Senat al României, nu-i proteja pe cei ce torturează animale!

Se întâmplă un lucru bizar cu presa în zilele noastre. În timp ce ziarele publică rahatul obişnuit, gol de sens, o singură publicaţie a ales să trateze problema de care vuia ieri Facebook-ul, şi anume faptul că o parte din comisia juridică a Senatului României a amânat votarea unei legi care ar fi înăsprit pedepsele, amenzile şi închisoarea, pentru ipochimenii care torturează animale.
Argumentul: “pedepsele sunt cam mari”.
Pe scurt, încă o iniţiativă sănătoasă, firească, europeană, menită să pedepsească una dintre cele mai abominabile şi mai inutile crime – violenţa nejustificată asupra unor fiinţe care nu se pot apăra, e măturată încet sub preş.
În cazul crimelor împotriva animalelor nu există nici măcar justificări de tipul invidiei sau răzbunării, pentru că animalele nu au bunuri materiale, nu te concurează cu nimic şi nu ţes intrigi împotriva ta.
Pe scurt, nu ai cum să omori / torturezi animale decât dacă eşti un gunoi uman absolut şi definitiv.
Iar mulţi compatrioţi ai noştri sunt aşa.
Am văzut cu toţii câini bătuţi, răniţi, schinguiţi, pisici sfâşiate, rupte, cu ochii scoşi. Aş putea pune aici zeci de filmuleţe şi poze, dar nu vreau să vă oripilez. Mă bazez strict pe faptul că aţi văzut şi voi ce am văzut eu.
Iar oamenii ăia pretind că abuzul asupra animalelor nu e o crimă care să merite amendată ca atare.
Noroc că crima de a fi PFA li se pare demnă de pedeapsă, de aceea ne şi cresc impozitele la un sfert din ce încasăm. Nici o problemă. Ne lăsăm de activităţi creativ-productive şi trecem la torturat animale, că e mai ieftin. (Glumăăă.)

Votarea proiectului de lege s-a amânat. Ştim cu toţii cum e cu amânările. Ce poţi face mâine nu lăsa pe poimâine, lasă pe luna viitoare că poate nu mai e cazul de nimic niciodată.
De aceea, noi, social media, avem obligaţia să creăm presiune mediatică. Să scriem, fiecare în parte, texte în care să-i invităm pe senatori să voteze proiectul de lege.
“De ce mi-ar păsa că un nebun scoate ochii la câini?” o să sară cu gura Saveta, sensibilă şi empatică, aşa cum o ştim.
Pentru că poate mâine aceluiaşi nebun o să-i vină ideea să scoată ochii copilaşului tău. Sau chiar ţie.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

11 Responses

 1. ferentattila says:

  Sau pe gunoaiele care s-au jucat fotbal cu un arici. I-am batut pana am obosit. Si obosesc destul de greu cand gasesc placere in ceva.

  • Lorena Lupu says:

   eşti eroul meu.
   şi eu scot animale din ghearele idioţilor, când văd câte ceva, dar de câteva ori aproape că am luat eu bătaie.

 2. De ce nu? says:

  Pentru ca pur și simplu asa ceva trebuie descurajat. Și pedeapsa face parte din educație, nu numai recompensa.

 3. Lorena Lupu says:

  în cazul ăsta, da.

 4. Tipsynel says:

  Tatăl meu, posesor de atelaj cu o mândreţe de cal nici nu folosea biciul pe care-l avea în dotare doar pentru poză, fiind împodobit cu „varvaric“, înjura copios pe cei care băteau caii insuficient dresaţi ori care nu puteau să tragă o încărcătură foarte mare! Chiar şi când trecea prin dreptul cârciumii unde vedea animalele ostenite lăsate-n soare şi cărăuşii ostoindu-şi setea la răcoare era furios pe ultimii.El m-a invăţat ca să respect animalele. Numai boii din parlament nu merită respectaţi. I-aş înjuga la plug, perechi, perechi! 👿

 5. Simion Lucia says:

  De urgenta, drepturi pentru animale și pedepse dublate pentru schinjuirea ,chinuirea, provocarea de suferințe , uciderea animalelor , sancțiuni penale cu ani grei de pușcărie și decăderea din drepturile de a mai atinge sau a fi în preajma unui animal . Pedepsele trebuie sa fie de 10 ori mai mari decât cele date delincvenților ,deoarece câinii, animalele în general nu se pot apara și nu pot angaja avocați. Cei care refuza promovarea legii nu au ce sa caute în parlament , nu au nimic uman în conștiința lor .

 6. Bo$$ says:

  Sunt un căcat bolnav. Nu mă pune nimeni să-ţi citesc blogul cu sila, dar mă încăpăţânez să latru a prost pentru că sunt un şomer fără ocupaţie şi un ratat inutil.

  • Lorena Lupu says:

   Păi caută-ţi un job sau minimum pe cineva interesat să asculte ce ai de guiţat. MARŞ DRACU’ DE PE BLOGUL MEU, VOMĂ.

 7. C says:

  Bestiile care tortureaza animalele in mod ideal ar trebui executate, si nu printr-o moarte usoara (gen decapitare sau executie cu pluton) ci printr-o metoda extrem de lenta si dureroasa. Iar aici posibilitati sunt infinite, imaginatia fiind unica limita, metode au existat cu miile de-a lungul istoriei. Sigur ca din pacate, lucrul asta nu prea e posibil intr-o UE unde nu exista (din pacate!) acest gen de pedeapsa, dar pot fi platiti unii oameni care sa ii lase pe monstri infirmi pe viata. Cu putina cunoastere si dexteritate, exista metode suficiente ca politia sa nu-i prinda niciodata pe cei care fac justitie ei insisi.

  Mai demult am batut cu un lant de fier ruginit desprins (unicul obiect gasit in acea zona la indemana, pe strada) pe un monstru care a lovit de 2 ori o catelusa insarcinata. Am reusit sa-i sparg capul si sa-i las cateva urme serioase pe fata si probabil si pe spate. Daca am vreun regret ? Da, ca mai erau 2 barbati zdrahoni cu mine care m-au tinut sa nu-l omor. Daca l-as fi omorat (presupunand ca nu as fi fost niciodata prins) niciun regret nu as fi avut. Nu orice moarte este o tragedie. Unii merita sa moara. Ochi pt ochi, dinte pt dinte, dupa fapta si rasplata. Fara mila. Dintr-un om de altfel destul de calm, cred as deveni de o violenta inumana daca as asista la vreun astfel de act. Iar acel nenoricit din Arad care a legat bietii catelusi si si-a pus pitbull-ul sa-i muste pana la moarte trebuie prins si batut atat de rau incat sa i se lase urme si sechele / traume pe viata. Deja se cunoaste cine este, mai trebuie doar actiunea operativa 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: