Un fragment din viaţa ofensatului profesionist

Când Gicu deschise ochii, la ora 8:42 dimineaţa, soarele fu cuprins de panică şi se ascunse după un nor. Nu, nu era o întâmplare. Data trecută când Gicu deschisese ochii şi se ciocnise nas în nas cu soarele de august, scrisese cinci petiţii şi opt reporturi de social media, pretinzând că soarele o făcuse în mod deliberat să-l usture pe el.

Ultima petiţie i se adresa chiar lui Google şi cerea ca toate fotografiile cu soare să fie interzise, pentru că Gicu deschisese ochii în acea dimineaţă şi soarele optase să-l usture, de unde deducem că, în mod malefic, soarele îşi setase traiectoria pe ziua în curs special să-l ofenseze pe Gicu.

Drept care, toate pozele cu soarele constituiau obscenitate.

Pentru că Gicu nu era un om obişnuit, care periodic se supără pe lucruri nedrepte în lume.

Gicu era un ofensat profesionist.

Unicul registru de comunicare pe care-l ştia Gicu era cel ultra-indignat. Fraza lui cheie era “aşa ceva nu se poate, domnule.” Dar îi plăceau şi “Lumea de azi e de c*cat”, “Cât simplism” şi, desigur “Mă simt nemaipomenit de ofensat de chestia asta.”

Când văzu că s-a trezit şi că soarele a intrat într-un nor, Gicu fu cuprins la rândul lui de o panică de nedescris.

“Ce rahat o să mă fac în ziua în care nu voi avea de ce să mă ofensez? Cum pot trăi eu neofensat?”

Ce prostie. Logic că nu putea. Noroc că soarele se ascunsese după un cirrostratus nebulosus, care se formează la 5,5 km altitudine, iar asta reprezenta o neglijenţă gravă faţă de norii cumulonimbus, care erau cei mai de jos membri ai comunităţii norilor. Discriminare în toată regula, domnule. Adică ce-şi închipuie soarele, că poate trata cu atâta lipsă de atenţie categoriile defavorizate?

Şi Gicu tresăltă. Subit, viaţa lui de ofensat profesionist căpătă din nou sens.

Scrise opt petiţii cu titlurile “Este soarele elitist??” “Jos rasistu’ ăla de soare!” “Soarele – o istorie de abuzuri” “Şi în definitiv, cine are nevoie de soare”, “Soarele – dovada decadenţei societăţii”, “Jos soarele!”, “DOVADA că soarele a ajuns unde este pentru că i-a făcut m**e lui Dmnezeu” şi “Tu-ţi soarele mă-tii!”.

Îl raportă pe soare pe Facebook, Instagram şi Snapchat. Chit că n-avea conturi pe nicăieri. Îl raportă just in case, că poate îşi face.

A doua zi, când Gicu deschise ochii, soarele tocmai se ascunsese după un cumulonimbus.

Gicu horcăi, sforăi şi se băşi de indignare feroce.

“Aşa ceva, domnule. Dar nu se poate. Logic că se bagă după cumulonimbus, că rimează cu cunilingus. Câtă depravare, câtă vulgaritate. Totul e făcut să mă ofenseze pe mine.”

Şi întocmi o petiţie fioroasă: “Dar ce-şi imaginează, dom’le, soarele ăsta, că soarele răsare din curu’ lui?”

Şi-l raportă pe soare la CEDO, la Banca Mondială, la NATO şi la ONU.

A treia zi când deschise ochii, era întuneric beznă.

“Dom’le nu pot să cred una ca asta” se ofensă. “Câtă incompetenţă la locul de muncă. O treabă are şi nenorocitul ăla de soare, să lumineze, şi chiar şi pe asta o face de rahat.”

Auzi radioul vecinilor:

“În urma plângerilor repetate ale domnului Gicu Pârlitu, soarele a decis că activitatea lui nu e satisfăcătoare şi şi-a înaintat demisia.”

Pfff, imbecilul, se înfoie Gicu. Dacă nu face faţă la critica mea constructivă, de ce îşi mai zice soare?

Şi îl cuprinse iar panica. Ce se făcea dacă nu avea motiv de ofensă.

Apoi se linişti. Îşi aminti că are lanternă la mobil. O aprinse. Privirea-i adaptată la beznă văzu stele verzi şi mov. Exaaact cum trebuia. Şi purcese instant să scrie o petiţie.

“Pericol! Lanterna telefonului mobil, un abuz subliminal al lui Soros!”

Gif de Mauro Gatti

 ***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Ady says:

    Râzi tu, dar eu am văzut plângere la anpc “îmi intra soarele pe fereastră și nu pot sa dorm”. Făcută frumos, cu nune, prenume, CNP și adresă.
    Bine, ăla nu era ofensat profesionist, ci sărit de pe fix, dar orișicât.

  2. Lorena Lupu says:

    te cred.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: