Vârsta naivităţii

De câte ori am zis că dreptul de vot ar trebui să fie retras odată cu ieşirea la pensie, pentru că nimeni nu garantează pentru deplinătatea facultăţilor mintale ale votantului de vârsta a treia, şi aşa cum nu lăsăm copiii să voteze, deşi îi iubim, n-ar trebui să lăsăm nici bătrânii – iar argumentul meu era: ei nu mai văd imaginea în ansamblu, votează strict pe criteriul: ăla a promis mai convingător că-mi măreşte pensia, mi-am luat o imensă muie.

Deşi sunt oameni activi şi la 80 de ani, dar ăia nu-s pensionari. Sunt doar pentru că statul e bou şi nu-şi unifică bazele de date. Cetăţeanul Ion Pendulă e pensionar după 30 de ani de muncă, dar are: mic birou de traduceri / colaborări cu opt teatre / butic în spatele blocului / meditaţii cu 10 elevi pe care i-a salvat de la corigenţă, etc. Ăştia sunt activi, productivi, îşi merită şi pensia pe lângă veniturile corect obţinute – aşa cum nici banca, când îţi varsă dobânda după depozitele la termen, nu pune problema la modul: “da, dar ăsta are depozit la termen şi la vecini”. N-au legătură una cu alta.

OK, revenind: de câte ori am zis că omul care iese din sistemul productiv şi devine pasiv ar trebui eliminat de la vot, m-au înjurat toate găştile cu care interacţionez, şi mi-au zis că-s o nemernică fără sentimente. Dar dau un exemplu concret.

Sectorul III. Pesedelul Robert Negoiţă i-a îmbrobodit pe bătrânii naivi cu o poveste de genul: “Dacă mă alegeţi, pensionarii vor fi scutiţi de taxa pe transportul gunoiului.” Chestie despre care şi un copil de 3 ani ar fi putut spune că e bullshit, pentru că preţul căratului e unul şi bun, şi dacă ierţi 30 % din populaţie, asta presupune să redistribui costurile la 70%  din populaţie – exact ăia în putere, care încă au erecţii sănătoase să-ţi fută mama, dacă faci una ca asta. Şi, evident, taxa a rămas aceeaşi.

Şi bătrânii: “Păi să ne prostească în halul ăsta!” Exact în halul ăsta. Pentru că nu aveţi legătură cu viaţa de zi cu zi şi aţi regresat la naivitatea copiilor de 4 ani. De aceea cred eu că dreptul de vot ar trebui să excludă nu doar bătrânii, ci toate categoriile sociale neproductive. Nu contribui la bugetul statului, nu iei decizii legate de destinul comunităţii. Aşa văd eu lucrurile.

Acum spuneţi-mi şi voi că-s o nemernică fără sentimente.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

11 Responses

  1. uglybadbear says:

    esti de-a dreptul mitt romney 🙂

    • Lorena Lupu says:

      nu. n-am zis să li se retragă protecţia socială, gratuitatea îngrijirilor medicale, a transportului public şi etc.

      am zis să li se retragă dreptul de a lua decizii. îi îngrijim cu dragoste, dar nu-i lăsăm să ne fută vieţile.

  2. cel mult o “nemernica” revoltata 🙂

  3. stressat says:

    Mda, se poate discuta, dar doar după retragerea drepturilor cetățenești ale retardaților mintal și analfabeților! Și, după cum ai repetat: ”dreptul de vot ar trebui să excludă nu doar bătrânii, ci toate categoriile sociale neproductive”, n-am chef ca toate pirandele, aifonii și pardaianii să-mi decidă soarta!!!

    • Lorena Lupu says:

      dacă aifonul are job şi contribuie la bugetul statului, ba da. eu am iphone. din salariul meu, îmi cumpăr exact ce vrea pula mea. comentarii?

  4. neax says:

    Exemplul 1. Bătrână care a suferit toată viaţa şi sub toate regimurile, cel comunist oferindu-i aşa: un avort forţat ca nevastă de duşman al poporului, dat afară din a doua facultate, la schimb cu primirea unei slujbe de ajutor de excavatorist la Medgidia (pe care a pierdut-o când secretarul de partid al judeţului a venit după program şi a găsit-o acolo ungând nişte piese la excavator. A întrebat-o cine e şi ce caută după program şi ea l-a rugat frumos să se legitimeze, că ea e la locul ei de muncă şi nu ştie cine era acela). Şicane infinite la obţinerea unui post după ce a terminat a doua fac. şi şi-a luat doctoratul. E un roman întreg. În fine, acum ar vota orice pesedeu, dar nu pe Băsescu.
    Exemplul 2. Bătrână greco-catolică, din Ţara Moţilor, persecutată religios, a avut un fiu care a murit la vreo 55 de ani şi care a fost scos de la catedra din Politehnică prin uneltirile mafiei securiste. A ajuns director de reprezentanţă de firmă olandeză şi a continuat să aibă de furcă cu mafia lui Iliescu-Năstase. L-au băgat în pământ. De referendum, bătrâna s-a dus la prima oră să-l dea jos pe Băsescu.

  5. neax says:

    Chiar asta voiam să dovedesc.

  6. neax says:

    Mi s-a întâmplat să rog persoane bătrâne, care zic că-şi iubesc copiii şi nepoţii, să voteze cu gândul la ei, pentru viitorul lor, nu cu gândul la pachetul de mălai aruncat peste gard. Au fost total refractare.

  7. redrake says:

    Eu vreau teste de IQ inainte de intrarea la vot.

  8. kakapharmacon says:

    trebuie interzis dreptul la vot tuturor cetatenilor care nu au peste 1,90 inaltime, pentru ca nu pot vedea peste capetele celor din fata, aaa si sa nu uit si biciclistilor bineinteles, si ochelaristilor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading