Zece chestii de care nu sunt de vină feministele

Dacă articolul de ieri al lui Radu, și reacțiile de la edgelorzi, au demonstrat un lucru, acela e faptul că au apărut alt righții, bine mulțumesc, și în România. De unde, actually, nu plecaseră niciodată. Doar că înainte se numeau simplu, bătrânește, mârlani.

Dușmanul lor comun nu e reprezentat de opțiunile lor stupide de viață, de modul execrabil în care se poartă cu alții și de lipsa oricăror orizonturi intelectuale, ci de feminism. Feministele, cu bretonul lor, tatuajele lor și pisicile lor, îi țin pe ei departe de fericirea vieții.

Care e aia?

N-ar ști să-ți spună. Esențial e că nu se poate de feministe.

Evident, problema e falsă. Pentru că, în general, feministele se apucă să țipe în secunda în care cineva a făcut deja o măgărie. Ca în cazul lui Vlad și al Marei. Chiar presupunând că un 30% din articol era emoție de umplutură, restul de 70% nu s-ar fi scris dacă treburile acelea nu s-ar fi întâmplat.

Să trecem așadar în revistă zece aspecte din viața incelului de care chiar nu sunt de vină feministele.

1. Nu feministele te țin ignorant. 

De când te știi, n-ai deschis o carte. Părinții au încercat să te convingă, să-ți explice că lectura îți lărgește orizonturile, că vezi viața din alte unghiuri, că poți înțelege că există universuri paralele pe care singur nu le-ai fi imaginat niciodată, că sunt atâtea lucruri fabuloase de descoperit în istorie, în alte civilizații, în alte culturi, că e trist să te limitezi la a mânca, a te defeca și a dormi.

Tu, nimic.

Apoi, într-o conversație, nu știi să legi două cuvinte, și te miri de ce nu se uită nimeni la tine. Nici bărbați. Nici femei.

Nu, nu feminismul e de vină, ci realmente faptul că nu ai nimic de spus.

2. Nu feministele te țin leneș. 

Înainte, o dată cu adolescența, începea ucenicia. Un fel de internship de meșteșugari. Copiii se duceau ca elevi / ucenici pe la diverși meșteri, învățau meseria, apoi își deschideau propriul atelier, sau magazin, sau ce formă de mic business era acela; dacă erau foarte buni, meșterul îi păstra și le lăsa atelierul lui.

Niciodată, adolescența nu a fost așa un prilej de nefacere de nimic și de revoltă că universul nu-ți dă nimic.

Universul nu-ți dădea nimic nici înainte. Dimpotrivă. Dacă erai sărac și amărât, tații de fete se uitau la tine chiar mai disprețuitor decât fiicele lor azi, iar lor nu ai fi avut tupeul să le-o servești pe aia cu materialismul, că-ți rădeau una de făceai ploaie de dinți pe jos.

Pe scurt, și atunci, ca și acum, era problema ta să-ți găsești o potecă și un rost în viață, iar dacă nu le aveai, îți luai mumu exact ca acum.

3. Nu feministele te țin inadecvat. 

În general, te bagi în seamă pe stradă cu cele mai inoportune remarci sau începi să suni în mesageria de Facebook a unui om pe care nu-l cunoști.

Și nici nu ai minimul bun simț să te informezi un pic legat de omul pe care-l deranjezi, să știi cine e și ce face, deși informația e acolo și e publică. Vezi o poză și încerci să-l tratezi pe omul ăla ca pe suma a două țâțe și un kur.

Pentru un om care a făcut diverse lucruri în viață, acest tip de abordare este de-a dreptul o insultă. Află cu cine stai de vorbă și bagă-te în seamă cu temele făcute. Așa îți vei lua cu 60% mai puțin sictir și pașol na turbinca.

Și în loc să urli: plm, feministele astea rele – fapt care, te asigur eu, nu va înduioșa cu nimic un om care muncește 12 ore pe zi să fie unde este – înțelege o idee simplă. Și anume: un om care nu te cunoaște nu-ți datorează nici timp, nici răbdare. 

4. Nu feministele te țin neîngrijit. 

Realitatea situației e că mulți inceli sunt tributari filosofiei “eu sunt bărbat, deci nu contează cum arăt, merge oricum”.

Poate îi merge unuia care e multimiliardar şi e mereu gata să găsească oportuniste, indiferent cum arată. Tu însă nu eşti ăla şi, ca să reţii atenţia altora, trebuie să te remarci în mulţime.

Preocupă-te de aspectul tău fizic, de igienă, de îmbrăcăminte, de îngrijirea personală. Astea pot adăuga lejer două puncte pe o scară de la 1 la 10, oricui.

5. Nu feministele te ţin fixat în mentalitatea de prădător. 

Poate că cea mai sinistră tâmpenie care a descins de pe siteurile de pickup e noţiunea de friendzone percepută ca ceva negativ.

Că dacă ai prieteni femei, eşti un pămpălău şi un fraier.

De aceea, la ora asta, un gay obişnuit are de 70% mai mult succes social decât tine. Pentru că el nu vede femeile ca pe ceva care trebuie prădat, supus şi forţat să stea capră, ci ca pe un aliat natural, iar amiciţia cu femei nu are nici un fel de dramă de genul: asta ar trebui să-mi ofere şi sex, dar nu mi-l oferă.

Cum am zis mai sus, nimeni nu-ţi datorează sex.

Extrage-te din mentalitatea de prădător, fă-ţi prieteni bărbaţi şi femei, ieşi în diverse contexte şi, la un moment dat, cunoşti şi pe cineva care te va găsi atrăgător, pur şi simplu.

Cu cât tratezi femeile doar din unghiul prădătorului, cu atât ele se aricesc mai tare la tine. Şi e firesc.

6. Nu feministele te ţin acritură. 

E uşor să abordezi 400 de muieri pe noapte, alea să se prindă că vrei să dai o bucă rapid, să te ignore sau să te ia la perpulis, şi tu să te ciufuţeşti foarte tare.

Şi să ai impresia că problema e la ele, nu la tine.

Dar trebuie să înţelegi: oamenii devin generoşi cu timpul lor când văd o miză. Când văd de ce are sens să îţi aloce ţie, of all people, respectivul timp.

Dacă tu cari cu tine, perpetuu, acreala a mii de refuzuri din partea unor oameni care nu te cunosc şi cărora le-ai pus problema greşit, intri în ceea ce mie îmi place să numesc “cercul vicios al nef***rii”. Adică: nu cât devii mai scârbos, cu atât nu f***, şi cu cât nu f***, cu atât devii mai scârbos.

Fii relaxat, glumeţ, vesel, cu bărbaţi şi femei, şi vei vedea că şi aceştia se vor relaxa şi înveseli în preajma ta.

7. Nu feministele te ţin pasiv. 

Şi aici o să îţi dau un exemplu al unui cuplu pe care îl cunoscusem.

Ăsta nu avea nici o iniţiativă. Era ca un lemn: unde-l puneai, acolo stătea. Nu-i trecea prin cap nici cu slujbe ceva de genul: am putea să facem cutare. No, sir. Mobilă şi durere.

Gagică-sa s-a prins relativ repede, dar pentru că îl iubea, a vrut să facă relaţia să funcţioneze şi aşa. Dădea ea telefoane, organiza lucruri, stabilea treburi.

Apoi, ăla s-a supărat fleaşcă de faptul că nu e lăsat să fie alfa şi s-a mutat… of all places, înapoi la mă-sa.

Ia iniţiative deştepte şi cu rost. Te asigur că, dacă vor avea sens, toată lumea, sau o parte semnificativă din lume, va aprecia şi va zice: Uite, mă, Gicu a încetat să fie mobilă şi durere.

Câtă vreme tu nu faci nimic, nu produci nimic, nu iniţiezi nimic, nu lansezi nimic, lumea nu va vedea potenţial în tine. Şi nu feministele sunt de vină, ci tu.

8. Nu feministele te pun să faci diverse măgării de prost gust. 

Când se iau feministele de câte unul, de obicei e pentru ceva ce a făcut. Că a bătut-o pe una, că a insultat-o, că i-a pus numărul pe siteuri de escorte, că a început s-o frece la icre la 3 noaptea, şi aşa mai departe.

Nici un rant feminist nu a fost vreodată de genul: “Uite-l pe Gigel, ce harnic îşi vede de treaba lui!” sau “Uite-l pe Vasilică, ce normal merge pe stradă, fără să se benocleze aiurea!”.

Nu e greu să fii un om decent şi civilizat. Fii unul, şi nici o feministă nu va avea ce să-ţi reproşeze.

9. Nu feministele te ţin neserios. 

Şi aici mă uit la voi, ăia care promiteţi marea şi sarea, şi daţi ţepe. Mai ales în business. Mai ales acolo unde partenerul de business şi-a făcut partea lui de treabă cu vârf şi îndesat.

Dacă încalci o promisiune, o să-ţi iei mumu, şi nu pentru că eşti bărbat, ci pentru că oamenii care oferă implicare şi seriozitate aşteaptă implicare şi seriozitate. E simplu.

10. Nu feministele te pun să te dai mare fără motiv. 

Mă uit şi pe Jezebel, care e cel mai mare site feminist de pe net. Comentează destui bărbaţi. Câtă vreme folosesc un ton normal şi educat, sunt trataţi foarte frumos.

Apoi mă uit la siteuri alt right. Unde mai intră câte una. Şi de cum spune, politicos, că mojiciile din câte un articol se aplică poate la un 5% din femei, tabără instant tot sausage festul peste ele şi încep s-o porcăie cu toată încrâncenarea şi acreala de masculi nef***, fără ţintă şi scop în viaţă.

E de mirare că nu doar feministele, ci orice om normal, cu o coloană vertebrală, se detaşează instant şi se revoltă în faţa unei astfel de atitudini?

Eu zic că nu.

Iar dacă ţii cont de aceste zece subpuncte, şi încetezi să mai fii biomasa aia infinit de toxică şi de detestabilă care se înscăunează peste nervii altuia ca impozitul pesedist pe om, te asigur că nici o feministă nu va avea vreo problemă cu tine.

Foto: pixabay.com.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger