Şi o lămurire. Ultima

Am banat extrem de multă lume în ultima vreme. Deja s-a luat smalţul de pe butonul de BAN.

Se pare că, asemenea valului de alergii de primăvară sau de guturai de noiembrie, ocazional se abate asupra blogului meu valul de lătrăi bătuţi în cap. Şi se impun precizări:

1) Ai dreptul la opinie separată. Dar nu ai dreptul să îmi scrii mârlănii gratuite. Mai mult ca sigur, dacă o arzi aiurea pe net şi împarţi cocălăreli în stânga şi în dreapta, eşti un loser cu nevoi exacerbate de compensaţie. Nu sunt eu de vină că munceşti zece ore şi şefii îşi bat joc de tine, nu sunt eu de vină că femeia te-a părăsit pentru altul mai potent financiar, nu sunt eu de vină pentru că ai 35 de ani şi încă îţi alege mă-ta hainele pentru ziua în curs. Deci, nu te răzbuna pe mine dacă ai o viaţă de căcat. E problema ta personală.

2) Poţi să îmi ceri o explicaţie dacă nu ai înţeles de ce am făcut un anume lucru. Dar dacă mi-o ceri mitocăneşte, de parcă ţi s-ar cuveni, o să îmi piară pe loc cheful să ţi-o dau şi nu vei căpăta decât o călduroasă muie. Pentru că nu eşti tu, un nimeni de pe net, în postura de a-mi cere mie explicaţii într-un stil tupeist şi obraznic. (Cât timp nu semnezi cu nume/prenume/educaţie/funcţie – asta eşti, un nimeni de pe net.) Nu datorez nici respect, nici atenţie, nici amabilitate decât oamenilor care deschid discuţia într-un stil respectuos şi amabil. Restul – la gunoi.

3) Cu unii oameni sunt mai permisivă decât cu alţii. Logic. Şi voi le daţi de băut unora şi cu alţii n-aţi ieşi nici dacă v-ar plăti cu ora. Fiecare om are afinităţi şi simpatii. Dar dacă eu sunt tolerantă cu X., nu înseamnă că voi fi tolerantă şi cu tine. Măsoară-ţi (îndelung) cuvintele.

4) Când am un punct de vedere, îl explic clar, fără echivoc. Dar dacă tu insişti să faci pe idiotul care nu a înţeles şi mă freci la icre cu 40 de comentarii întrebându-mă de 40 de ori aceeaşi chestie şi abuzând de timpul meu, e semn că trebuie să îmi afişez contul de Paypal. Dacă tot îmi mănânci timpul, măcar să ştiu şi eu de ce.

5) Te-ai răţoit la mine fără motiv, ca la mă-ta-n bătătură, prin urmare te-am banat. Nu banez în aşa fel încât să nu mai poţi vedea blogul – sunt conştientă că minim 30% dintre cititorii zilnici sunt banaţii care spumegă în sinea lor. Aşa vă trebuie, loserilor.

Dacă eşti cu adevărat un căcat cu ochi, ai două alternative simple şi la îndemână:
-te duci la tine pe blog şi mă înjuri copios
-mă trollezi când comentez pe alte bloguri, căutând să arăţi şi ălora ce coios eşti tu.

Ambele cazuri arată cât eşti de trist în ţopârlănia ta şi mă fac să mă felicit că am economisit timpul pe care l-aş fi pierdut dialogând cu tine. Dimpotrivă, când oamenii au avut forţa de a recunoaşte că au greşit şi şi-au cerut scuze, i-am scos de pe lista neagră şi am reluat comunicarea.

Atât am avut de spus pe această temă. Sper ca săptămâna viitoare să banez mai puţină lume. Sau nu.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. imi plac vivacitatea, coerenta si luciditatea nonsalanta a textelor tale de aici. am ceva rezerve impotriva duritatii, mai degraba psihologice decat estetice, dar, presupun, sunt motivate.
  o zi fascinanta iti doresc, lorena lupu:)

 2. Dacă iei un eşantion de cincizeci de “durităţi” şi urmăreşti replica de dinainte de cea cu duritatea, vei descoperi că poate tu ai fi fost de 5 ori mai dură. 😉

 3. ach, so… ma faci sa ma infior de oroare in fata propriei mele imagini de dura:)
  dar, lorena, nu-i mai simplu sa-i imblanzesti, decat sa le permiti sa te agreseze a la longue?

 4. ai cum să îmblânzeşti un câine turbat? nu. singura formă de îmblânzire a celor banaţi de mine ar fi eutanasierea.

 5. Marghioala says:

  Dewdette, e doar un blog. Nu e ca si cand te’ar fi pulit cineva de pe’aici prin scara blocului la betie si te’ar fi lasat gravida. Sau?

 6. păi nu e, că avem interfon, şi nu intră orice sloboz cu ochi în scară.

  ah, da. şi n-am buton de ban în scara blocului.

 7. just. daca spumele sunt de la turbare si nu, de exemplu, de la epilepsie sau arsenic, un glont in ceafa e solutia cea mai generoasa, care economiseste cheltuielile cu castrarea . la caini, i mean.

 8. Marghioala says:

  Si’atunci? Let them have cake. Adica, manca’mi’ati savarina, cu alte cuvinte.

 9. coramica says:

  Fetele, io nu am nimic cu nimeni…ma duc la Ziua portilor deschise la fabrica de bere…va aduc si voua o bere virtuala…sa aveti curaj sa banati nebunii. Lol! nu, dar chiAr o sa ma gandesc la voi

 10. eu sunt de acord. am împărţit săptămânile astea mai multă savarină decât toate cofetăriile sectorului trei la un loc.

  ei, însă, nu par să fie de acord – şi se jălesc la ei pă bloage câtu-s de nedreptăţiţi. ceea ce e flatant, dar mă şi nedumereşte – păi nu aţi cerut-o?

 11. Ostap Bender says:

  coramica, ai ban! muhahahaha
  chiar, chiar, pot s-o banez pe marghioala? macar juma de ora.

 12. coramica says:

  Ostap, de ce puii mei ma banezi? ma grabesc, nu-ti dau bere, pa!

 13. dadatroll says:

  Ce chestie. Cum a zis si Tolstsoi. Nici cu fundun doua luntri nici cu slaninan pod nuse poate.

 14. dadatroll, cred că ai greşit blogul. proverbele la Tiberiu Ogăşanu, te rog.

 15. coramica says:

  Hello, m-am intors cu o bere virtuala…si-i dau si lui Ostap din ea. Lorena, daca merita oamenii sa-i banezi, baneaza-i. Asta-i blog, nu circ

 16. coramica says:

  Dadatroll – bea o bere si gata!

 17. N-are voie, e minor. E “decît” a opta.

 18. spumegosul says:

  Mi se pare foarte logica si bine pusa la punct justificarea, scrisa detaliat si cu mult calm (lucru care ma face sa cred ca imbatranesti, mai de mult erai muhuhuhult mai razboinica)
  Apreciez(nu ca as fi eu mare autoritate in domeniu) insa faptul ca incerci sa justifici o activitate cel putin frowned upon daca nu de-a dreptul faux pas. Binenteles nu in condiitiile in care respectivul ataca persoana si nu continutul, nu foloseste un limbaj indecent (pe un blog care solicita asta, aici vad ca e liber la picanterii) offtopicariile repetate sau injuriile.
  Insa e un “thin line” intre ban din cauza ca nu imi place de tine si ban ca nu esti de acord cu mine si de aia nu imi place de tine. Daca cineva gaseste balansul e bine, daca nu… iarasi bine.
  Singurul mod in care poti sa scapi de hateri e sa mori, poti sa te obisnuiesti cu ei dar nu poti impaca pe toata lumea.

  Oare tu ti-ai cere vreodata scuze daca ai fi banata?

 19. prietene, dacă “mai demult eram mult mai războinică” înseamnă că mă citeşti de ceva vreme. Deci ştii foarte bine că opinii contrare se găsesc berechet pe acest blog, ATÂTA TIMP CÂT SPUN CEVA ŞI NU FOLOSESC LIMBAJ INSULTĂTOR.

  Iar pe mine nu m-a banat nimeni până acum (poate pentru că ştiu cum să comentez pe blogurile altora 😉 ) deci nu ştiu să-ţi răspund. Presupun că dacă aş insulta pe cineva în aşa fel încât să mă baneze, nu m-aş mai mira la mine pe blog de ce m-a banat.

 20. tanita says:

  cacat. de acum o sa le trimit direct linku’ asta fututilor in cap care n`au ce face.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger