Doamna Firea s-a supărici

Mă iertaţi, asta e gluma de care am râs ieri până mi-au dat lacrimile, şi nu am cum să n-o preiau, cu sursă cu tot. Iar pentru cei care mă citesc de pe mobil, o mai postez o dată, că mi s-au plâns “telefoniştii” că nu-mi văd foto de deschidere. (Lasă, copii, când o să donaţi în număr mai mare, îmi refac grafica şi o să mă preocupe foarte intens să satisfac pe toată lumea.)

Dar, să trecem la gloriosul subiect al zilei de azi. Târgul de Paşte. Sursa interminabilă a umorului pe Facebookul nostru. Cu fotografii, să ne înţelegem. N-am văzut pe nimeni răgind: Cât de stupid arată târgul de Paşte, fără minimum o ilustraţie care să sugereze că, într-adevăr, s-a legalizat. Rectific. S-AU legalizat. Ce apare pe acolo e minimum din trei tripuri diferite, induse de substanţe pe care nici un medic nu ţi-ar recomanda să le amesteci.

Reacţia doamnei Firea? O indignare zdravănă şi bârzoetă, extrem de îmbujorată, ca lanul de mătărângi din povestea aferentă a lui Creangă. Apropo, doamna Firea. Tot ziceaţi dumneavoastră că e o manifestare dedicată valorilor estetice tradiţionale autentice. Păi valoare mai tradiţională şi mai autentică decât Creangă eu nu ştiu. Şi dacă se reconstituia lanul în Piaţa Constituţiei – cred că Facebook ar fi fost unanim satisfăcut. Doar recuzita ar fi rămas parţial incompletă.

Doamna Firea, nu are sens să ameninţaţi cu datul în judecată, pentru că asta ar presupune proces împotriva a mii de persoane. Cel puţin jumătate din prietenii mei au dat azi o foto cu decoraţiile dvs. absolut apoteotice, şi o glumă. Nici dacă m-aţi plăti să întocmesc lista completă a celor din imediata mea vecinătate care au râs de eforturile dvs. nu m-aş descurca cu una cu două.

Drept care, vă propun un lucru care v-ar putea prinde mai bine ca imagine decât toate comunicatele de presă în care o ardeţi războinic şi ultra indignat: asumaţi-vă că aţi, mă scuzaţi de vorba proastă, căcat-o.

Învăţaţi de la superiorii dvs. ierarhici.
Grindeanu e încă prim ministru dintr-un singur motiv: a ştiut să admită “Am căcat-o” în ceasul al 11:59-lea de dinainte să dărâme poporul poarta Palatului Victoria şi a retras, rapid şi cu cântec, ordonanţa 13.
Aşa face un politician deştept.

Vedeţi dumneavoastră, doamna Firea, diferenţa dintre ce fac eu şi ce faceţi dvs. e următoarea: siteul meu e o iniţiativă privată, susţinută de bani privaţi. Pot scrie orice, oricum, oricât, pe banii mei privaţi. Ce poate face consumatorul care nu contribuie cu nimic la petrecere este să îmi dea unsubscribe şi să plece, să-şi facă o păpuşă voodoo în forma mea şi s-o înţepe pe la ficat, să-mi strice beţiile.
Altfel, nu-mi poate reproşa nimic, pentru că, pe contribuţie zero, nivelul permis de nazuri e, aţi ghicit, tot zero.

Activitatea dumneavoastră, însă, e publică. Nu o faceţi din banii dvs. de acasă, ci din banii tuturor persoanelor care fac poze şi râd. Deci, oamenii râd pe banii lor, ceea ce e dreptul lor legitim. Au dreptul să comenteze lucrurile care se fac din banii lor, au dreptul să şi critice şi, mai presus de toate, au dreptul să râdă.

Să fi fost eu consilierul dvs. de imagine, doamna Firea, v-aş fi recomandat să trataţi cu umor situaţia şi să fiţi parte din glumă. Realitatea e că nu există fotografie de la eveniment care să nu pară ruptă dintr-un film cu proşti. Într-un fel, e şi asta o performanţă, deşi cu totul în altă direcţie decât v-aţi fi dorit. Dar dacă tot a ieşit atât de vesel, daţi-i repede un slogan “Un Paşte zgubilitic cu Gabi” şi asumaţi-vă gluma.

Ar fi o reacţie mult mai matură, mai adecvată şi mai onestă. Şi în plus, ar topi o parte din inimile astea negre precum catranul, care râd de munca dvs.
O persoană care-şi asumă public un rateu e absolut drăgălaşă, vulnerabilă şi simpatică. Şi nu doar asta. Creează punte de comunicare.

Obiectiv, nu-i puteţi băga la răcoare pe toţi cei care au râs de decoraţiile de Paşte, de ouşoare şi de iepuraşi. Pentru că ar însemna să rămâneţi numai cu asistaţii social, iar ăia nu plătesc impozite. Doar absorb bani de la buget.

Dar, eu nu sunt consilierul dvs. de imagine. Dacă aş fi, n-aţi mai purta roz bombon cu danteluţă în viaţa dumneavoastră. Drept care, puteţi ignora sfatul meu înţelept de mai sus şi persista în promovarea subliminală a legalizării diverselor substanţe.
În fond, şi Europa de Est are nevoie de Amsterdamul ei.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Ady says:

    Scuze, daca duamna Firea ar incerca sa fie parte din gluma nu mi s-ar parea dragalasa si vulnerabila, mi s-ar parea tot o țață proasta si ingamfata. Pt ca pe mine nu m-au amuzat chestiile alea si m-au enervat. Pt ca a cheltuit banii mei pt niste prostii mai mari decat casa poporului.
    Dar na, mie imi spune toata lumea ca-mi lipseste simtul umorului. 🙂

  2. Din seria de descoperiri zilnice ale prestigosilor cercetatori britanici, distribuite pe feizbuc de toate inghesuitele in timp ce blocheaza usile la metrou cu telefoanele in mana, este de mentionat studiul facut asupra diversitatii deviatiilor sexuale. fetisurilor, si placerilor ce intra in sfera grotescului. Acestea pot fi identificate ca apartinand unui individ fara a cunoaste manifestarile acelei persoane in spatiul intim, prin observarea un pic mai atenta a comportamentului, vestimentatiei, felului in care desfasoara anumite activitati aflate in sarcina acesteia si gesturilor involuntare. E foarte posibil ca masculu’ feroce cu muschi, barba si freza aranjata perfect sa-i placa sa si bage in cur coada de matura. E foarte posibil ca o doamna profesor doctor universitar sa-i placa sa-i faca laba catelului ei bichon. Pe unu’l excita sa-l parlesti cu bricheta la coaie, uneia i se pare excitant sa-si bage gem de caise in urechi, altu’ sa poarte chiloti cu atza in cur, alta sa-si faca ceai din tampon, fiecare cu ce-i trece prin cap si i da o satisfactie mentala , fizica sau sexuala. E treaba fiescaruia ce metode foloseste ca sa si dea drumu mai repede in timp ce face laba si e treaba fiecareia ce fantezii are in spatiul ei intim. Problema grava cu astfel de indivizi este ca in societate trec neobservati, ajungand in pozitii de mare raspundere, datorita meritelor proprii sau conjuncturii, iau decizii ce se rasfrang asupra celorlalti influentati fiind in mod evident de dorintele lor ascunse.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading