatie. Sau e total cool si isi poate planifica sentimentele. Sex si dragoste/iubire, doar la ora cutare, din 2 in 2 saptamini.

  Daca ai sentimente pentru cineva, nu stai cu saptamanile pina ii spui ceva.

  Spune ca dureaza de un an “relatia”. Pina acum nu a aflat ce si cum o invarte omul, de ce nu ar avea timp de mai mult?!

  Pina acum “relatia” nu pare sa fi evoluat peste un “booty call” lunar. E alegerea ei daca vrea asa ceva, dar atunci sa nu astepte mai mult. Ea poate ridica problema la urmatorul date, sa ii spuna ce simte si ca ar vrea mai mult, sau cel putin ca nu intelege unde si cum merge “relatia”.

 2. Mari says:

  Daca esti interesat atunci-ti faci loc. Omul vrea doar ceva fun si atat. E o sansa foarte mare sa aiba si pe altele si sa se comporte la fel. Nu se face la fara frecventa treba cu sexul foarte bine facut.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: