Şi, până la urmă, care era prima amintire frumoasă?

Vin de la vizionarea de presă a filmului La prima cosa bella (Prima amintire frumoasă), în regia lui Paulo Virzi, propunerea Italiei la Oscar, bombardată de premii Donatello. În timp ce sub ochii mei se desfăşura genericul de final, îmi puneam insistent întrebarea din titlu. Deşi filmul încercase să mă vrăjească timp de două ore cu arsenalul clasic al italienilor: cadre superbe şi meşteşugite, femei foarte frumoase, pendulare trecut-prezent într-o veselie, certuri şi sex.

Oricât de neprietenoase cu userii ar fi filmele româneşti de azi, nu vei vedea vreunul cu, să zicem, Ana Ularu mamă tânără, cântând cu copiii un cântecel penibil, de genul “Cu creionul / Pe hârtieeee / O păpuşăăă-am desenaaaat”, ca, peste mulţi ani, pe patul de moarte, Tamara Buciuceanu-Botez (pasămite acelaşi personaj, dar în etate) să reia cântecelul penibil cu cei doi copii ajunşi adulţi.

Continuare pe Tabu.

Iar de ieri, luaţi un interviu cu Reese Witherspoon.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Robert says:

  http://www.youtube.com/watch?v=y5WFUEo7rfo&feature=related

  Cred ca Virzi e un fel de varianta proletara e lui Moretti.Talentul sau e de a scoate frumosul din uratenia cotidiana a italianului de rand.Dupa Uovosodo sau Tutta la vita davantiI e un upgrade in tara unde singurul om constient de propria conditie ramane Fantozzi prin Paolo Villaggio si consolarea nationala e pentru destui Rocco Sieffreddi

 2. neax says:

  Citisem Whiteperson şi mă întrebam cine-i dobitocul care şi-a pus aşa un nume corect politic. Recunosc, nici de Whitherspoon nu auzisem. Ce-o fi însemnând, la origine, Lingură ofilită?

 3. Violeta says:

  Se poate utiliza anticearcan sub fondul de ten, dar unii profesionişti folosesc anticearcănul ca o finisare care să acopere acele lucruri pe care fondul de ten nu le-a putut ascunde. În plus, dacă se aplică anticearcan după fondul de ten, aceasta ajută la prevenirea ștergerii anticearcanului, accidental. Curăţă bine fața, altfel pielea va fi pătată. Începeţi cu marginea exterioară, folosind vârful degetului, foarte usor, folosind mişcări blânde circulare. Nu trage pielea. Permite anticearcanului să se așeze, timp de 10 minute, înainte de a aplica fondul de ten. Pentru pielea sensibilă, utilizaţi un produs hipoalergenic. Utilizarea corectă a anticearcanului distrage atentia de la unele imperfacțiuni dar, în acelaşi timp, dacă e aplicat cu stângăcie, face fata să arate chiar mai rău. Pentru a ascunde petele roșii, se aplică un ton spre verde sau un bej. Acest lucru ajută la a camufla şi nuanţa pielea. Apoi, se aplică ca de obicei fondul de ten. Ridurile pot fi minimizate cu un anticearcan punctat de-a lungul lor şi amestecat, lasat să se usuce înainte de aplicarea fondului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: