Wow

Comentariile de la postul anterior şi toată afecţiunea care a venit valuri-valuri mi-au amintit de copilărie.

Ştiţi, maică-mea era divorţată, îl ura pe taică-miu care o neglijase şi o înşelase cu o curvă penală şi-şi descărca ura asta asupra mea. Mă futea la melodie zi şi noapte, pompa tone de agresiune în mine.

Şi, la un moment dat, după nişte ani în care mi-am dorit să mor, am făcut apendicită şi am ajuns la urgenţă, la spital, m-au operat repede şi, până să apuc să sun acasă, eram deja sub perfuzie. Pe atunci nu existau mobile, şi o infirmieră a sunat de la telefonul cu fise din holul spitalului, să anunţe că eram cu un apendice mai uşoară.

Maică-mea a venit într-un suflet, realmente disperată.

Ea: De ce nu mi-ai spuus nimic???
Eu: Pentru că nu presupuneam că ţi-ar fi păsat.
Ea. Ce tâmpenii vorbeşti. N-aţi ştiut niciodată să-mi apreciaţi sacrificiul etc. etc.

Şi a revenit la răcnetele ei obişnuite, eu la surzenia selectivă, şi fiecare la pizda mă-sii. Şi mă gândeam la momentul precedent de disperare, care fusese real. Şi mă întrebam aşa, visător: Ce rost are atâta dragoste, dacă n-o arăţi niciodată, iar eu mă simt mereu cel mai detestat copil din lume, în preajma ta?

Sincer, m-aţi făcut să mă simt ca în acel scurt moment în care am constatat că maică-mii de fapt îi pasă.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

73 Responses

 1. pierre says:

  Apuca’te de pula si trage. Vezi sa nu te ranesti.

 2. Cosmin s says:

  @lorena: da scuza-ma… Presupun ca acum trebe sa si declar iubire eterna si neconditionata ca sa aiba si asta subiect de a juisa…. Scuze ca am dat-o in d-astea dAr nu m-am putut abtine…. :)) sper ca ramane sa ne vedem asa cum am discutat pe privat 😉 :)) cA sa se bucure si puricii :))

 3. Cosmin s says:

  @ pierre: am o dilema tu asa crezi ca futi sau doar ai orgasm cand esti smecher pe net? Vrei sa postez ip- ul tau aici? Cu tot cu datele de contact?

 4. ia, postează-l. pe bune, chiar vreau să văd cum ghiceşti tu ipuri de trolli după profunzimea privirii avatarului.

 5. Cosmin s says:

  Lucrez la asta…. Daca nu reusesc in doua ore inseamna ca nu pot…. Si ma voi duce inapoi sub piatra mea ….

 6. Cosmin s says:

  Mda, nu am reusit…
  Toate bune! Eu caut o piatra.

 7. Dan Puric says:

  Amin! Te-a bătut Atotputernicul, vezi? Şi-a bătut pula de tine. Fantastic!

 8. Cosmin s says:

  Stii ca tu erai porcu de hranit? In rest da eu m-am laudat si am luat-o in palma…. nashpa mie dar tu cum de ai capatat iar glas abia cand am sfevlit-o eu?

 9. Dan says:

  @Lorena Lupu: Ştiţi, maică-mea era divorţată, îl ura pe taică-miu care o neglijase şi o înşelase cu o curvă penală şi-şi descărca ura asta asupra mea.
  ============
  Gata, am aflat de unde curge valul de ură. Ceva tot se întamplase. Puteam să jur.

  Ce să zic… lucrurile astea nu se vindecă niciodată. Vei urî în continuare pentru o vină care nu-ți aparține. Iar când părinții își descarcă ura asupra copiilor consecințele pot fi dezastruoase. Șansele ca aceștia să-și mai clădească o familie sunt egale cu zero. Șansele ca aceștia să fie fericiți sunt egale cu zero. Ok, acum chiar că am plecat de pe blog 🙂

 10. care val de ură, prostule? faptul că fut în gură ocazional câte un prost incapabil de comunicare n-are nici o legătură cu ura. pur şi simplu, sunteţi proşti şi enervanţi, drept care vă meritaţi bocancul în gât.

 11. Dan says:

  Nu fuți ocazional. Fuți tot ce mișcă. Și dacă nu mișcă îi dai un ghiont. Haide, Lorena! Ce naiba, ești o persoană inteligentă! E elementar, cred că și un student în primul an la psihologie știea despre ce e vorba.

 12. :))) wow. parcă ziceai că te-ai cărat. ce cerşetor lamentabil de atenţie şi crampon penibil eşti.

 13. Dan says:

  Mă cărasem și nu prea, pentru că nu lămurisem încă problema. Acum lucrurile încep să prindă contur. Nu voi mai posta în alte locuri decât cele care se referă la mine. Iar dacă nu vor mai exista postări care să mă aibă în vizor nu voi mai comenta. Ce am avut de aflat am aflat. Nu mai am alte curiozități.

 14. da, băi. iar activezi butonul “scenarita”. presupun că ar fi o stupizenie din partea mea să te rog să-ţi bagi scenariul pavelcoruţian înapoi în paporniţă şi să plictiseşti la alte mese cu aptitudinea ta de a detecta teoria conspiraţiei în plăcuţele de înregistrare ale maşinilor care trec pe stradă.

 15. Dan says:

  Lorena, teoria asta a conspirației despre persoanele abuzate emoțional în copilărie e mai veche. Face parte dealtfel dintr-o masă mai largă de teorii, există răspândite pe tot pământul facultăți de profil iar cei care le absolvă poartă numele de psihologi și se ocupă pe cât posibil cu asemenea lucruri. Coruț se ocupă cu altceva. Nu confunda lucrurile.

  Apropo, dacă vreun prieten de pe blog se ocupă cu psihologia poate ne lămurește mai bine. Că pe mine mă crezi mai puțin, din moment ce mă clasezi la coruțieni.

 16. să nu confundăm facultatea de psihologie cu oamenii care se folosesc de reputaţia ei ca o scuză pentru a-şi propaga delirurile. e ca şi cum am confunda medicii cu vracii.

  dar, gata. ai cerşit suficientă atenţie cu talentul ăsta al tău de a bate câmpii profetic. te rog frumos, lasă-te şi lasă-ne. vizitează-l pe unul dintre psihologii menţionaţi mai sus, va avea lucruri interesante de spus despre nevoia ta de a vedea lucruri cu ochi deschişi şi de a-ţi proiecta asupra altora fanteziile.

 17. Dan says:

  Mai exact care sunt delirurile? Că am definit aroganța ca simptom al unei traume (vezi discuțiile purtate anterior)? Că am bănuit o traumă și până la urmă s-a dovedit că există una? Păi astea nu sunt fantezii. Chiar tu ai spus că există o traumă. Eu doar am bănuit. Și nu e fantezie, e o chestie elementară. O știe toată lumea. Mă rog, probabil în varianta comestibilă, nu în termeni de specialitate. Unde sunt fanteziile?

 18. ce prost eşti, omule. ce infinit de prost eşti.

  nu ai auzit în viaţa ta de sens figurat. creierul tău neted pricepe doar enunţuri de tip “ana are mere” şi atât.

  eu, prin postarea cu aroganţa, explicam simplu diferenţa dintre infatuare stupidă şi încredere în forţele proprii. dar neeaa, degeaba ţi-a explicat jumate de comentărime cum stă treaba, tu le delirai pe ale tale.

  dar demagogia penibilă de tip aroganţa-e-rea nu te-a împiedicat să dai o labă infatuată de tip “oh, ce valuri am stârnit”, când am avut eu o seară în care m-a târşâit peste măsură prostia voastră agasantă şi hărţuitoare.

  aşa cum, prin “fut tot ce mişcă”, mă refeream strict la modul meu de a pune mereu punctul pe “i” şi de a trage întotdeauna la ţintă. ca şi în cazul tău. ţi-am citit de la primele comentarii profunda incapacitate de comunicare şi nevoia de a face profeţii despre om, aşa, bombastic şi demagog, să-i cerşeşti atenţia. asta nu înseamnă că te urăsc. înseamnă, pur şi simplu, că te găsesc agasant, dar şi demn de milă. cât de singur şi de ignorat trebuie să fie cineva, să-şi găsească preocuparea de prooroc al bloagelor?

 19. Dan says:

  @Lorena: eu, prin postarea cu aroganţa, explicam simplu diferenţa dintre infatuare stupidă şi încredere în forţele proprii.

  Postarea ta a avut ca reacție acei imcompetenți care-și pierd prețiosul timp explicându-ți cât ești de arogantă. Tu lor le-ai răspuns, despicând firul în patru pe blog, cu siguranță nu de față cu ei. Ca o paranteză am aflat de blogul tău tocmai de la o asemenea persoană, coleg de condei, care-ți făcea un portret deloc măgulitor pe blogul său. În postare ai încercat să atenuezi situația, să o maschezi, dar discuția despre pișabili/nepișabili a scos la iveală ce trebuia. Eu nici măcar nu te-am acuzat de aroganță, ca alții, ci doar am fost curios să aflu motivul ei.

  @Lorena: să-i cerşeşti atenţia.

  Nu. Dacă era de atenție îmi făceam un pic de reclamă, îmi adunam oameni pe blog, băgam o adresa de mail, un id de mess. Nici vorbă de atenție. E o leapșă. Am găsit portretul tău pe blogul cuiva – condeier ca și tine – și mi-am zis: Wow, asta trebuie încercat! Primul contact cu blogul a fost copleșitor, acel Fut tot ce mișcă mi s-a părut fabulos. E atât de greu de înțeles? Ceva plutea în aer, ceva trebuia aflat.

  Și am aflat. NU e vorba de atenție.

  @Lorena: înseamnă, pur şi simplu, că te găsesc agasant, dar şi demn de milă.

  Mulțumesc, dar nu-i nevoie, eu am avut o copilărie ok.

 20. Dan says:

  Fuck, acu’ chiar că am devenit incoerent. E 4 fără un sfert, ce pretenție să mai am?

  1. Un coleg de condei te-a descris pe blog, eu mi-am zis să văd ce e cu treaba asta.
  2. Am intrat pe blog și m-a izbit o senzație de ură, de încrâncenare, de dispreț.
  3. Am presat să aflu motivul ascuns (probabil traume în copilărie).
  4. Am aflat, am plecat.

  NU bănuiam că voi stârni un tsunami pe blog.

 21. pierre says:

  Cosmin s, baietelule, nu o ard anonim pe bloguri ca sa fut, doar ma distrez cu labis de’alde tine. Intelegi vreo ceva?

 22. Cosmin s says:

  Eu am priceput….

  Macar un banc:

  Vulturul si leul erau in avion, trece stewardesa, vulturul: papusa eu sunt smecher da-mi o votca, tipa se uita la el si ne avand chef de scandal ii aduce o votca, vazand si ursul faza cere si el o votca ca si el e smecher…. Stewardesa enervata apasa pe un buton si ambii sunt catapultati din avion… In aer vulturul bandu-si linistit vodca dand din aripi se uita la ursul cazand:
  Daca nu stii sa zbori.. De ce faci pe smecherul….

 23. Cosmin s says:

  @lorena: scuze. ip-ul se poate afla doar ca nu pot eu acum. Faptul ca am lasat impresia ca l-as primi de la tine este gafa mea. Scuze!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger