Simbolistica in imagini

Salut, sunt Ostap Bender si azi n-am baut nimic.

Propun un mic exerciţiu de stimulare a imaginaţiei prin desene. Avem trei exemple de figuri desenate de un copil de 5 ani neprofesionist. Poate chiar un pic retardat. Am ales la întâmplare trei subiecţi care să răspundă provocării.

Figura numărul 1 reprezintă o casă simplă de la ţara în perioada de primăvară odată cu topirea zăpezii.

Răspunsul subiectului nr.1, M.Trăistariu:

Desenul îmi starneste interes  dar este oarecum incomplet. Ar fi trebuit să arate aşa:


Desenul îl reprezintă pe  colegul meu Costi când a scăpat săpunul pe jos.

Figura numărul 2:

La prima vedere ar părea un logo de firmă, o jantă de dacia duster sau doar o bulină interesantă.

Să vedem ce a răspuns subiectul nostru cu numărul 2, V.Tudor:

Aaa, da, ştiu. E Marko Bela când l-am aruncat noi în fântână. Jos mafia! Cu accent pe i.

Figura numărul 3 pare, nu-i aşa, un fragment rupt dintr-un basm al copilăriei. Hansel şi Gretel sau ce vrei tu.

Răspunsul subiectului numărul 3, G.Becali:

Ce desen,ba, eşti pruost? Asta-i scrisoarea pe care i-am trimes-o io lu nevastă-mea când eram în turneu cu steaua. Am zis aşa: „Draga Luminiţa, să ai grije de casă, de copii şi de animale că dacă nu îţi fut soarele mă-tii!”

La revedere!

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Draw For Joy says:

  Desenul cu sapunul e genial!!!! Si cel cu fantana. Dar sapunul….

 2. Lorena Lupu says:

  săpunul e chestia aia dreptunghiulară de pe jos. Costi e un tip cu stofă, drept. pt care foloseşte săpunul de rufe.

 3. WaTzaP says:

  Ce cur bulangiu ai desenat :)))))

 4. Lorena Lupu says:

  păi na, conform cercetărilor, toţi suntem bisexuali de la mama natură, numai că o parte dintre noi sunt în denial.

 5. Evreul belgian says:

  M-am indragostit de desenul no. 3 si de explicatii.
  Sunt asa intr-o pasa de proasta( ce este)si e singura chestiune pe ziua de azi care ma face sa zambesc.Ce greu e sa descoperi cat de tampit si de naiv ai fost toata viata si ce mult ti-a pasat de niste falsi prieteni care s-au dovedit, dupa 30 de ani, mai falsi decat banii falsi , ce circulau pe piata mai bine decat cei adevarati. Intrebare : Doamne, ma mai fac bine vreodata ?
  Mai ales acum cu criza asta din sanatate…..

 6. Lorena Lupu says:

  Nu îmi spune că nu au făcut nimic pentru tine timp de 30 de ani şi tu te-ai lăsat prostit, iar abia acum să realizezi adevărul. Dacă ai stat 30 de ani cu ei, înseamnă că totuşi ţi-au oferit ceva. Chiar şi companie şi atenţie, dacă nu altceva.

  Sau dacă au făcut totuşi ceva pentru tine toţi aceşti 30 de ani, şi nu pot acum, poate e o neputinţă momentană. Nimeni nu e obligat de vreo lege nescrisă să stea capră EXACT când consideri tu de cuviinţă. Oricât ţi-ar fi de prieten.

  Sau poate ai forţat tu nota şi le-ai cerut ceva ce ei nu pot / nu vor să ofere.

  Aş lansa o campanie: “Stop abuzului emoţinal!”

 7. Geo says:

  Figura nr.4 cum pot să ți-o trimit?

 8. Proctologu' Durerii says:

  Ba Ostape, lipseste ceva din scrisoarea lui Becali: o pula, ceva, sa sugereze ca fute soarele :))

  In orice caz, fain postul asta :)) Ciudat sa o arzi psihoterapeutic in subsolul lui 🙂

 9. Liviu M. says:

  Desenul unu si completarea sunt dintr-un banc. cu Bula. da-s misto tare.
  dupa golden age of pornache asta pare wood age of pornache. cu sapun de casa in loc de lubrifiant :))

 10. Lorena Lupu says:

  procto: mă enervează peste măsură genul de om şantajist care tabără pe tine: “vreau nuj ce” “nu pot”, zici tu. genul de om: “nu mi-ai fost niciodată prieten!” (cu alte cuvinte, cele n ocazii în care ai fost lângă el nu se pun).

  Reacţia mea e ca a ungurului din banc: “Fut pe mama la tine!”

 11. Evreul belgian says:

  Am fost un BOU, Lorena, am crezut in prietenie si sinceritate, am suferit cu ei in sange, pentru ei , pentru mine, pentru toti, i-am regasit dupa 15 ani, ca sa costat ,sec, ca-i doare fix in C.U.R. de mine si de prostia mea din cap.
  Acum 30 de ani, m-as fi tait la mana pentru ei( este vorba un cuplu de colegi de liceu , un el si o ea, care-i consideram mai apropiati ca fratele meu si sora mea), iar ei se PISAU pe mine.

 12. Lorena Lupu says:

  prietene, lasă efuziunile şi relatează fapte.

  1. ce ai făcut tu concret pentru ei (nu “ce ai fi făcut”, asta interesează prea puţin)
  2. ce n-au făcut ei pt. tine şi ar fi fost cazul să facă.

 13. Ostap Bender says:

  creca o vrut sa vanda bomboane copilului alora si ei l-or gonit. evreul belgian. get it?:D

 14. Evreul belgian says:

  Nu le-am cerut decat conversatie de rutina pe facebook.
  Am fost confesorul lor, i-am ascultat , i-am impacat, am fost la nunta lor, am copilarit odata cu ei, i-am respectat, i-am iubit pe amandoi, i-am stimat, i-am ajutat, le-am mijlocit, i-am inteles, am plans cu ei cand erau tristi, i-am aparat fata de altii, am fost colegi de banca( liceu)….Ne-am impartasit primele experiente sexuale…Ce as putea spune mai mult de-atat ?
  Si, ca sa-i regasesc in Canada, dupa ce au plecat de 15 ani, fara un ramas bun, sa ma bucur din nou ,in stilul meu sadomasochist si sa-mi faca ( ei) o pauza intre raspunsuri de 60 de zile cu scuze de 2 lei, mie, care le rememoram adolescenta si prima dragoste…Nu-i asa ca sunt un tampit?
  Sa stii ca nu le-am cerut nimic, decat sa ma bage in seama.
  Pai tu Lorena, esti un inger ca-ti pierzi timpul cu mine !

 15. Petrov says:

  daca nu l-ai luat de undeva, cum pare, e excelent ala cu sapunu

 16. Ostap Bender says:

  petrove, is niste bancuri adaptate cum spunea liviu mai sus. io nu inventez umor ca bendeac sau palade si tociu aia. da poti sa ma lauzi pentru desene. 🙂

 17. Lorena Lupu says:

  evreul belgian: şi nu ţi-a dat prin cap că poate oamenii chiar aveau treabă?

  mie chiar şi scuzele de 2 lei mi se par o băgare în seamă. gândeşte-te că exista şi alternativa să nu răspundă. aşa cum fac eu când cineva mă calcă pe nervi.

  şi aia cu “am fost confesor/am fost căcat/am fost blabla” de obicei funcţionează în 2 sensuri. Sau numai ei se confesau şi tu aveai leucoplast pe gură?

 18. Petrov says:

  n-am citit mai sus, scuze.

 19. garcea says:

  ba, ideea e misto si bine dozata. Dar nu ma pot aptine sa nu opserv niste similitudini intre gaoaza si soare.

 20. Evreul belgian says:

  In cazul tau e vorba de altceva. Tu nu raspunzi, pe buna dreptate, poate primesti jigniri, injurii sau propuneri deraiate de la toti nebunii.
  Gandeste-te ca lucrurile astea se intimplau cam cand te nasteai tu, eu eram un fel de “fratele mai mare” care-i compensam pe amandoi . Sigur ca si eu relatam din ” experienta mai vasta” diverse aspecte.
  Si oricata treaba ai avea, 2-3 fraze banale le poti relata, mai ales la noianul de noutati si informatii primite, la cerere ,din partea mea. Si inca o chestie, care m-a pus pe ganduri : eu iti postez poze cu mine si familia mea si nu mi-e rusine de modul in care arat, desi am peste 50 de ani, iar ei nu posteaza o singura poza, chiar si din tinerete. Oare si asta spune ceva ?

 21. Lorena Lupu says:

  păi jignirilor, injuriilor şi propunerilor deraiate le răspund de nu se văd. nu răspund tentativelor de şantaj emoţional şi scoateri de ochi – pun instant numărul de telefon al şantajistului pe lista de blocaţi a telefonului.

  indiferent când se întâmplau chestiile – voi aveaţi o relaţie fair. tu le dădeai sfaturi, ei îţi dădeau senzaţia de superioritate la care aspiră în secret toţi ăştia care pozează în “mai-mari-şi-mai-tari”.

  şi dacă ţi-au cerut, zici tu, aceste informaţii, mie mi se pare băgare în seamă. poate nu aveau chef de 2-3 fraze banale – şi eu prefer să nu scriu decât să îmi bat joc de inteligenţa receptorului.

  iar să stai să analizezi dacă omul postează sau nu poze pe facebook mi se pare de-a dreptul deplasat din partea ta. de când eşti tu legiutorul postării de poze pe facebook? dacă oamenii nu vor să pună nici o poză, nu pun şi gata. e dreptul lor la intimitate.

  concluzie: înclin să cred că problema e mai mult în mintea ta. eşti genul de “vampir emoţional”, care pretinde exagerat de mult pentru ceea ce oferă. în viaţa reală, eu evit de la o poştă oamenii ca tine, pentru că nu am nervi pentru crizele pe care genul ăsta de om le face. (în realitate, nu îţi pasă de ăia, îţi pasă doar de tine, de propria-ţi imagine din ochii lor, de confirmarea pe care o primeşti din partea lor şi de “ce-ţi iese ţie” din poveste. recunoşti?

  cât timp relaţia a mers pe “ah, divinule, ce tare eşti”, era minunat. acum, că oamenii au alte treburi, eşti nemulţumit. sfatul meu ar fi să-ţi iei un câine, să te privească cu ochi umezi toată viaţa. şi nu glumesc.)

 22. danboeriu says:

  …sau dă-i să citească “durabila iubire” a lui mc ewan. romanul ăla descrie exact tipologia “vampirului emoţional” de care vorbeşti.

 23. Lorena Lupu says:

  excelentă propunere, dan boeriu. 🙂

 24. coramica says:

  Pt evreul beligian: fiecare are problemele lui, poate oamenii nu au timp sau pur si simplu nu le place sa iti povesteasca viatA. Toto ce e posibil sa va regasiti candva faţă în faţă ţi atunci veţi discuta, veţi fi altfel. Oamenii se schimbă şi ai fi putut acum, la 50 de ani sau cât ai,să îţi dai seama. Poze pe Facebook…chiar aşa, de ce să pună, nu iţi sunt datori cu nimic.Sunt, pur şi simplu, oameni ocupaţi. Ca să nu mai vorbesc de faptul că pe unii-i schimbă străinătatea, concepţiile de acolo, foarte mult.Nu tu eşti de vină pt asta. Şi apoi, dacă sunt prieteni adevăraţi, îţi vor răspunde, dacă nu…Împacă-te cu situaţia, zic eu.

 25. coramica says:

  Ostap, e ff drăguţ desenul dedicat lui Becali, ar fi fost mişto o conversaţie cu oaia.

 26. Evreul belgian says:

  Cred ca ma simt ingrozitor de singur. Te iau in serios si am sa aplic sfatul cu cainele, desi cainele meu preferat a decedat acum 2 ani de batranete, dupa 11 ani de convietuire.Am mare incredere in ce-mi recomanzi tu. Pe bune !

 27. WaTzaP says:

  Aia cu fantana imi par capete de Ku-Klux-Klan hahaha, rasistu vietii.

 28. Ostap Bender says:

  da, ba. original era cu ku klux klan. si aveau glugile tuguiate.
  “ku klux klan traiaaaasca, cine sa traiaaaasca?
  kuuu kluux klaaaan!”

 29. Isa says:

  Ieri m-a futut unul, si-a dat drumul dar pe mine m-a lasat neterminata. Acum ma simt singura si nebagata in seama, la cate am facut pt el, el nu mi-a aratat poze. Da-mi un sfat, spune-mi ce sa fac, pt ca am incredere in ce-mi recomanzi 😛

 30. Lorena Lupu says:

  Isa, cazul ăsta e prea dificil pentru mine. Poate dă Ostap o opinie de expert? 🙂

 31. Isa says:

  pai,m-asteptam sa-mi spui ca o meritam, ca n-am facut suficient nici eu.. Sau sa-mi iau un caine…=))))))))))))))))

 32. coramica says:

  Isa, doar ti-=a aratat poze si nu ti-a facut nimic? Asta sa fie problema? Zi-i sa-ti faca ceva, draga! Pai, e corect?

 33. Proctologu' Durerii says:

  🙂 mama, ce nemernici aia, nu puneau poze pe fb 🙂 (“se PISAU pe el”) 🙂 Credeam ca l-au tarat in mocirla rusinii cumva.. da’ ei nu puneau poze… GE-NO-CID! 🙂 Subscriu la parerea lui Ostap – poate zambea ciudat in prezenta copiilor 🙂

 34. Ostap Bender says:

  lorena, mie mi-au murit bunicii preferati. oare sa-mi iau alti batrani besinosi de la azil?

  isa, ia-ti un peste de acvariu care sa te priveasca cu ochi umezi. da-l in pula de nenorocit care incepe o treaba si o lasa nedeterminata.

 35. coramica says:

  Poate evreul belgian nu e bugetar si nu se plange de lipsa banilor…atunci, se plange de ce poate si el. De prietenii lui care nu pun poze pe Facebook.

 36. Isa says:

  Cora: asta ai inteles tu? esti prea naiva pt subiect.
  Ostap: sar`na de sfat, am incredere in ce-mi recomanzi.

 37. Liviu M. says:

  @ Lorena:
  off topic:
  “în realitate, nu îţi pasă de ăia, îţi pasă doar de tine, de propria-ţi imagine din ochii lor, de confirmarea pe care o primeşti din partea lor şi de “ce-ţi iese ţie” din poveste. recunoşti?”
  ohhhhhh, da. adevar orgasmic. pentru asta o sa te citesc si daca scrii texte de manele. am zis.

 38. Lorena Lupu says:

  şi eu care credeam că mă citiţi doar pentru că vreţi să mă futeţi. 😀 😀 😀 😀

 39. TheCreatrix says:

  desenul cu cercul arata ca omuletul ala bipolar cu mainile mai lungi decat picioarele.

 40. Liviu M. says:

  @ Lorena:
  daca te-as fute, nu te-as mai citi. as considera ca te cunosc. as cauta sensuri. ai deveni plictisitoare.
  tu scrie in continuare, ca gasesc eu ce sa fut. 🙂 🙂 🙂

 41. Liviu M. says:

  PS:
  Nu. Nu vreau.

 42. Lorena Lupu says:

  făceam mişto, măăăi. că aşa zic trolii: “toţi care comentează la tine vor să te fută”.

 43. Proctologu' Durerii says:

  Eu ma inscriu: te citesc pentru ca te-as fute. Si de-aia si comentez. Dar cel mai tare oricum l-as fute pe piticigratis. Cum are el cioculetzu ala puber asa.. of of of :)))) Liviu M s-a scuzat de prea multe ori – cred ca te citeste nud :))

 44. TheCreatrix says:

  piticigratis is hot.

 45. Liviu M. says:

  @ Lorena:
  stiu, sunt bou.
  @ Proctologu’Durerii:
  eu citesc numai cu coperti la schimb. cateodata si dezbracat. de inhibitii. mereu.

 46. Lorena Lupu says:

  pe piticigratis l-ar fute oricine, bărbat, femeie, copil sau extraterestru.

 47. garcea says:

  lorena: afla ca nu.
  Ostape, puisorul meu dulce si pufos, de citvea zile incoace nici messengeru´nu´ti mai place.

 48. Ostap Bender says:

  ba garcea, tu vrei sa ma ai? lorena, io fug de-aici ca astia vor numa sa futa, ignorantii.

  p.s. garcea io-s pe mess de trei zile incoace. tu nu.

 49. Lorena Lupu says:

  garcea, nici nu mă mir în cazul tău. că tu ai venit făcând surfing cu pula lu ostap pe post de frânghie. 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: