Mitul pilulei roșii și al femeii submisive

Vă povesteam că, prin 2014 – 2015, bărbații respinși de femei pentru că nu aveau nimic de oferit au început să facă haite pe forumuri și site-uri și s-au autointitulat pompos “manosfera”. Căutând motivele respingerii, evident că nu l-au identificat pe principalul, şi anume, faptul că majoritatea femeilor nu au ce se să piardă timp cu loseri şi, dacă nu sunt lucrătoare sexuale, nu au de ce să împartă păsărică de caritate la toţi milogii, şi au decretat: problema e la femeia modernă, “că a pierdut contactul cu adevărata ei natură” (probabil, spălarea pe creier seculară care le făcea să se creadă cetăţeni de rangul al doilea, să încaseze bătaie, umilinţă şi lipsă de respect doar pentru că societatea era astfel aranjată încât adevărata dovadă a validării sociale ca femeie consta în a fi nevasta unuia, iar tu munceai să menţii asta cam cum munceşte un sclavete de corporaţie să rămână angajat. Cu diferenţa că sclavetele de corporaţie primeşte un salariu, iar nevasta eroină, doar faptul că nu o bârfeau vecinii la fel de tare ca pe “femeile uşoare”.

OK. Deci, această “adevărată natură” e o spălare pe creier, cum am spus. Adevărata natură a femeii eliberate de clişee e adevărata natură a oricărui alt om: cu cât faci ceea ce îţi place, cu cât te perfecţionezi în a face ceea ce îţi place, cu cât obţii mai mulţi bani şi mai multă influenţă, cu atât eşti un om mai împlinit. Da, ok, dacă întâlneşti o persoană care să te completeze, e minunat, dar nu indispensabil. Da, dacă legi câteva prietenii pe care să te poţi baza e minunat, dar nu indispensabil.

Problema cu forumurile acestea de labagii toxici care nu îşi asumă indezirabilitatea şi decretează că “au luat pilula roşie” când le pretind unor femei care nu le datorează nimic “să fie submisive”, strict pe bază de deţinere de păsărică este în INFLUENŢA PE CARE O EXERCITĂ ASUPRA PUŞTANILOR.

Intră copilaşii lipsiţi de experienţă, află de la rataţii ăştia jenanţi că femeile ar trebui să fie umile şi supuse şi să-şi asume o poziţie de inferioritate, şi le place. Cui nu-i place o doctrină care te decretează superior fără să fie nevoie să depui un efort cu care să câştigi numita superioritate? De aceea au atâta succes religiile – care îi decretează superiori pe adepţii lor şi-i enable să vorbească de sus altora. De aceea are atâta succes naţionalismul. Eşti superior doar pentru că eşti român. Nu e ca şi cum te-ai născut polonez şi a trebuit să munceşti din greu, să devii român. E un dat oarecare, random, pentru că s-a nimerit să te naşti pe aici. Dacă te năşteai nişte sute de kilometri mai încolo, erai ungur şi înjurai românii. Dacă te năşteai un pic spre sud, erai sârb şi înjurai pe toată lumea.

Problema mea când copilaşii lipsiţi de experienţă şi degrabă seduşi de BS-ul inferiorităţii femeii intră pe aceste forumuri este că se formează o nouă generaţie de masculi misogini, toxici şi abuzivi, iar generaţiile noi de fete şi femei se văd obligate să reia lupta pentru dreptul lor la o viaţă liberă şi la egalitate de şanse de la zero. Egalitate de şanse de care eşti văduvit în mare măsură, când şi piaţa muncii este infestată de idioţi misogini de genul.

Azi, am văzut la un prostănac din lista mea aceleaşi clişee de manosferă, regurgitate inept, în aplauzele altor maimuţe. Nu voi da numele prostănacului. Un gigel de vreo 20 şi ceva de ani, absolut neremarcabil din toate punctele de vedere. Nu-i dau numele, pentru că nu merită el individual atenţia. Şi problema mea nu e cu el. Încă un prostănac influenţabil care perpetuează idei toxice pentru că atâta poate şi atâta face.

Dau aceste clişee pentru

a) a avertiza femeile legat de acest tip de indivizi. Cu care nu pierzi timp. Cum vine unul să-ţi spună că ar trebui să fii submisivă, că aia e adevărata ta natură, că trebuie să fii frumoasă şi să zâmbeşti frumos, jbang, block all over. Trebuia să fii aşa şi pe dincolo când boul te ţinea acasă şi te întreţinea. Dacă tu te întreţii singură, ai dreptul să fii exact cum eşti, iar dacă boul vrea ceva de la tine, să mediteze ce are de oferit să echivaleze.

b) a avertiza bărbaţii cu bun simţ şi aşteptări realiste că nu, manosfera is NOT the way to go, că nimeni nu îţi datorează submisivitate, timp şi atenţie by default, pentru simplul fapt că a tras “păsărică” la loteria genetică şi că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Bine, cei cât de cât maturi şi trecuţi prin viaţă ştiu deja asta. Iar ălora mici prefer să le-o spun eu the easy way, ca să nu afle the hard way.

OK. Iată şi print screenul.

Ne amuzăm cum gigelul relativizează succesul unei femei, faptul că “au lucrurile personale rezolvate, cariera, sănătatea, bani deoparte”. Chit că sunt miliarde de oameni, şi bărbaţi, şi femei, pe această planetă, care şi-ar dori cu disperare să le obţină pe toate acestea, muncesc 24 / 7 şi nu reuşesc nicicum.

Sincer, dacă e să aleg între a avea un bărbat, fie el şi Brad Pitt în perioada “Troia” şi a avea toate aceste lucruri cu preţul de a nu mai vedea p*lă în viaţa mea, aş alege toate aceste lucruri fără să ezit o secundă. E plină istoria de femei care au investit tot ce aveau şi tot ce puteau în “iubirea” unui bărbat, iar după ce au ajuns la o anumită vârstă şi lăsare a ţâţelor, ăla s-a uitat adânc în ochii lor şi le-a confesat că a găsit pe alta mai tânără, cu ţâţe mai agere.

Casa, cariera, banii nu pleacă nicăieri dacă ţi se lasă ţâţele. De aceea, investiţia în tine însăţi e singura care nu va fi afectată de îmbătrânire şi alte realităţi biologice cu care putem lupta punctual, putem avea un stil de viaţă sănătos, un regim de îngrijire cosmetică şi chiar intervenţii plastice de la o vârstă în sus, dar pe care nu le putem nega global.

“Deşi sunt valoroase profesional şi bine implicate social, totuşi bărbaţii corespunzători nu le aleg pe ele şi chiar aleg pe altele mai slab cotate”.

Gigelul care nu se uită la ce e în mintea unei femei, ci doar la c** ei nu e o noutate. Exista şi pe vremea când eram copil. A existat dintotdeauna. Partea la care râd e pretenţia că ar fi “bărbatul corespunzător”. Corespunzător cui? Corespunzător altor gigei, la fel de proşti ca el? OK, păi tufeţi-vă în c*** şi lăsaţi-ne în pace, corespunzătorilor.

Realitatea e că nu poţi decreta tu că eşti corespunzător. Întreabă o femeie. Şi nu o întreba dacă eşti corespunzător aşa, generic. Femeile sunt oameni politicoşi şi vor răspunde “cel mai corespunzător”. Întreab-o dacă ar fi dispusă să se mărite cu tine şi are încredere că poţi întreţine copii. Dacă zice “da” convins, fără ezitare, atunci ţi se confirmă că eşti corespunzător.

Or, puleţii ăştia de obicei stau acasă cu părinţii şi le cer bani să bea un suc în oraş. Nu sunt corespunzători nici pentru o partidă satisfăcătoare de cunilingus.

Mergem mai departe.

“Valoarea sexuală sau atractivitatea”, despre care aberează gigel, sunt cele care îi fac pe bărbaţi să vrea să vă cheme la ei acasă şi să vă coţăie rapid şi neorgasmic. Adică, să faceţi gratuit munca pentru care lucrătoarele sexuale le-ar lua lejer câteva sute de lei.

Dar pentru ca un bărbat să se ACTUALLY ÎNDRĂGOSTEASCĂ, şi nu să vă trateze ca pe o sursă de sex şi munci casnice, trebuie să vă respecte, să vă aprecieze şi să aibă preţuire pentru omul din voi, nu pentru bucata apetisantă de carne. Abia acei bărbaţi vor vedea dincolo de riduri, guşe şi osânză, când îmbătrâniţi. Ăştia care aberează despre “valoarea sexuală” se vor tira rapid la următoarele ţinte.

Ăia care aleg o femeie în funcţie de “calmitatea (wtf word is this?), tinereţea, bunătatea, prospeţimea, submisivitatea, docilitatea” VOR DE FAPT O PROASTĂ PE CARE S-O SLUGĂREASCĂ, DE CARE SĂ SE FOLOSEASCĂ ŞI PE CARE S-O EJECTEZE DE CUM ÎNCETEAZĂ SĂ FIE TÂNĂRĂ ŞI SUPLĂ.

“Orice vanitate profesională”

Cum recunoaştem un ratat în devenire, un nimeni în drum, un pielea p*** absolut? din confuzia pe care o face între dorinţa de evoluţie socială, acces spre putere economică şi stabilitate, şi vanitate, aka dorinţa de a face paradă de tine.

Revenim.

“Orice vanitate profesională sau ambiţie socială nejustificată sunt total şi profund turn off pentru un bărbat valoros”

Rectificăm:

“Orice dorinţă de a fi pe picioarele tale şi a avea banii şi cercul tău social, să ai unde să te duci în caz că boul devine abuziv, sunt un profund turn off pentru un dobitoc ratat, în special dacă dobitocul ratat nu poate livra profesional şi social la acelaşi nivel şi e forţat zi de zi să conştientizeze că eşti mai bună decât el. Numai că, în loc să pună osul la treabă şi să evolueze el, dobitocul va face tot posibilul să te saboteze pe tine şi să te reducă la nivelul lui”.

Morala:

1. Poţi duce o viaţă 100% fericită fiind “antifeminină”, dar cu toate nevoile asigurate, pe când “feminitatea” pe care o defineşte boul ăsta nu garantează cu nu vei plânge mâine, cu trei copii de fustă, la serviciile de asistenţă socială.

2. Nu primiţi sfaturi de dating de la dobitoci. Nici în calitate de bărbaţi, nici în calitate de femei. De cum vă spune unul să fiţi “submisive”, daţi-i un şut să zboare până într-o ţară musulmană.

3. Cine nu vă respectă realizările profesionale şi sociale şi vă tratează ca pe nişte slugi care încă nu s-au prins că ar fi cazul să fie slugi să vă sugă c***iele. Pe toate trei.

Iar aceasta e ADEVĂRATA pilulă roşie.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

14 Responses

 1. Ana says:

  I smell mommy issues la acest gigel

 2. beatrix says:

  Genial, Lorena, punctul pe toate i-urile din propozitie, ca de obicei!

 3. Mira Mincă says:

  *vor o proastă care să-i slugărească

 4. DD says:

  Nu-mi trebuie sex. Si eu renunt de bunavoie la sex in schimbul stabilitatii materiale, unei locuinte bune si a unor vacante minunate. De fapt, sunt dispusa sa renunt la sex/ dating si pt mai putin de atat.

 5. Ratacind pe net says:

  Dintre toate cuplurile batrane pe care le-am vazut, (genul ala de batranei care se tin de mana pe strada), niciunul dintre ei nu erau submisivi. Nici el, nici ea. Pur si simplu se intelegeau bine.
  Pe termen lung, asa zisii ‘dominanti’ si-o iau in bot rau de tot. Ajung betivi, distrusi, familia e terminata si copiii psihotici.
  Asa ca astia mici, inainte sa puneti botul la rahaturi, doar pentru ca sunteti disperati si nefu, uitati-va bine in jur si vedeti cat se aplica in practica pe termen lung porcariile pe care le cititi

 6. Kathy Bates says:

  Copilaşii lipsiţi de experienţă nu au citit suficient.

  În epocile istorice destul de apropiate de noi, femeile cele mai submisive (care încasau cel mai des bătaia, umilinţa şi lipsa de respect) aveau și cele mai mari șanse să își otrăvească pulărăul.

 7. Sergiu says:

  Vreo zece ani din viata mea, preferam femeile mai “proaste” decat mine. Alea inteligente mi se pareau incomode. Greu gaseam tiparul. Ma intreb de ce. Zis si facut insa, intr-o zi eram la cafea cu o “proasta”, gandeam eu. Era articulata, fermecatoare si pragmatica, vorbea frumos, despre multele ei planuri de viitor. Eu insa nu auzeam nimic din ce spune, in capul meu era doar “Doamne, ce buci are Violeta”. Au trecut ceva ani de la bucile Violetei (la care nu am ajuns, dar, gandind acum, nici nu meritam), cand o vad live la televizor, tinand un speech in fata parlamentului unei tari din vestul europei. Am crezut ca am innebunit, dar nu. Era chiar ea. Bucile alea nu mai sint acolo, da femeia inca e. Morala?! Nu am gasit una. Aveti voi vreuna?!
  Probabil o sa scriu un roman. “Dincolo de buci.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: