Ghid de dres starea de spirit

Toţi avem câte o zi în care i-am bate pe toţi cetăţenii care ne ies în cale, apoi am da foc oraşului-reşedinţă şi ne-am retrage într-o peşteră din vârf de munte, să ne convertim la o formă de religie nou-inventată, una cu cărţi de cult scrise într-un limbaj mai apropiat de modul în care gândim noi. Echipa noastră de experţi s-a adunat şi a ţinut o lungă şedinţă de brainstorming pentru alinarea furtunii din creiere. Iată lista de paşi simpli pe care o poţi urma, să-ţi dregi ziua proastă.

A) Poate te oftică ceva anume, şi efortul de a ignora acel ceva îţi dă o stare generală antipatică spre fioroasă.

Trebuie să stai tu cu tine, să vezi care e problema. Şi să fii sincer, măcar cu propria persoană. Uneori, e câte o chestie atât de stupidă, încât ţi-e şi ţie jenă că te-a indispus, alteori e o persoană care îţi face măgării doar pentru că poate. Important e să nu-ţi negi starea; las-o să se consume natural.

B) Rezolvă chestii, acolo unde poţi.

Dacă ai identificat problema care te indispune, fă ceva în privinţa ei. Există două moduri de a desface nodul gordian: stai să-l deznozi sau îl retezi cu totul. În unele cazuri, poţi încerca cu vorba bună, cu crisis management, cu răbdare; în altele, elimini complet cauzele problemelor, dând un flit călduros cui trebuie.

C) Poate ai rezolvat problema, dar starea dispare mai greu. Trăieşte-o până la capăt, certându-te cu lume pe Internet.

Nu-s de acord cu cretinii siniştri care vin cu probleme de la muncă şi le descarcă pe partenerul de viaţă şi pe copii. N-ai de ce să faci asta cu oamenii care te iubesc.
În schimb, poţi s-o faci cu troli de Internet. Ăia sunt oricum nişte pierde-vară şomeri, de obicei bărbaţi urâţi la care nu se uită nimeni, şi un pic de atenţie din partea ta le dă brusc senzaţia că au avut şi ei o interacţiune cu cineva de sex opus. Tu îţi verşi nervii pe ei, ei se lăfăie în atenţie şi se bucură că nu-s atât de inexistenţi pe cât credeau. Win-win.

 

Continuare

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: