Un blog mişto

E ăsta.

L-am descoperit pe wallul unei prietene de pe Facebook, care o sharuieşte cu sfinţenie, ca pe cuminecătură. Apoi, am devenit dependentă. Am şi râs, m-a şi pus pe gânduri. M-a şi amuzat, m-a şi întristat. 

Nu ştiu  cât din el e ficţiune şi cât e pumn-în-mufă, dar e foarte citibil. Îmi plac teribil femeile astea care, pe măsură ce se maturizează, câştigă în empatie, curaj şi libertate interioară – cu alte cuvinte, ce-i face pe oameni să fie oameni, şi nu masă de manevră depersonalizată. Şi tanti asta mai are un har. Te lipeşte pur şi simplu de ecran. Vrei să vezi ce urmează. Vezi personajele şi acţiunile. E vie, excită şi incită. 

Îmi place că e păcătoasă şi recunoaşte. Că nu pozează în sfântă, în eroina pulii, în flatulatoarea de petale. Nu se însiropează, nu se dă cu frişcă pe la verbe şi cu limonadă de pe adjective, nu-mi face pe culta şi pe interesanta, ci le scrie simplu şi pe bune. 

Ce mai tura-vura, e un blog cu personalitate. Şi mă bucur că există. Bravo cui îl ţine. 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

29 Responses

 1. scorchfield says:

  O dragă, dar tu te afli ”in middle of the comunity of this blog” și de ce te-aș crede că este de curând descoperit?!

  • Lorena Lupu says:

   ce înseamnă “in the middle of the community of this blog?”

   şi apoi nu înţeleg. de ce ai impresia că eu îţi ceream ţie să mă crezi? mă doare-n pulă ce crezi tu şi ce nu. eu am dat link la un blog care-mi place. cine vrea, se uită, cine nu, nu.

   • scorchfield says:

    „L-am descoperit pe wallul unei prietene de pe Facebook”;
    și Robinson Crusoe a descoperit insula, după un naufragiu!

    Felul în care tu descoperi limba română în prezent mă lasă perplex în viitor, trecutul îți aparține.

    • Lorena Lupu says:

     Du-te bă în pizda mă-tii cu lecţiile tale nejustificate decât de prostia din capul tău.

     Cam cât de retardat trebuie să fie un om să vină să se lege de un perfect compus perfect ok şi să-i dea lecţii de limbă română complet inutile şi inadecvate contextual unui scriitor?

     Hai, ia pula. Ia-o şi suge-o grav. Ban!

  • R. Jeana says:

   ce comentarii frate :))))))

 2. cristina says:

  Iulicica suna- totusi -aiurea.

 3. 75eyes says:

  Mie-mi place, e directa, profunda si coerenta.. Trece usor dincolo de zidurile dupa care ne-ascundem unii. Mersi frumos, pt ca mi-ai deschis un ochi..

 4. iulicika says:

  Lorena, multumesc mult pt aprecieri si pt ca imi citesti blogul. Chiar sunt onorata, caci eu te citesc demult si imi placi rau. Deci textele din “Transferuri de personalitate” sunt fictiuni pure din capu-mi blond, mult background din experienta de ziarist plus un strop de talent scriitoricesc, acolo. Defel sunt o femeie serioasa, cu job serios si o fata de crescut. Numele blogului l-am diminutivat dupa numele ei, Iulia. Acu’ 4 ani, cand l-am deschis, nu stiam ce-mi va trece prin cap sa scriu. Multzam’ fain, femeie, inca o data. Vrusei sa te bag in lista pe Facebook, dar cica esti full :)) mai incerc

 5. R. Jeana says:

  e geniala tipa!!!!! Bravo ei!

 6. iulicika says:

  nu mi-s decisa inca sa-l trec pe numele real. blogul zic. sunt mica, ma, mica de tot inca. si mai sunt si din Banat, ma decid greu al naibii :))

 7. pederanger says:

  Sarut mana pentru blog.

 1. September 13, 2014

  […] Prima care a scris despre blogul meu cu referire la textele despre aventurile amanţilor a fost Lorena Lupu. Pe care eu o citeam de multă vreme. Scriitoare, actriţă, regizor, jurnalist, o voce deloc de ignorat în lumea virtuală, m-a făcut să mă dezmeticesc şi să realizez dimensiunea reală a propagării scriiturii mele. Vorbele ei m-au onorat şi uns la suflet, cum bine zicea un amic, “rândurile astea fac cât o sută de cronici”. Mă găsise prin Ramona, o fată care mă citea cu regularitate. După publicarea postului Lorenei, a venit către mine un val de alţi cititori. Pentru mine aceasta a fost nu numai o onoare, ci şi o mână întinsă în virtual. Lorena Lupu, în stilul ei inconfundabil, a spus ca am un blog mişto. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: