Vacanță, măi Câmpene?? Vacanță?

Dacă s-ar practica responsabilizarea prin tribunale a politicienilor pentru decizii inepte și în România dodoloață, sinistrul educației, Sorin Câmpeanu, și-ar suna acum disperat avocatul să/i inventeze o strategie sofisticată de apărare, pentru toate cazurile de copii grav bolnavi, respectiv decedați de covid DIN VINA LUI. Într-o țară civilizată, cu cetățeni care-și cunosc drepturile, toți părinții copiilor menționați mai sus l-ar da în judecată, pentru că încăpățânarea lui bovină de a ține școlile deschise fizic când România trecea prin cea mai cruntă etapă a pandemiei a fost plătită cu sănătatea și viața copiilor.

De ce nu a vrut să lase școala online?

Răspunsul a fost de o stupizenie uluitoare: Pentru că se duc cu părinții la mall.

De parcă în școala online nu s-ar face prezența, și profesorul nu ar putea vedea de unde se loghează elevul și ce are în fundal.

Sinistrul pusese semnul egalității între școală și mall, de zici că mallul deschisese catalog școlar și punea absențe elevilor, sau ceva. Eventual îi și punea să cânte imnul la intrare, cum se făcea la școală în vremurile bune, când eram săraci, n-aveam de niciunele, dar ce p ni se scula.

Când asociații de părinți au încercat să-i atragă atenția că pune vieți de copii în pericol, și a și făcut un happening ușor morbid cu sicrie de copii, i/a luat la mișto că fac gălăgie pe social media. Admit, Mi s-a părut morbid momentul, dar prin prisma sutelor de decese din ultimele zile, am început să-l văd în lumină nouă.

Tot ce cereau asociațiile de părinți era mutarea școlii în online. Pentru că virusul nu circulă cu wi-fi și nici cu fibra optică. Nici măcar cu cablul de modă veche care pornea din router și ți-l băgai tu în găurile aferente. Ale computerelor și laptopurilor.

Nuu, că nu se poate, nuu că nu se aprofundează materia, nu, că se duc elevii la mall.

Și care e soluția lui?

Vacanța.

Da, serios. Copii au vacanță din 25 octombrie.

Cum rămâne cu obiecția aprofundării materiei? Lasă c-o vor aprofunda când vor sta acasă, în vacanță, fără teme și sarcini zilnice propuse de profesori.

Cum rămâne cu mersul la mall?

Clar îl vor evita acum, când, în vacanță fiind, nu au ceva mai bun de făcut.

De ce să le asiguri o continuitate a educației, când poți scoate din ei noua generație de idioți utili?

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Andreea_A says:

    Buna. Au dat vacanta pentru ca daca treceau copiii in online din motive de covid erau obligati sa plateasca parintelui care sta in concediu cu copiii (nu toti lucreaza de acasa sau au bunici, bone etc sa ii ajute) pentru cele doua saptamani 80% din salariul mediu pe economie.

    Acum au declarat vacanta asa ca statul nu trebuie sa dea un sfant nimanui. Simplu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: