“Tu vrei dăcât osanale”

Gherţoiul de periferie are două setări de atitudine: “sărumâna boierule” şi “te sparg, să moară mama”.

“Sărumâna boierule” presupune să ia în fiecare zi minim o şpagă de pe urma ta sau să-l ai la mână cu ceva, de obicei suficient de grav încât să rişte închisoarea. De aceea, el îşi va trata şi familia, prietenii, apropiaţii şi îndepărtaţii cu “te sparg, să moară mama”. Pretinde ca numai el să aibă dreptul la cuvânt, ca numai el să mănânce prima lingură de ciorbă, ca numai el să ţină telecomanda – apoi se miră de ce-l înşeală nevasta şi de ce îl părăsesc copiii. Şi nu se prinde că el a fost de vină – “nevasta e curvă, copiii sunt golani”.

Pentru că modelul nu are decât două setări, pentru el “nu accept atitudine de mârlan” înseamnă automat “vreau temenele”. Nici măcar nu e vina lui. E vina Creatorului, care l-a dotat doar cu două setări, e vina celor din jur, care n-au încercat să-i deschidă ochii, e vina societăţii care i-a dat şpăgi, intimidată de “te sparg, să moară mama”.

Şi degeaba-i spui: “Gogule, vezi că asta te trădează că eşti gherţoi de periferie şi meriţi tratat ca gherţoi de periferie. Update your settings, pentru că nici un om cu IQ măcar mediu nu te va tolera aşa. Modul tău de a fiinţa jigneşte orice formă de demnitate umană”. Gherţoiul de periferie n-are, în niciuna dintre setările sale, processing ability. Aptitudinea de a recepta şi de a procesa informaţia, that is. Nici “sărumâna boierule” nu presupune vreo formă de atenţie, de curtoazie reală sau de respect – e “tuz’ gura mă-tii, te crezi tu şmecher, dar te fac eu pe la spate!” Simplă slugărnicie căptuşită cu ranchiună bine disimulată.

De aceea, rog gherţoii de periferie să se retragă singuri. Pot să-i umilesc la infinit şi să-i jignesc aşa cum nimeni nu i-a mai jignit până acum; pot să intru în “Mircea Badea mode” şi să le povestesc detaliat ce fac cu mamele lor moarte; pot livra zilnic basculante de mui. Dar nu mai am chef.
Pot să-i banez, iar ei, ca nişte oameni fără demnitate, să-şi ia alte nickuri şi alte proxy-uri şi să se dea drept alţii, iar şi iar. Dar nu mai am chef.

Am chef de comunicare normală. De oamenii care mi-au comentat la ultimele două postări, şi care tăceau până acum. Am chef de oameni care să fie atenţi la ceea ce li se răspunde şi care să nu aibă impresia că e “şmecherie” să ignori argumente şi să faci pe interesantul.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

46 Responses

 1. ratzone says:

  ai avut mare dreptate in privinta subiectului:)

 2. Lotus says:

  Da, greu se vor schimba, mai uşor va trece o cămilă… Faza e că în unele cazuri societatea chiar îi răsplăteşte (pe anumite planuri) pentru modul lor de a fi. E deja clasic tipul şefului slugarnic cu şefii lui dar care urlă ca nebunul la subalterni. Unii ajung chiar în politică. E amuzant asta, că sunt mari oameni politici dar la periferie.

  Drama e când nici măcar soţia nu-i părăseşte pentru că nu poate sau nu aspiră la mai mult. Şi uite-aşa rămân fără repere sau oglinzi care să le arate ce greşesc, iar ca să proceseze golul din ei nu le-ar ajunge două vieţi…

 3. foarte bine descris !

 4. Anonimus says:

  Eu nu-ţi aduc osanale, din contră, cred, contrar părerii generale “esprimate” pe-acilea, că nu eşti chiar perfecţiunea întruchipată.:) Ai, totuşi, cel puţin un defect: ori eşti uitucă, ori nu-ţi respecţi promisiunile… nu vrei deloc să ne arăţi fotografiile promise, cu atîta timp în urmă, cînd ai fost “regina nopţii”.

 5. Eu unul nu inteleg ce cauta pe un blog ca al tau astfel de specimene. La o adica, vorbim de blogul unei scriitoare. Fac pariu ca astia nici macar nu-ti citesc postarile dar se distreaza comentand. E ca si cu cocalarii care asculta Parazitii, stii?

 6. ralucahippie says:

  Am observat eu o chestie cu oamenii.

  Sa zicem ca faci o chestie, si 100 de oameni belesc ochii/urechile la ea.

  80 de oameni destepti apreciaza; pe 10 oameni destepti ii lasa rece sau efectiv nu le place. 10 tampiti se declara profund dezgustati.

  Din cei 80 de destepti care apreciaza, sa zicem ca 20 o sa iti dea feedback; ca asa e omul, cand e de bine suntem, din motive psihologico-culturale-life’s-a-bitch, mai putin inclinati sa comentam decat cand e de rau. Idiotii se dezlantuie in masa.

  Acum avem totusi 20 de feedbackuri pozitive (nu 80, dar totusi) si 10 feedbackuri negative. Tu care ai facut chestia, e foarte probabil sa retii, totusi, nu pe cei 20 care te apreciaza, ci pe cei 10 care te injura; si sa dedici mult mai multa energie in a le raspunde injuraciosilor decat celor care te apreciaza; pentru ca iarasi, ca asa e omul, din motive psihologico-culturale-life’s-a-bitch

 7. Sectia papusi Spitalul 9 says:

  Io cre’ ca atitudinea asta era bine de adoptat de la inceput. Pentru binele tau adecatelea, ala mintalu’. Ca de ce sa consumi energie pe 10 idioti, cum bine zice Raluca mai sus, cand te poti seta pe a scrie lucruri frumoase pentru alde d’atia ca mine si ca ceilalti 60 care te citesc da’ nu comenteaza de lene sau de “are dreptate sau n-are, da’ ce rost are sa scriu un post in care sa zic numa’ atata?”.

  Prin urmare, scrie pentru noi. Nu pentru ghertoi.

 8. AdiM says:

  Mai rar asa comment bine structurat. Uite ca da roade restructurarea atitudinii.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Negativity_bias

 9. omusor says:

  ce te faci cand Ghertoiu de periferie e catamai godacu de centru.
  Lucrez cu cativa dintre ei si din poza nu i-ai recunoaste.

 10. nu mă refeream la periferie geografică, ci la periferie umană.

 11. radu says:

  filtrele actioneaza.mai slabut la inceput, dar la fel cum idolul lor o’ dat viloaia de la nu stiu unde pe bucatica aia de arta din buricul targului asa intuiesc ca va fi si cu restul maimutelor.cumva vor ajunge sa se ingane de la periferia unei vieti normale.sperand si actionand.de voie ori invers, tot un fel de mimentism.

 12. radu says:

  adicatelea mimetism. 😀

 13. mediocre says:

  Eu cred ca e mai grav decat atat. In vremurile noastre este incurajata atitudinea de asshole. Vad o gramada de oameni care se mandresc cu a fi troll sau the bigger dick. Era anti-eroilor. Si-atunci comentariile pe un blog de succes pot deveni un pissing contest intre niste primate care se zbat sa arate ca au e-peenul mai lung si mai tare. Ori ca nu ii intereseaza contentul ci doar publicitatea (ca doar nu exista publicitate negativa, eh ?), ori ca nu pricep contentul si atunci instinctul de primata ii impinge sa arunce cu fecale in offenders, ori simpla invidie, rezultatul e acelasi. Motivatia e irelevanta, rezulta doar un comportament pe care unii il admira (ooo ce troll bun e pixulescu, vreau sa fiu si eu ca el/ea cand o sa cresc mare pe internetz !).

  Poate oi fi eu prea oldschool, dar jocurile astea imbecile cu mintea altora ma dezgusta. In primul rand ca sunt prea transparente si in al doilea rand pentru ca nu e frumos sa urinezi pe gardul altora. Mi se pare waste of energy sa te freci si sa te dai in barci ca dupa 50 de comments sa zici victorios “hahaa, am castigat, l-am facut pe asta muci folosind capcane mentale si semantica, sunt atat de cool, in sfarsit o noapte cand nu o sa adorm plangand in pozitie fetala, am castigat +2 la self esteem !”.

  Ce dracu’, intelectualii rumaniei nu au altceva mai interesant de spus decat porcarii la adresa altora ? It’s bullshit. Prefer critica cu creier si counter-critica lui Hemingway.

  Keep it up, ms. Lupu.

 14. pierre says:

  Lorena, tu ai nevoie sa’ti zica oamenii pe blog ca esti desteapta si alte bla bla’uri? N’ai incredere in tine? Relax, la vita e bella.

  Asta era subiectul? Hmm. Ramona Carcota macar e sincera.

 15. ce încerci să demonstrezi, că eşti gherţoiul din imagine?

 16. pierre says:

  Nope. Ziceam ca textul asta e manipulare, un fel de paravan, care sa te tin acolo sus. Trebuie sa stii ca nu e nimeni special in lumea asta, oricine ar fi. Daca am replicile astea, nu inseamna ca nu te citesc, din contra, vreau ceva mai bun, sa zic si eu wow. Sunt sigur ca poti si altceva in afara de barfe expirate, doar esti o fata citita, altfel nu se explica numarul de cititori. Come on 😉

 17. vreau să fie clară o chestie: eu nu sunt un robinet din care, cu ajutorul insultelor, să storci ce vrei tu.

  ghinion: faza cu “nu accept comportament de vită imbecilă” = “aha, asta vrea pupată în cur” => comentatorul e gherţoi de periferie.

  omul mai de bun simţ ştie că între cele două extreme există un univers de nuanţe. iar eu am specificat clar în postare ce vreau.

 18. pierre says:

  Bine, nu te fortez.

 19. Vas Louie says:

  Eu totusi glumesc, sa stii. Am vazut un blog si am crezut ca e la liber. Am inteles, tu vrei lucuri. Okay 🙂

 20. Vas Louie says:

  Eu totusi glumesc, sa stii. Am vazut un blog si am crezut ca e la liber. Am inteles, tu vrei chestii. Okay 🙂

 21. Razvan says:

  Da’ nu te-ai gandit ca limbajul folosit de tine atrage acest soi de oameni? Si acum ai vrea sa scapi de ei? 🙂

 22. e o diferenţă între limbaj folosit în cadrul unui text şi limbaj folosit pentru agresarea unei persoane. Una e să-ţi povestesc un film, folosind termeni argotici pentru a reda exact atmosfera, şi alta e să-ţi zic de mă-ta că-i curvă. de acord?

 23. Nu ştiu, eu îi fac pe oameni din vorbe, nu din flori. 🙂

 24. d.orin says:

  da-mi voie te rog sa fiu de acord cu Razvan. si un pic cu Pierre.
  te citesc de ceva vreme, dar calitatea majoritatii comentariilor m-a tinut departe.
  a comentariilor, da? nu a postarilor.

  si anume, da-mi voie sa cred ca aceasta calitate a comentariilor vine din faptul ca tu le permiti (doar e blogul tau, nu? nu-i forum de discutii cu moderator, sa auzi la tot pasul “te sparg, sa moara mama, daca imi stergi comentariul, ma cenzurezi, haaa??”). Sunt de acord cu Razvan ca un anume tip de limbaj atrage un anume tip de oameni. Dar depinde de tine daca ei raman sau nu.

  ce inteleg eu de la Pierre este ca proababil ar trebui umblat putin si la continutul postarilor. asta loveste la radacina… nu mai atrage anumite tipuri de oameni…

  just my one and a half cents…
  (eu citesc ce scrii, nu (neaparat) ce comenteaza ghertoii… (i do have to admit: sometimes they’re fuckin’ hilarious))

 25. de ce eşti de acord cu Răzvan?

  hai să reiau: una e să foloseşti un limbaj licenţios pentru a pigmenta ce povesteşti, alta e să-l ţinteşti spre interlocutor.

  care e partea pe care n-o pricepi din argumentul ăsta?

 26. d.orin says:

  adevarat e ce spui tu. vroiam sa accentuez ca limbajul pe care il folosesti ca pigment, si pe care banuiesc ca majoritatea celor care nu comenteaza il inteleg in felul in care ai vrut, atrage in comentarii ghertoi. care spun si ei cacat, “ca si ea a zis, in randu paispe litera de la geam”, fara sa inteleaga pigmentul din substrat. si ei spunand cacat, si tu permitandu-le sa continue, ajungi sa vezi cate vreo 50 de comentarii care incep sa despice in patru culoarea, textura, etc ale comentariului primului ghertoi…

  mai pe scurt, unii oameni tre sa mai si inteleaga de ce ai zis tu cacat in randu paispe silaba de la geam…
  parerea mea.

 27. Dan says:

  E posibil ca unii gherțoi să fie doar curioși, să zgândărească melcul în cochilie ca să-i vadă miezul. Ori miezul a aparut în postarea precedentă (aia cu Wow). Drept pentru care rațiunea de a ființa pe blog dispare. Ca să nu mai apară e recomandabil să-i uiți. Altel mai apar de câteva ori, până îi lași în pace. Au văzut, s-au lămurit, orice altă discuție nu mai are rost.

 28. Malko says:

  Din pacate online-ul romanesc inca are nevoie de moderare la sange a comentariilor. Initial am crezut ca o gramada de oameni in Romania au foarte mult timp liber de isi permit sa o arda aiurea injurand pe bloguri. In ultima vreme incep sa cred ca e vorba doar de rautate si ura in forma cea mai pura.

 29. Dan says:

  Se cheama refulare , Malko.

 30. Dan says:

  În cazul Lorenei ura vine din probleme mai vechi. Și se pare că sunt multe persoane – inclusiv colegi de condei – care o acuză de aroganță, ură și comportament uman sub standarde. Eu cel puțin am căutat să înțeleg și motivul. În rest se pare că am o problemă cu cei care se pișă de la distanța unui blog și uneori am încăpățânarea de a le demonstra că mai bate și vântul, și li se cam întoarce. În rest dulcea domnișoară a promis că mă ignoră, iar eu am promis că dispar. A tras însă două postări la adresa mea și eu le-am comentat.

  Poate că ne vom ține amândoi de promisiune și problema se va rezolva de la sine.

 31. Dan says:

  Nu, refulare e atunci când respingi ceva ceva traumatizant din trecutul tău, de regulă din copilărie. Vezi postarea Wow, unde ni se dezvăluie secretul. Copilăria mea a fost ok, tot ce s-a întâmplat după nu are atât de multă importanță.

 32. băi, ce penibil eşti. care-s alea două postări LA ADRESA TA?

  de unde eşti tu, bolnavul psihic torturat de nevoia de a fabula – şi, foarte grav, incapabil de a face distincţia între fabulaţie şi realitate – atât de important încât să fii subiectul a DOUĂ postări?

  am scris una singură, la adresa tuturor cretinilor – inclusiv tu – care aveţi impresia că puteţi hărţui la infinit pe cineva doar pentru că are blog. ATÂT. şi nu era la adresa ta, era la adresa unei categorii întregi de proşti.

  da, am promis să te ignor, dar când văd atâta nesimţire, combinată cu atâta nevoie de a delira convins de veridicitatea propriilor deliruri, şi mă gândesc că umbli liber pe stradă, îmi îngheaţă sângele. CAUTĂ UN PSIHOLOG, E URGENT.

 33. 1. nu ne interesează copilăria ta, nu ne interesează de ce eşti un psihopat care-şi confundă propriile gânduri cu realitatea.
  2. dacă nu există motiv aparent, posibil e un defect congenital.
  3. MARŞ DE PE BLOGUL MEU.

 34. Dan says:

  1. Pe mine m-a interesat copilăria ta. Însă nu oricine suferă o traumă în copilărie ajunge automat un psihopat. Dealtfel cred căi a o trenă lungă de psihopați în urma ta. Ca și persoana care te descrie pe blog – coleg de condei – și pe care probabil că ai gratulat-o cu aceleași epitete, deși cred că în viața reală ești ceva mai rezervată. Repet: bănuiesc că este o persoană apropiată. Și mor de curiozitate să aflu câte tone de ‘retardat’ și ‘psihopat’ i-ai deversat în cap. Poate o întreb 🙂
  3. Nu e un motiv aparent, e unul clar și direct. Ține de decența cu care te adresezi altei persoane. În general reacționez foarte rău atunci când întâlnesc nesimțirea, iar în cazul tău atinge rangul de artă. Ar trebui ca trauma suferită să te spele de păcate, dar insistența cu care eviți orice discuție sau deturnezi discuția cu tot felul de atacuri șterge orice urmă de compasiune.
  3. Dacă mă ignori și încetezi cu injuriile cu plăcere. Mai învăță să lași și de la tine. Oricum, palma ai luat-o. Ar trebui să reflectezi puțina înainte de a face pe victima.

 35. 1. ce vită penibilă şi incomplet informată eşti, din nou. deci, nu mă descriu COLEGI DE CONDEI, ci un singur avortat al condeiului, în revista căruia am continuat să public. iar avortatul ăla al condeiului, culmea, suferă de aceeaşi incapacitate de a discerne între delirurile proprii şi realitate, ca şi tine. noroc că ai lui colegi de redacţie sunt mai sănătoşi la cap.

  vită proastă. vezi cum e când nu te informezi cu povestea completă, ci doar cu un trolaj stupid, publicat pe un blog de gunoaie?

  2. vită sinistră, la primele comentarii ţi-am răspuns decent. evident, după ce-mi pierzi respectul cu futere insistentă la icre, cu aberaţii stupide şi cu idioţenii, te calc pe cap cum vreau eu. pentru că meriţi.
  şi cine pizda mă-tii e nesimţit, futu-te-n gât de oligofren? tu, care deranjezi pe cineva care ţi-a spus în mod explicit, repetat, CĂ NU VREA SĂ FIE DERANJAT DE TINE, sau eu, care alung gunoaiele cretine din viaţa mea? de când igiena e nesimţire, crampon penibil?

  3. te-am ignorat, n-a ţinut. ai continuat să delirezi pe blogul meu. nesimţiţii ca tine nu merg ignoraţi, merg aruncaţi afară pe uşă cu un bocanc în dinţi, să priceapă clar şi explicit că NU SUNT DORIŢI.
  Şi, din nou, vită, NU AM DE CE SĂ LAS EU DE LA MINE CÂND TU CERŞEŞTI ATENŢIE PE TERITORIUL MEU, nu invers. Foloseşte tărâţa pe care o ai în loc de creier. Pe mine mă doare-n cur de existenţa ta şi o să te uit din clipa în care mă descotorosesc de tine. Tu eşti ăla care se zbate în mod insistent să semnalizeze. ÎN CONDIŢIILE ASTEA, VITĂ, EU FIXEZ TERMENII ŞI CONDIŢIILE, NU TU. Iar dacă nu le respecţi, iei muie. It’s that simple.

  Last but not least, proasta satului: toţi imbecilii care latră idioţenii la mine pe blog visează că mi-au dat o palmă. Nu, labă infinit de tristă. V-aţi dat singuri o palmă, dezvăluind ce creaturi patetice, jalnice şi incapabile de comunicare normală sunteţi.

  Şi nu, vită, NU VEI AVEA ULTIMUL CUVÂNT. Terenul e al meu, eu fixez condiţiile, eu am ultimul cuvânt. Cu cât vei insista să cerşeşti muie, cu atât ultimul cuvânt va fi mai violent. Am remarcat că tu, ca orice şomer, ai timp infinit la dispoziţie. Şi ca orice om lipsit de demnitate, capacitate infinită de a suge pula. Dar tot te voi umili îndeajuns încât, la un moment dat, să pricepi să te cari în pizda mă-tii.

 36. Dan says:

  1. Nu, nu, nu e el! Poate că persoana are legătură cu el, dar nu e el 🙂 Din asta s-ar înțelege că nu doar cartieriștii sunt cei care dau cu pietre, ci și colegii. Nu toți, dar se pare că destul de mulți. Nu mă interesează trolajul pe care-l face, voiam doar să demonstrez că nu doar golanii din spatele blocului sunt cei care te înjură, ci și persoane din aria ta de acoperire, a căror IQ îl depășește clar pe cel al cocalarilor. Asta pentru a contracara afirmații de tipul ‘doar proștii mă înjură, oamenii inteligenți n-o fac’. Putem discuta în cazul lor de comportament subuman, dar de lipsă de inteligență mai puțin.

  2. Eu ți-am răspuns decent de fiecare dată. N-am folosit și nu voi folosi niciodată jigniri într-o discuție, indiferent de turnura ei. Și nici n-am să folosesc de-acum încolo. Însă când sunt jignit reacționez, dar nu în maniera în care ești obișnuită. Pot deversa și eu gunoaie, dar aș distrage atenția de la ideea discursului. Prefer să-mi păstrez comentariul limpede. În plus genul acesta de stratageme sunt ieftine și previzibile. De ce le-aș folosi?

  @Lorena: de când igiena e nesimţire, crampon penibil?
  Depinde, dacă aduni frunzele cu mătura e una, dacă urinezi ca să la bagi la canal e alta. Aia e nesimțire. Nu e nevoie să murdărești ca să cureți.

  3. M-ai ignorat cu mult după cei ți-ai deversat găleata cu lături. Însemnând că era prea târziu. Probabil că nici tu nu ești de vină, genul acesta de comportament ți-a intrat în sânge și-l consideri perfect normal. Părerea mea e că pișabilitatea unor oameni – cum ar fi acel domn la care te referi, și care (deși nu cunosc prea mult situația) sunt convins că-și merită tratamentul – nu scuză comportamentul scatologic.

  Încă o dată povestea cu atenția. Nu ți se pare că argumentul ăsta s-a cam răcit?

  4. Probabil că nu, dar voi avea destule cuvinte din care să se poată extrage o ultimă concluzie. Treaba cu șomerul e drăguță 🙂 Îmi place cum ghicești cât timp am și ce fac cu el. Apropo de scenarită.

  @Lorena: Dar tot te voi umili îndeajuns încât, la un moment dat, să pricepi să te cari în pizda mă-tii.

  Dacă-ți închipui că rulând aceeași placă mă poți umili s-ar putea să te înșeli. Când repeți la infinit aceleași injurii e posibil ca lumea să nu le mai audă. Sau putem tranșa conflictul amiabil, civilizat. Iți pot cere scuze pentru cele întâmplate, pot recunoaște că am sărit calul și pot dispărea în neant. Evident, voi pretinde aceeași monedă.

 37. haha, ce proasta bolnavă a curului eşti, mă. “e un coleg de condei cu blog care te înjură – nu, nu e el”. nu ştii ce să mai inventezi să te dai interesant şi să te mai cramponezi puţin pe aici. şi ba da, e fix lipsă de inteligenţă. pentru că n-a obţinut prin denigrare ceea ce credea că va obţine.

  2. încă eşti atât de retardat să nu înţelegi o chestie simplă. la tine, nu e vorba de jigniri, ci de nevoia compulsivă de a bate câmpii despre om, ignorând ce spune ăla şi impunându-i coruţismele tale drept realităţi. mă doare-n cur dacă e din copilărie, de la zeii daci sau de când te-au iradiat bubulii – obiceiul e monstruos şi înjurăturile mele nu fac decât să reflecte monstruozitatea ta.

  3. dacă nu-ţi convine găleata de lături, n-o mai cerşi. dacă eu mă duc pe blogul lui Mordechai de exemplu şi public o tonă de viziuni de-ale mele cu el, iar el mă trece gardul în înjurături, eu ca om inteligent voi înţelege că nu-l amuză nevoia patologică de a delira şi voi tăcea din gură. tu, ca om prost, nu înţelegi.

  ŞI, DIN NOU, VITĂ, NU AM DE CE SĂ INVOC SCUZE PENTRU MODUL ÎN CARE TE TRATEZ, ÎN MORŢII MĂ-TII DE RETARDAT, DE CÂTE ORI SĂ-ŢI DESENEZ? tu mă fuţi la icre, eu te înjur. ecuaţie simplă.

  Că ai timp nelimitat de stat pe blogul meu, şi dimineaţa, şi seara şi noaptea – se vede, vită. Oricine se uită la frecvenţa şi orele comentariilor, vede, vită proastă. Deci, eşti şomer. Sau nu ai ceva util de făcut. Ceva mai util decât cerşitul de muie. Asta e diferenţa dintre scenarită şi observaţie, individ stupid.

  Şi, nu, vită, atâta timp cât tu vei continua să te cramponezi şi să cerşeşti atenţia, argumentul nu se va răci. Aşa cum în cazul unui cleptoman, argumentul “Gigele, iar furi din magazin” nu se răceşte ever. PENTRU CĂ ASTA FACI, RETARDATULE. E GRAV CĂ EŞTI INCAPABIL SĂ-ŢI DAI SEAMA.

  Şi nu în ultimul rând: da, tu datorezi scuze pentru deranj. Eu pot răspunde la deranj cum consider eu de cuviinţă – şi am încercat diverse mijloace. Deci, nu-ţi datorez nici o scuză. Data viitoare când te oploşeşti pe un blog ca un cârd de păduchi, învaţă -te să nu hărţuieşti proprietarul cu toate delirurile tale şi cu toate impresiile tale vândute drept adevăruri – şi nu vei avea parte de insulte. Măcar, ţine-ţi boala undercover, şi brusc viaţa ta socială se va îmbunătăţi.

  Oops, cred că ar fi cazul să-mi mulţumeşti pentru o lecţie foarte utilă.

 38. Dan says:

  1. Nu-mi dau seama dacă mă consideri un EL sau o EA. Probabil că-ți treci în revistă dușmanii și vrei să acoperi ambele arii.

  Nu te-am denigrat pentru că nu am nici un motiv. Crede-mă, nu te cunoșteam înainte de a intra pe blog. Însă ți-am spus, reacționez foarte urât când sunt jignit, iar tu eșit o maestră în arta injurăturilor de cea mai joasă speță. Reține: a deturna o discuțiie cu atacuri la persoană e întotdeauna riscant. Dacă n-ai fi făcut acest lucru ne-am fi contrat un timp pe niște idei oarecare și lucrurile s-ar fi stins demult.

  De fapt lucrurile se și răciseră, pentru că mă plictisisem. Însă n-ai rezistat să mă încondeiezi în două postări. Dacă asta înseamnă a ignora pe cineva însemnă că mi-am pierdut eu sensul noțiunilor…

  2. Chiar și atunci când cineva bate câmpii se cere să te legi de câmpii lui și nu de persoana sa. Va urma o discuție pe câmpi, una din părți se va plictisi și cu asta basta. Discuția n-ar fi degenerat dacă n-ai fi turnat gaz peste foc. E totuși greu de înțeles cum nu-ți dai seama că injuriile tale au creat situația de față.

  3. Găleata cu lături e normală pe blogul tău. Toți suntem obișnuiți cu ea. Mulți o gustă ca pe o delicatesă. Și nu, nu sunt șomer. Am și ceva util de făcut, nu te speria. Dispun de timp, asta e adevărat. Mulți oameni aleargă de la un serviciu la altul ca oile, eu am avut șansa de a avea și timp. Așa că raționamentul tău nu e corect.

  Da, ecuația e simplă și poate continua la nesfârșit. Eu pot. Tu poți?

  @Lorena: Şi nu în ultimul rând: da, tu datorezi scuze pentru deranj.

  Aș zice că am făcut lucruri mult mai răuțe decât deranjul, dar îmi pot cere scuze. Cu condiția să mi se răspundă cu aceeași monedă.

  @Lorena: învaţă -te să nu hărţuieşti proprietarul cu toate delirurile tale şi cu toate impresiile tale vândute drept adevăruri.

  Cred că și tu ar trebui să înveți că atacurile la persoană nu duc la nimic bun. Are cineva o opinie diferită? Hai să accept și ipoteza ta: fabulează? Ok, nu-l ataca, că nu-i un procedeu inspirat. Legă-te de discurs, dar nu ataca persoana. Repet: totul s-ar fi stins de la sine dacă n-ai fi inflamat artificial situația.

  Mulțumesc pentru lecția foarte utilă. Data viitoare voi băga capul între urechi când cineva va perora injurii. Sunt sigur că foarte mulți din cei care frecventează acest blog bagă capul între urechi când cineva îi gratulează cu morți și mame. E drept că nu toți ajung pe asemenea culmi, dar la un moment dat fiecare a fost gratulat de morți și mame, fie char și în trafic. Eu unul nu prea suport, și în consecință am o anumită reacție. Concluzionand, ne cerem scuze reciproc sau continuăm. Tu alegi.

 39. stupefiant. “poate sunt un el, poate sunt o ea, poate un marţian, poate Dumnezeu”. mori, mă. eşti un pulete trist şi ignorat de lume, care nu are nimic util de făcut, drept care, se dă interesant pe bloage. Câtă vreme câmpii tăi, ratatu’ pulii, se referă la persoana mea, eu am dreptul să fac constatări legate de persoana ta. nici măcar nu-s înjurături, sunt constatări, vită. când un comentator zice: “halucinanţi unii, ar trebui moderaţi la sânge cu ura lor”, şi tu, în loc să te prinzi că se referea la ura ta, începi să explici de ce crezi tu că urăsc eu – de parcă eu aş fi comentac la tine, nu tu la mine, verdictul e simplu. Eşti prost de împuţi pământul sub tine.

  şi pentru că n-ai înţeles desenul: “Tu mă fuţi la icre, eu te înjur. Tu ştii foarte bine că m-ai pisălogit, deci n-ai ce reclama, legat de înjurături” şi povesteşti în continuare basme de-ale tale, iar eu consider că am irosit deja suficient timp explicându-ţi evidentul, uite soluţia simplă:

  MARŞ ÎN MORŢII MĂ-TII DE IMBECIL RATAT ŞI SINISTRU. NU-ŢI VEI FOLOSI TIMPUL INFINIT DE ŞOMER ŞI DISPONIBILITATEA INFINITĂ DE A SUGE PULA CA PE ARME DE HĂRŢUIRE. NU EŞTI ÎN POSTURA DE A NEGOCIA, CAZ ÎN CARE DOAR RETARDAŢII INSISTĂ SĂ NEGOCIEZE.

  EŞTI BANAT.

 40. Razvan says:

  Parerea mea este ca idei si articole bune ai… in esenta. Dar ideile ti le poti exprima in mai multe feluri:
  1. ” Am vazut un film deosebit”
  2. ” Bai ce film misto am vazut”
  3. ” Sa-mi bag pula, ce film pizdos am vazut”
  Iar cu cat gradul de “pigmentare” creste, cu atat scade si calitatea cititorilor. In schimb creste cantitatea. De pula si pizda sunt atrasi toti “ghertzoii”. Si exact astia sunt cei care o sa zica “Bai ce curva bengoasa e Lorena asta”.
  Parerea mea 🙂

 41. “deosebit?” deosebit de cine?

  tu nu-ţi dai seama că “deosebit” în sensul de “special” nu e folosit decât de snobi inculţi cu fiţe?

 42. Razvan says:

  deosebit = care iese din comun, neobisnuit, special, distins, remarcabil. Alege-l tu pe cel care ti se pare mai potrivit. Nu stiu cine si cand foloseste “deosebit” ca nu prea le am cu limba romana :), dar oricum ideea era alta.

 43. am înţeles care era ideea. tu voiai să-mi explici că limbajul atrage gloata aferentă. iar eu îţi explicam că limbajul de lemn mi-ar atrage toate creierele de lemn, ceea ce ar fi şi mai cumplit decât mârleţii care mă citesc acum.

 44. Razvan says:

  Deci ori avem “creiere de lemn” ori avem “marleti”… alte categorii nu avem. Sau limbaj pentru alte categorii nu avem?

 45. eu habar n-am ce ai tu, sau ce n-ai. ziceam doar că soluţia ta, aceea de a înlocui meltenii cu fandosiţi nu e o idee bună. atât.

  în rest, nu simt în niciun fel nevoia să-ţi dau socoteală sau raport de activitate sau altele de genul ăsta. ştiu un singur lucru: omul cu creier nu se împiedică în limbaj.

  eu am încheiat discuţia, nu vreau să-mi pierd multe ore din zi depănând clişee cu tine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger