100.000 de vaccinați pe zi

Remarc un trend care, pe când încă mai aveam idealism, m-ar fi indignat la culme. De cum apare o știre cu noi morți, cu număr de infectări, cu secții ATI aglomerate, hopa în comentarii și armata lui Antivax, cu insulte, injurii, și acea reacție cinică de haha. Oameni care râd de moartea altora.

Oricât de mult ai fi plătit ca postac, să dai haha la o știre despre moartea cuiva e incalificabil.

Și sunt atât de mulți lătrăii ăștia agresivi și analfabeți, atât de prezenți pe social media, încât ai crede, auzindu-i și citindu-i, că s-a tâmpit definitiv toată populația țării.

Apoi, vin datele de la centrele de vaccinare. 100.000 de noi vaccinați în 24 de ore.

Desigur.

O grămadă de păreriști de pe social media acuză guvernul că nu a izbutit să comunice despre vaccin. Iar eu țin să-i contrazic. E adevărat, guvernul de acum a dat-o de gard în multe moduri, dar cel puțin în privința vaccinului, comunicarea constantă a fost întotdeauna acolo. Informațiile au fost mereu disponibile și ușor de accesat. Materialele erau la un click distanță.

Numai că, dată fiind noutatea vaccinului – boala însăși e una nouă, nu aveai cum s-o prevezi în globul de cristal și să inventezi tratamente pentru ceva ce nu exista – s-a umflat tărâța ambiției și a încăpățânării în toți conspiraționiștii cu ștaif și a început să curgă propaganda rusească. Amuzant, Rusia însăși e până peste cap, cu 8.000.000 de bolnavi și 1.000 de decese pe zi, semn că există totuși o karma și culegi ceea ce semeni. Din cauza aberațiilor conspiraționiste, vaccinul a fost politizat și etichetat cu “progresism” (îmi ies bube când aud acest cuvânt, inventat de ţărănoi tradiţionalişti care încearcă să vândă mentalitatea lor retardată drept normalitate) şi o grămadă de oameni au ajuns la urgenţe.

Ummm, nasol moment.

Dar, după ce au început să le moară pe bandă rulantă cunoştinţe, vecini, membri de familie, şi să nu mai fie loc în morgă, subit le-a venit mintea la cap românilor şi s-au dus grămadă la vaccinat.

100.000 de persoane pe zi.

Oameni imuni la campanii de informare, pentru că “las’ că ştim noi mai bine”. Imuni chiar la pomana aia de cinci vouchere, echivalentul a 100 de lei, cu care s-a încercat motivarea foştilor clienţi de paporniţe cu făină şi ulei. Oameni care, în parte, deplâng regimul comunist, care i-ar fi adunat în autobuze fără să clipească şi i-ar fi dus în turme la vaccinare. Oameni care nu ştiu să gestioneze corect libertatea individuală şi o înţeleg drept libertate de a abuza, şi au nevoie de o cizmă în gât să se comporte într-un mod eficient şi util şi lor, şi altora.

Oameni care guiţau gălăgios despre cum nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării, chit că nu-i obliga nimeni la nimic, şi tot ce se încerca era să li se explice frumos, raţional, de ce e important să-ţi protejezi sănătatea.

De ce a fost nevoie să moară atâţia oameni nevinovaţi să ajungem aici şi nu s-a putut cu binele şi cu argumente raţionale?

De proşti.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

  1. ana says:

    Din ce vad prin comentarii, multi oameni care au tot amanat si au dubii acum spun ca vreun medic le-a spus ori ca nu recomanda vaccinul, ori ca le interzic, ori ca nu garanteaza nimic… de obicei medic de familie, astia sunt cei ramasi la urma la rezidentiat, dar care de nevoie au cam invatat sa fie prietenosi cu pacientii si astfel sa para de incredere

  2. Cristi R. says:

    Eu susțin vaccinarea obligatorie. Așa cum nici un guvern nu întreabă cetățenii cât impozit ar vrea să plătească fiecare, tot așa nimeni nu ar trebui să aibă opțiunea să refuze un vaccin care l-ar împiedica să transmită un virus contagios în populație. E o problemă de siguranță națională și e simplu: ai termen 1 săptămână să te vaccinezi de bună voie. După o săptămână, dacă te prind pe stradă nevaccinat, te amendez să te usture și te conduc la secție unde te așteaptă o asistență cu acul pregătit. Nu ai decât să trăiești izolat în creierii munților dacă nu îți convine, dacă vrei în societate trebuie să te supui. Dar vrăjeala asta care se practică la nivel mondial cu “nu te oblig, dar încerc să te conving mituindu-te sau condiționandu-te să…” este cea mai ipocrită și grețoasă abordare. Păi dacă Gigel o închide pe Verginica în pivniță și îi spune: “eu nu te oblig să te fu… cu mine, dar nu mai ieși de aici până nu o faci de bună voie”, ceea ce rezultă se numește viol după părerea mea, iar nu sex liber consimțit. Și încă o observație: au tăbărât toți pe nevaccinați că ăștia sunt inamicii publici numărul 1. Sunt, în mare măsură, dar dacă tu te vaccinezi ca să poți să pleci în vacanță în Grecia și după aceea te consideri invincibil și nu mai porți mască pentru că te doare în bască de cei din jur, chiar dacă există posibilitatea să mai transmiți virusul, nu ești cu nimic mai bun decât cei pe care îi consideri needucați și iresponsabili. În rest, noi să fim sănătoși!

  3. Morbo says:

    daca citesti The Guardian, de exemplu, o sa vezi ca se refera la ei insisi si la ai lor ca progresisti. AOC, de exemplu, e numita foarte non peiorativ progresista, inclusiv de ea insasi. Poate voiai sa zici neo marxism…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: