Urăsc Oltenia

Sunt ultimul om care să facă discriminări regionale sau etnice. Dimpotrivă, cred că noi toţi suntem cetăţeni ai lumii, şi unicele diferenţe sunt cele de aptitudini şi tendinţe. Şi am câţiva prieteni olteni foarte ok. (Deşi ştiu, linia de apărare “şi eu am prieteni unguri” e cea care-ţi garantează că ăla e un xenofob odios.)
Dar nimic nu poate nega faptul că, de cum se ajunge cu trenul în zonă oltenească, încep să urce idioţi în tren, sau să coboare idioţi deja existenţi în tren.
Ieri, veneam de la Timişoara. Şi, de cum a început Dunărea, s-au băgat peste mine – că, plm, mi-am plătit locul, nu tot compartimentul – nişte idioţi siniştri, duhnind a hoit şi cu cele mai stridente voci din univers: o ţărancă mai de 50, cu vocea şmirghel, o babă de vreo 80 cu vocea piţigăiată şi ţiuitoare şi un moş de vârsta ţărăncii-fiice.
-Uite, mamă, Dunărea.
-Şi ce, e o gârlă şi atât.
-Uite, mamă, Dunărea.
(Un mod infailibil de a identifica idiotul irecuperabil şi eutanasiabil e repetarea informaţiei. În morţii mă-tii de prost sau proastă, pe asta ai mai zis-o deja.)
-Vezi, mamă, cât de mare e Dunărea?
-E o gârlă mai mare, dă ţăranca bătrână din umeri.
(Genul de pizdă care o arde superior; crede că dacă exprimă vreo mirare, o să pară mai puţin deşteaptă făcută grămadă.)
-Văleu, uite, apa e chiar sub noi, începe baba să se vaiete. Dacă ne prăbuşim?
(Eu în gând: Ar fi pe merit. Dar eu ce vină am?)
-Nu, mamă, nu ne prăbuşim, că e construit bine. Uite, mamă, Dunărea. Peste zece minute vine Porţile de Fier. Şi aia de pe malul celălalt e Serbia.
(Eu în gând: zgura mă-tii, zgura mă-tii, zgura mă-tii. Căraţi-vă dracu’, căraţi-vă dracu’, căraţi-vă dracu’)
-Şi apa asta multă unde se duce? întreabă baba după vreo cinci minute de “O să cădem” / “Ba nu, nu cădem!”
Ţăranca tânără: La Marea Neagră, mamă!
Baba: Păi uite că nu e neagră, e gri.

Au stat pe capul meu, cu mirosurile, vociferările şi tâmpeniile lor, până a dispărut Dunărea din peisaj. Mi-aş fi dorit să am la mine o mitralieră. Pentru că nu suport gândul că cretinii ăştia siniştri au drept de vot.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

12 Responses

  1. jademan says:

    Tu urăşti oamenii proşti! 😀

  2. gheorgica says:

    Ai avut noroc ca au fost doar din generatia lui CVT. Daca erau si din generatia educata de Marga,abramburica, Funeriu.. aveai tot setul 🙂 Rolul tau a fost doar de constatator.

    • Lorena Lupu says:

      asta e o prejudecată de boşorog spălat pe creier. dimpotrivă, generaţiile tinere sunt mai racordate la realitate, peste tot.

      • gheorgica says:

        Racordati la Realitatea dar nu la reteaua de apa si canalizare. Asta numesti realitate,sa popi in cor pe funeriu care se vrea acum si europarlamentar? De ce nu se duce in Franta sa-l aleaga aia daca este asa valabil si nu a fost repetent(parca este policetatzean)? Amaratii astia de care razi ca au fost marginalizati si izolati in incultura de bosorogii aia nesimtiti de care faci vorbire ii tin pe toti freaca menta din jurul tau. Asa este astia care iti fac placere acum, put a parfumuri scumpe capatate din furaciunile parintilor si bosorogilor comunisti. Ai dreptate ca au fost si sunt prosti ca ei si copii lor din politie,armata,justitie…ii lasa pe nesimtiti sa fure. Poate o sa vina vremea cand astia de ii gadili o sa iti puta a miros de puscarie. Daca te vrei valabila ca om de cultura fa ceva care sa echilibreze balanta si sa-i ridice si pe olteni sau ce or fi ei.

        • Lorena Lupu says:

          Aoleu, ce retardat eşti. Sincer. Nici n-am ce să combat în adunătura asta de tâmpenii. Nu pot decât să constat: Eşti complet şi iremediabil cretin. Şi vreau să nu mai comentezi pe blogul meu.

      • Canadezul MP says:

        Cred ca e o problema de incultura si prostie, nu de conflict intre generatii 🙂

  3. Daca intri in tarate te mananca porcii. Ce-ai cautat sa calatoresti cu trenul? Cumpara-ti autoturism care sa fie numai al tau si vei fi mai fericita!

  4. neax says:

    Nu e obligatoriu să fim toţi la fel. Poate că cei trei ţărani s-au dus la casa lor, fiind foarte buni la legumicultură, ei produc ceapa cu care îţi agrementezi salatele. Şi poate că seara, ei se delectează cu ceva scris de tine, deşi nu prea cred. La limită, nu cred că ţi-ar plăcea să trăieşti într-o lume în care toţi sunt foarte buni la scris. Piaţa muncii ar fi aiurea şi, la fel, piaţa de zarzavaturi.
    Cât despre vot, cu cine crezi că votează constant 90% dintre academicieni şi profesorii universitari?

  5. val says:

    eu sunt oltean si intr-un fel sunt de acord cu tine. Oltenia e plina de oameni prosti, rautaciosi sau pur si simplu limbuti, care te agaseaza, dar pe langa faptul ca e asa cam peste tot, oltenii au ceva special: cand te enerveaza o fac cu dezinvoltura si chiar cu o oarecare mandrie si simt al raspunderii. ei nu lucreaza cu jumatati de masura, ori te scot din sarite de-ti vine sa-i bati, ori se uita la tine fara interes, de obicei cu aroganta. chiar si ultima gaina a unui sat simte ca olteanul cand vrea sa fie al dracu, pai e! dar una peste alta, e misto ca gasesti mult material pentru scris. eu cel putin as avea vreo cateva povesti de spus. 😀 dar nu o urasc 😀

  6. Daca divinitatea te-a inzestrat cu un pic mai multa inteligenta decat pe altii, inseamna ca probabil a avut un gand cu tine. Ce pula mea ai facut tu pana acum cu inteligenta asta, pt lume, ia zi ?! Mai nimic si nu doar ca nu ai facut nimic, ci ai luat inteligenta primita ca pe un lucru firesc, care e al tau si-ti apartine de drept. Te-ai inselat amarnic… Nu asa se face, dar ma rog…. Nu-ti deschid eu capul acum, ca ai destula intelijenta, slava Domnului….. Te-as mai intreba doar atat: -ai cultivat vreun pic inteligenta asta nativa cu care te-ai nascut ? ai inmultit-o, sau te tot hranesti din ea si o consumi ? Si daca stau bine si ma uit la tine cum erai cu multi ani in urma si cum ai ajuns, atunci deduc, ca NU! Nu ai facut nimic altceva, decat sa consumi si-atat. Ai grija, ca doamna cu ”uite mama Dunarea”, a facut la fel. Asa ca, duduie . . . . .

    p.s. Is din Bulovina; nu te grabi sa tragi concluzii pripite 🙂 .

  7. dan ametitu' says:

    Sug pula.

    • Lorena Lupu says:

      Iar eu m-am cam săturat de ţopârlănismele tale meschine, ofticate, care nu comunică decât că mă urăşti cu spume. Mă doare-n cur că mă urăşti cu spume. Nu-ţi place ce scriu? Nu-mi mai citi blogul şi nu mai comenta!

      Ai ocazia să iei o decizie istorică. Te cari definitiv şi uiţi adresa acestui blog sau încetezi să latri a lăbar ranchiunos. Următorul comment mă va edifica. Dar jur: dacă va conţine o singură urmă de insultă, ai ban şi block.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading